Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...miért tartalmaz...? („Egy csomó félreértés van a nemzeti radikális oldal és a zsidóság között, s szerintem nagyon fontos, hogy valaki zsidó származásúként is lehet elkötelezett hazafi...”)

2012.08.07. 17:01 bbjnick

Olvasom: „Szegedi Csanád arról is beszélt, hogy a találkozón elnézést kért Köves Slomótól azért, hogy ha az elmúlt időszakban olyan kijelentést tett, amivel esetleg megbántotta a magyarországi zsidókat. »Elmondtam neki azt is, hogy még az idén ellátogatok Auschwitzba, hogy lerójam kegyeletemet az áldozatok előtt« – közölte Szegedi. A volt jobbikos politikus szerint ő eddig is fontosnak tartotta a párbeszédet, de azáltal, hogy szembesült zsidó származásával, még fontosabb lett számára ez. »Egy csomó félreértés van a nemzeti radikális oldal és a zsidóság között, s szerintem nagyon fontos, hogy valaki zsidó származásúként is lehet elkötelezett hazafi« – mondta." (hvg.hu/itthon/20120805_Szegedi_Csanad_Koves_rabbi & zsido.com/cikkek/Koves_Slomo_kozlemenye_a_Szegedi_Csanaddal_valo_talalkozas_kapcsan/10/3134 & zsido.com/konyv/73/4150/Modern_etikai_kerdesek_a_zsido_jog_szemszogebol/A_zsido_kozosseg_es_az_antiszemita_zsido)

Kungfutse egyszer így fordult tanítványaihoz:

– Tudjátok-e, hogy miért tartalmaz minden hányadék répát is?

A tanítványok hosszasan tanácskoztak, vitáztak a kérdésről, de (csak) nem tudtak érdemi válasszal előállni.

Ekkor (de csak ekkor) a Mester megadta a választ:

– Azért, mert a hányadék a répáról ismerszik meg.

Majd így folytatta:

– Egy embernek csak egy becsület adatik. Mindannyian téved(het)ünk (még maga Kung mester is), mindannyian változ(hat)unk (még maga Kung mester is), de becsületünk menthetetlenül elvész, ha ígéreteink súlyát/terhét nem vesszük komolyan...

(Végül) Kung mester e szavakkal zárta gondolatait:

– ...húsz-harminc év múlva valószínűleg ez a „Szegedi-ügy" a rendszerváltás rendszere végnapjainak egyik (ha nem a legpikánsabb) emblematikus ügye lesz. (Olyasmi ez (vagy olyanabb), mint a zámolyi romák ügye, olyan hazug és olyan undorító (vagy még olyanabb).)

***

Apdét vagy kiegészítés, 2012. augusztus 9.:

Idézek egy kommen(e)temből (innét: mandiner.hu/cikk/20120806_koves_slomo_a_szegedi_csanaddal_valo_talalkozasrol#comment1325236):

...Ha Sz*gedi minden pozíciójáról lemond és úgy keresi föl K*vest, ez a történet teljesen helyénvaló volna (igaz, ez esetben nem lehetett volna belőle sajtóhír:-)). De miután kijelenti, hogy eu-s [és országgyűlési] képviselői mandátumát megtartja és utána csúszik-mászik (médiavisszhangot biztosítva) Sl*mó rabbi lábai elé, innéttől a történet egy korrupt, alja’, t*kony f*reg vonaglása csak (aminek penetráns politikai manipulációs és titkosszolgálati szaga van).

Maga/te mit csinálna/mit csinálnál hasonló helyzetben? Ha én meg vagyok győződve hitemben, akkor emelt fővel hagyom ott azokat, akik szembefordulnak velem, hiszen, hitem, meggyőződésem, becsületem összehasonlíthatatlanul fontosabb számomra, mint mások (akár egykori barátaim, bajtársaim) véleménye. Ha megváltozik a hitem, meggyőződésem, akkor is bátran vállalom azt és az azzal járó konzekvenciákat --- ez a becsületes ember ismérve.

De ez a f*regvonaglás, amit Sz*gedi bemutat, mi?...

***

Apdét vagy kiegészítés, 2012. augusztus 22.:

„szóval közeli rokonom jár a nyári zsidó egyetemre

(hülye vagy, 8000 forint két hétre, ha kiszámolod, már a kajáért megéri. különben is apám fizette)

nem ez a lényeg, hanem a Maimonidészről vagy a Nagytemplomról szóló előadásokat szorgalmasan látogatja Szegedi Csanád is, aki - úgy tűnik - teljes mértékben bezsidult, nagyon megörült a hírnek, hogy az ortodox zsidók rühellik a melegeket és mivel eddig is egészségmániás volt ezért alaposan rápörgött a kóser étkezésre. Azt szeretem a busafejű nácijában, hogy semmit sem tud félszívvel, beleszarva csinálni, legyen szó rovástábláról vagy zsidulásról”

(markoferko.tumblr.com/post/29618872331/szoval-kozeli-rokonom-jar-a-nyari-zsido-egyetemre)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr254700368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hunostor 2012.08.22. 00:54:59

Látom ez az ügy téged is teljesen kiborított. Engem is. És azóta milyen nagy csönd lett körülötte.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.22. 23:47:01

Hát, ja!:-) Egyébként: frissítettem a posztot!:-)

ü
bbjnick
süti beállítások módosítása