Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Ez gyalázat (Egy „tiltakozás” margójára)

2011.10.11. 23:35 bbjnick


Megnéztem a „GYALÁZAT Az nem lehet... Budapest regnáló főpolgármestere Dörner György színigazgatói kinevezésével közpénzen megalapította a Magyar Köztársaság első újnyilas színházát. Ez gyalázat. A döntés ellen a leghatározottabban tiltakozunk.” tartalmú tiltakozás aláíróinak névsorát. Itt: szinhaz.hu/szinhazi-hirek/42360-tiltakozas-dorner-kinevezese-ellen-neves-muveszek-alairasaval

Többségük (nyilvánvalóan) teljesen tisztában van azzal, hogy miről beszél Csurka-Dörner-Pozsgai, ismeri azt a dráma- és színházi kultúrát, amit (Csurka-Dörner-Pozsgai) újjá szeretnének éleszteni, tisztában van azzal, hogy ki volt és mit képviselt Németh, Illyés, Sarkadi, Csurka, Hernádi, Vészi, Sütő, Örkény, Páskándi stb. a XX. század második felében. Ha ennek ellenére ők aláírnak egy ilyen (tartalmú) tiltakozást, azzal nyilvánvalóvá teszik, hogy valójában mire játszanak: ez egy politikai indíttatású és célú kulturális botránykeltés (tkp. egy kultúrpolitikai puccskísérlet). Ez a kultúrában felér egy 1919-cel :-(

(Innét: mandiner.blog.hu/2011/10/07/dorner_az_uj_szinhazban_ilyen_orszag_pedig_nincs/fullcommentlist/1#c14672374
 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr693296326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.10.12. 08:52:50

"Neves művészek, újságírók, írók is tiltakoznak Dörner György színházigazgatói kinevezése ellen. A Revizoron bárki csatlakozhat."

BÁRKI lehet neves művész, értjük mi, csak írjon alá :-)
Nos, néhány név várható volt, Mások még csak most jönnek (nem látom a hetigyűlölködő teljes stábját... csak egy részüket :-), de néhány név azért meglepett.
Mások kevésbé, mivel személyesen ismerem őket. Egyikük épen a népszabó egyik egykori rettegett korifeusának a fia... a másik médiatanszéket vezet... a harmadik alávág :-P

Azért arra kíváncsi lennék, kik és hányan írnának alá egy, a kinevezést támogató ívet?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.12. 18:41:23

@Mormogi Papa:

Nem először játsszuk ezt a játékot. 1990 után bebizonyosodott, hogy hová vezet, ha EZEKNEK enged az ember. Itt nincs mit egyezkedni, nincs mihez igazodni, figyelmen kívül kell hagyni a hőbörgésüket, balhézásukat, botrányokozásukat, hazudozásukat. Épp ideje volt már azt a pesti viperafészket is megbolygatni:-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.12. 20:22:23

@bbjnick:

Kiegészítés:

Hogy ezek milyen aljasak!

"Hat budapesti díszpolgár - Fischer Ádám karnagy, Ferge Zsuzsa szociológus, Donáth László evangélikus lelkész, Heller Ágnes filozófus, Konrád György író és Zsámbéki Gábor rendező - szerdán levelet küldött Tarlós Istvánnak, amelyben magyarázatot kér a főpolgármestertől az Új Színház igazgatói kinevezése kapcsán. (...)

'Budapest jó híre érdekében el kell oszlatnia azokat a gyanúkat, hogy Budapest vezetője vagy szélsőjobboldali nyomásnak enged, vagy meggyőződésből szélsőjobboldali eszméket támogat. Kérjük, hozza nyilvánosságra valódi indítékait' "

hirszerzo.hu/belfold/20111012_uj_szinhaz_tarlos_level_dorner_gyorgy?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201110

Tehát, a "díszpolgárok" szerint, Tarlósnak el kell oszlatnia azokat a gyanúkat, amelyeket leginkább a "díszpolgárok" propagandája ébreszt vele szemben. És ez úgy történhet meg, ha Tarlóst színt vall --- nekik, a "díszpolgároknak"!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.10.13. 10:11:50

Ugyan, uggyann.. Kár +lepődni :-)

"Subscribers, go to Hell (er)".

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.10.13. 11:23:27

A skriblerek szubhumán alfaja még tovább is ment, bár itt ez csak "mellékszál" :

www.mno.hu/portal/printable?contentID=815773&sourceType=MNO

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.14. 06:09:50

@Mormogi Papa:

Ez kemény, ez a csapat nagyon kemény!:-D

Mondom, hogy nem lehet velük mit kezdeni! :-[

ü
bbjnick
süti beállítások módosítása