Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Gondolj! Gondolj! Gondolj! (Sólyom László köztársasági elnök aláírta a holokauszttagadást büntető Btk-módosítást)

2010.03.11. 05:08 bbjnick

 
Egy hír a mandiner.hu-oldalon:
 
Büntethető a holokauszttagadás
 
2010. március 10. 11:55
 
Sólyom László köztársasági elnök aláírta a holokauszttagadást büntető Btk-módosítást szerdán, mert véleménye szerint a jogszabály nem alkotmányellenes - közölte Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője.
 
„Az Alkotmánybíróság 2000-ben a nemzeti jelképek megsértése és az önkényuralmi jelképek használata kapcsán hozott határozataival kivételesen lehetővé tette, hogy szűken meghatározott, szimbolikus ügyekben, a politikai szükségességre hivatkozva, bizonyos vélemények kinyilvánítását akkor is bűncselekménynek nyilvánítsa a törvényhozó, ha az nem uszít gyűlöletre. Az ilyen büntető jogszabályokra tehát nem az az alkotmányossági mérce vonatkozik, mint a véleményszabadság korlátozására általában” - magyarázta Kumin.
 
A módosítás szerint három év börtönbüntetésre ítélhetik azt, aki a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel. Kumin Ferenc hozzátette azt is: az államfő szerint ugyanakkor nem volt helyes, hogy ezt a törvényt az Országgyűlés a választási kampányban hozta meg. Sólyom László úgy véli, a kampány ideje nem alkalmas ilyen súlyú kérdések higgadt megvitatására. (mandiner.hu/cikk/buntetheto_a_holokauszttagadas)
 
A hír alatt (a kommentfolyamban) vita alakult ki nemcsak a törvényről és annak megítéléséről, hanem a magyar-zsidó-együttélés kérdéseiről is. Idemásolom ott megejtett (egyik) hozzászólásomat:
 

bbjnick http://bbjnick.blog.hu  2010. március 11. 04:23

(...)
 
Nézzétek csak:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Valamint:
 
„...két dologra van szükség: az egyik a zsidókérdésen túlmenő általános harc az emberek sorsszerű minőségi különbségeit valló előítéletek ellen és az ember és ember minőségi egyenrangúságán alapuló társadalmi rendért, vagyis a zsidókat körülvevő környezet új rendjéért és egyensúlyáért; másrészt a szorosan vett zsidó–nem zsidó viszonylatban az emberi közlekedés útjainak, a közlés, érintkezés, kérdezés, válasz, szemrehányás, magyarázat, számonkérés, felelősségvállalás gesztusainak és hangjának visszahumanizálása, emberivé, valóságossá tétele. Emberivé tenni nem annyit tesz, mint a szavak és kérdések néven nevezését elkerülve általános formulákba burkolni, hanem annyit, hogy az előítélettel szemben megterhelt és sémává merevedett zsidó–nem zsidó viszonylatok benne rejlő emberi tartalmát érvényre juttatni.”
 
Gondolj! Gondolj! Gondolj!
 
Hogyan illeszkedik (vagy hogyan nem illeszkedik) ebbe a szemléletbe a Sólyom László által most aláírt holokauszttagadás-törvény? („Emberivé tenni nem annyit tesz, mint a szavak és kérdések néven nevezését elkerülve általános formulákba burkolni, hanem annyit, hogy az előítélettel szemben megterhelt és sémává merevedett zsidó–nem zsidó viszonylatok benne rejlő emberi tartalmát érvényre juttatni.”)
 
ü
bbjnick
 
 
 Sólyom László
Magyarország köztársasági elnöke
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr61830410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.05.18. 06:52:11

@tesz-vesz:

Ez (sajnos) igaz :-) De hát tudod, mindenki úgy kompenzál, ahogy tud :-D

ü
bbjnick:-)
süti beállítások módosítása