Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Emlékeztek még László Petrára?

2016.01.25. 19:31 bbjnick

Felizzott a „közvélemény”; a politikai elit, a sajtó és az internetes platformok közönsége egyaránt igyekszik mihamarább mélységes erkölcsi felháborodásának hangot adni, mert a 888.hu újraközölte T. J. mszp-s politikus feleségének kb. két évtizedes erotikus fényképeit (azidőtájt T. J.-né, született R. T. hivatásos fotómodell volt és bájaival volt tele a korabeli „szaksajtó”). Sehr gut! Nekem csak egy (pontosabban: három) kérdésem volna:   

...Emlékeztek még László Petrára? Mit műveltek, mit műveltetek vele? Érdekes, hogy akkor elmaradt a felháborodás! Egy kétségbeesett, kiszolgáltatott nőt lincselt a patkánysajtó és lincselt a csőcselék és senkinek nem sajogtak az erkölcsei! Ez volna a közerkölcs?... (innét: media.mandiner.hu/cikk/20160124_g_fodor_gabor_a_konzervativ_ujsagirasrol#comment325497)

Kapcsolódó bejegyzés: bbjnick.blog.hu/2015/09/15/l_p_elveszett_tisztessege

***

Apdét vagy kiegészítés, 2016. január 28.:

„(...)

A farizeizmus nem szimpla képmutatás, hanem kidolgozott életrend, és nem azon alapszik, hogy valakinek a vásáron vemhes szamarat adok el, holott a szamár nem vemhes, hanem morálisan intakt, sőt magasrendű embernek tüntetem fel magam, aki a humánus értékek megvalósítását tartja fontosnak, holott kizárólag világi gyarapodásra törekszem és a morális magatartást fedezéknek használom fel

(...)

A farizeizmus egzisztenciális életszerkezet, amelynek értelme a következő:

— aki azt kívánja, hogy a társadalomban komolyan vegyék, annak erkölcsi értékeket kell megvalósítani (tisztesség, becsület, igazmondás, segítő készség);

— aki azt kívánja, hogy gyarapodjék, annak fel kell ismernie, hogy erkölcsi magatartással célhoz nem ér, s így tisztességet, becsületet, igazmondást, és így tovább, mellőznie kell.

A kettő együtt nem megy. A farizeizmus azt csinálja, ami nem megy, és azt szisztematikusan kiépíti, a gyarapodás életrendjét a morális maga tartás látszatával fedezi.

(...)

A farizeus morál a hírben, tekintélyben, vagyonban, hatalomban való gyarapodásnak önvédelmi stratégiája, hogy az ember szociális súlyát megőrizze. Az ember azt akarja, amit nem lehet, egyszerre az életben győztesnek és emberileg igaznak lenni. Nem vemhes szamarat vemhesnek eladni nem lehet, mert az vásári trükk, gazdasági sérelem, a szocialitás síkján lezajlott egyszerű csalás és jogi eset. A farizeizmus azzal, hogy kizárólag világi gyarapodásra épített életrendjét morális képmutatással fedezi és nemcsak meg akar gazdagodni, hanem intakt fensőbbség látszatában kíván élni, az nem trükk, és nem csalás és nem jogi eset, de még csaknem is immoralitás, hanem léthazugság, mert nem tárgyi tény, hanem lényének valódi arca felől téveszt meg. A farizeizmus nem társadalmi és nem morális romlottság, hanem organizált létkorrupció. A farizeizmus az antikrisztusi egzisztencia legelső és legáltalánosabb megnyilatkozása.

(...)” (Hamvas Béla, 1963 --- hamvasbela.uw.hu/Antikrisztus.htm)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr868312772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2016.01.26. 07:39:53

Most nem akarok vitát nyitni a poszt tolóval, de van némi különbség László Petra és Rába Tímea között.
1. László Petrának nem volt kötelező odamennie, ahová ment. Mitől lett kétségbe esett? Attól, hogy a többi TV stáb tagjaival együtt végig kellett néznie azt, hogy a menekültek elindulnak felé? A többi stáb tagjai miért nem kezdték rugdosni és elgáncsolni a menekülteket?
2. László Petra semmivel nem volt kiszolgáltatottabb helyzetben, mint a sajtó ott lévő és normálisan viselkedő, nem rugdosódó és gáncsoló munkatársai.
3. Miért sértődik meg, ha utólag, rögtön, és nem húsz évvel később, bemutatja a sajtó egy része a viselkedését.
Ne haragudj poszt toló, de ha valaki bő húsz+ évvel ezelőtt valamikor 18-20 éves korában csináltatott néhány erotikus fotót magáról, és az erotikus karrierjét azóta befejezte, akkor tényleg gyomorforgató dolog ezt egy kormány seggében ülő azt folyamatosan kényeztető szennyoldalon felhozni.

2016.01.26. 15:07:19

@The Ghost Wolf: 1. a kedves illegális határátlépő szabálysértő - menekültnek hazudott - gazdasági menekültnek sem volt kötelező a magyar határt átlépni és Magyarországon randalírozni.
2. Senki nem rugdosódott ezt már ezerszer bebizonyították, csak vannak idióta firkászok, akik rátenyereltek a témára és nem is miatta esett el a kedves tevebaszó!
3. És minek veri a nyálát egy olyan illegálisan itt tartózkodó tevebaszó mint akit valójában fel sem rúgtak?

2016.01.26. 15:09:09

@The Ghost Wolf: Aki pedig kurva volt, az ne sértődjön meg ha lekurvázzák, amúgy az mszp ugyanezt csinálja, csak akkor a magadfajta szeret hallgatni!
süti beállítások módosítása