Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...Nem attól keresztény valaki, hogy mindenivel pajtizik és mélán mosolyog a bűnökhöz vagy ahhoz, hogy a fejére sz*rnak...

2014.07.06. 09:01 bbjnick

1 jegyzet

...A kereszténység nem rendes, kedves emberek klubja, hanem olyanok közössége, akik hisznek Jézus Krisztusban, a Megváltóban. Ezek között vannak rémkedves arcok és vannak nagyon durva figurák is. Aquinói Szent Tamás például (saját korában, többek között) arról volt híres, hogy egy kifejezetten pokróc fazon volt, társadalmi hovatartozástól függetlenül úgy küldött el bárkit a búsba (akár magát (IX.) Szent Lajos királyt is), hogy az füstölt. Nem azért tiszteljük szentként, mert egy mindenkit megértő, mindenkivel együttérző cuki papbácsi volt, hanem, mert egész életét a krisztusi tanítás megértésének és követésének szentelte.

Maga Jézus mondja:

„Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot.”

„Ha valaki nem fogad be benneteket, sem nem hallgat szavatokra, hagyjátok ott a házát, sőt a várost is, és még a port is rázzátok le a lábatokról! Bizony mondom nektek: Szodoma és Gomorra földjének tűrhetőbb lesz a sorsa az ítélet napján, mint annak a városnak!”

Nem attól keresztény valaki, hogy mindenivel pajtizik és mélán mosolyog a bűnökhöz vagy ahhoz, hogy a fejére sz*rnak, hanem attól, hogy minden tudásával és erejével Krisztus követésére törekszik... (Innét: mandiner.blog.hu/2014/06/30/a_devizahitelekrol_es_az_utolagos_tisztessegtelensegrol?full_commentlist=1#comments)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr896477017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása