Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

„Csupán a pontosság miatt”

2012.10.16. 17:03 bbjnick

1 jegyzet

„Csupán a pontosság miatt”: ...Az eredeti hírek szerint az imaházból gyanútlanul kilépő idős sértettet (hitközségi elnököt) két fiatalember (elkövető) várta, akik mocskolták (antiszemita megjegyzésekkel illették), majd leütötték és miután földre került tovább ütlegelték. Később a hír annyiban módosult, hogy miután az elkövetők befejezték az ütlegelést, az idős sértett fölkelt és a lakásukig követte az elkövetőket, miközben telefonon értesítette a rendőrséget a történtekről és a támadók lakhelyéről (tkp. az elkövetők nyomára vezette a rendőröket).

Ehhez képest a (zavarbaejtő gyorsasággal) tíz nap alatt született (elsőfokú) ítélet (két év letöltendő börtön és három év közügyektől eltiltás) indoklásában már úgy hangzik a történet, hogy az elkövető, mint az már máskor is iustitiaelfordul_grafika_201143_.jpgelőfordult, az utcáról antiszemita megjegyzéseket kiabált be az imaházba (hogy konkrétan mit, azt nem tudjuk meg), majd hazafelé indult. Ekkor az idős sértett (a hitközségi elnök) utánament, hazáig követte és mobiltelefonjával fényképez(get)ni kezdte, amit az elkövető nehezményezett és (a sértettet) fejbevágta és mellkason rúgta...

Innét: delphoijosda.blog.hu/2012/10/01/xxii_898/fullcommentlist/1#c18056895

13 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr304852346

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Böske, Maris és a sárga csekk 2012.10.17. 08:54:48

MARIS (belép a fodrászszalonba) Szép napot mindenkinek! Hallottátok a Posta új tervét? ANNA (félvállról, miközben vágja József haját) A lenyúlósát? MARIS (leül) Nem azt! Jövőre csekkautomatákat állít be a Posta. ANNA (felnéz Marisra a tükörben) Ami ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.18. 14:48:48

@Mormogi Papa:

Az emilt vettem, abszorbeáltam:-) Köszönöm!

ü
bbjnick

picur3ka 2012.11.24. 03:17:04

Hahaha!

Nem olyan vicces, tudom, de sok zsido eppoly gyagyas, mint sok cigany, csak maskepp.

picur3ka 2012.11.24. 03:38:10

"Az MTE szerint a legelterjedtebb polgári ítélkezési megközelítés - mely szerint bármely szereplő felelősségre vonható, akinek a kommentfelülethez köze van - abba az irányba hat, hogy megszűnjenek a kommentelést lehetővé tevő szolgáltatások."

www.origo.hu/techbazis/20121121-a-magyar-kommentezesi-szokasokrol-es-trollokrol.html

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.26. 22:27:11

@picur3ka:

Éppen ezért volna szükség értelmes és méltányos szabályozásra. Ami, mint láthatjuk, senkinek nem érdeke. A leggroteszkebb (vagy leggonoszabb?) a történetben az, hogy épp a magukat a szólásszabadság legelkötelezettebb híveinek kiadók azok, akik, a jelenlegi állapotokhoz való ragaszkodásukkal, a leginkább veszélyeztetik a szólásszabadságot.:-(

ü
bbjnick

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.09. 16:48:10

akkor ez hasonló mint a fehérterrorista bohócos ügy

Zb74 2014.02.10. 13:58:13

"amit az elkövető nehezményezett és a sértettet fejbe vágta"

Micsoda rejtői mondat...:)

Amúgy abban - remélhetőleg - egyetértünk, hogy (függetlenül az ügyről szóló híradásoktól) az, aki bármit "nehezményezve" fejbe vág, ill. mellkason rúg valakit, erőszakos bűncselekményt követ el. Fejbe vágni, megrúgni ti. csak erőszakos támadással szembeni önvédelemből lehet valakit. És nem, a fényképezgetés nem erőszakos támadás.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.10. 17:35:59

@Zb74:

A bejegyzés nem az erőszakról szól, hanem a hazugságról és a provokációról.

Mindazonáltal: ha én követnélek és fényképeznélek téged és többszöri figyelmeztetésedre sem hagynám abba, nem lepődnék meg, ha pofánvágnál (legalábbis, megpróbálnál pofánvágni:-)).

Zb74 2014.02.10. 18:20:10

@bbjnick: Lehet, hogy nem lepődnél meg, de minden okod megvolna rá, hogy feljelents. Valószínűleg el is ítélnének könnyű vagy súlyos testi sértésért. Teljes joggal. Más kérdés, hogy én meg valószínűleg zaklatásért jelenthetnélek fel :) - ill. az új ptk alapján polgári peres eljárást is kezdeményezhetnék veled szemben engedély nélküli fotózásom (=a képmásomhoz fűződő jogom megsértése) miatt. Ez utóbbit én amúgy nem támogatom, de ez van.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.10. 18:37:45

@Zb74:

És --- egy sikertelen terelési kísérleted után --- vissza is érkeztünk a bejegyzés témájához: a hazugsághoz és a provokációhoz.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.02.10. 22:16:47

A fényképezgetés meglehet, önmagában nem erőszakos támadás. (Legalábbis Európában - de próbáld csak meg egynéhány keleti országban :-P Nem véletlenül találták fel erre a "kanyarobjektívet". Amúgy az illető országok toleranciájáról is köteteket lehetne írni - leginkább annak hiányáról.)
Szóval nem magát a cselekedetet kellene itt figyelembe venni, hanem a szándékot. Vagyis azt, hogy nem "csak úgy" hátsó szándék nélkül, esetleg művészi hajlamból történet az a fényképezgetés…
Írom ezt annak ellenére, hogy legfeljebb a nehezményezéssel érhetek egyet, a fejbevágással és mellkason rúgással semmiképpen.

@bbjnick: Méla ment.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.12. 21:09:01

@Mormogi Papa:

Emil(eke)t megkaptam, köszönöm!:-)
süti beállítások módosítása