Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...a kormányzást ugyan senki és semmi nem gátolja (...) de senki és semmi nem is alapozza meg, nem is támogatja és nem is igazolja...

2013.04.08. 19:11 bbjnick

Olvasom:

„Orbán betiltotta az Adj gázt! antiszemita felvonulást

2013. április 08., hétfő, 15:42
 
Szerző: hvg.hu/MTI

Pintér Sándor helyett Orbán Viktor válaszolt az antiszemita motoros felvonulásra vonatkozó kérdésre a parlamentben. Mint mondta, az Élet Menetével egy napra szervezett felvonulás nemcsak a jóízléssel áll szemben, hanem a kisebbségek alkotmányos jogait is csorbítja. A Belügyminisztérium közleményben azt ígérte: a rendőrség a jogszabályi lehetőségek teljes igénybevételével tiltani fogja a Nemzeti Érzelmű Motorosok Egyesületének felvonulását.

Steiner Pál az »Adj gázt« című a magyar zsidók meggyilkolásának emlékére szervezett Életmenettel szemben szervezett motoros felvonulással kapcsolatban kérdezte a kormányfőt hétfőn a parlamentben. Miért lehet, hogy a náci szellemű motoros felvonulás rendőri felvezetéssel történhet meg? – tette fel a kérdést.

Orbán Viktor válaszában azt mondta, az ügy súlya miatt Pintér Sándor helyett ő válaszol. Mint mondta, az Élet Menetén résztvevők testi épségét minden eszközzel biztosítják, az Adj gázt! felvonulás pedig nem csak a jóízléssel áll szemben, hanem a kisebbségek alkotmányos jogait is csorbítja.

Orbán ezért utasította Pintér Sándort, hogy ne engedélyezzenek más rendezvényt, amely sértheti az Élet Menete felvonulást.

BM: A redőrség minden törvényes lehetőséget megragad a tiltásra

Az Élet Menete Alapítvány 2013. április 21-én megemlékezést tart a holokauszt áldozatairól. A rendezvény célja a rasszizmustól és szélsőségektől mentes Magyarország építésének támogatása is - írta Orbán Viktor felszólalása után nem sokkal közleményben a Belügyminisztérium.

A Nemzeti Érzelmű Motorosok Egyesülete ugyanezen a napon kíván rendezvényt tartani. A rendezvény kijelölt időpontja, útvonalterve, valamint annak provokatív – Adj gázt! – elnevezése  valamennyi jóérzésű embert sérti - írták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a jogszabályi lehetőségek teljes igénybevételével tiltani fogja a Nemzeti Érzelmű Motorosok Egyesületének felvonulását. A Belügyminisztérium határozottan elítéli a Nemzeti Érzelmű Motorosok Egyesületének provokációs kísérletét - olvasható a közleményben.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Mazsihisz vasárnap felszólította a hatóságokat, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel akadályozzák meg az Élet Menetével egy napra szervezett Magyar Motoros Menet megtartását, amelynek a szervezők az »Adj gázt!« címet adták. A Mazsihisz szerint a rendezvény címe »félreérthetetlenül utal az Auschwitzban mérgesgázzal meggyilkolt több mint négyszázezer honfitársunk kínhalálára, s egyben felhívást jelent a rémtettek megismétlésére«.” (hvg.hu/itthon/20130408_Orban_betiltotta_az_Adj_gazt_antiszemita#)

…Orbán (a) 2009. őszi kötcsei beszéd(é)ben magyar észjárásról, centrális politikai erőtérről, az értékviták mellőzéséről és szerény értelmiségről beszélt. Már akkor nyilvánvaló volt, hogy ezzel a programmal egy fenomenológiai feketelyukat hív létre. Az elmúlt időszak ezt (az aggályt) teljes mértékben igazolta. A kormányzást ugyan senki és semmi nem gátolja — mivel a kormányzati lépések nemcsak hogy nem vitathatok, de nem is értelmezhetők (ahol nincs értékrend [lásd: a Nemzeti Együttműködés Rendszere, mint doktriner demokratizmus], ott, ugyan, mi alapján volna megítélhető egy-egy lépés tartalma, célja és minősége, helyessége-helytelensége?) —, de senki és semmi nem is alapozza meg, nem is támogatja és nem is igazolja. Lassan és biztosan mindent elnyel a fenomenológiai feketelyuk, beleértve magát a kormányzást is… (bbjnick.blog.hu/2011/10/07/nem_gondol_itt_senki_semmit_komolyan_a_vagy_kotcse_az_mi_az)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr885212170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása