Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

A kötcsei dilemma, a totalitarizmus szelleme és a nyílt uszítás (A Fidesz frakció „adaléka” a „Nemzeti Együttműködés Rendszeré”-hez)

2011.07.02. 00:01 bbjnick

„(...) Ha nem ismerik el a transzcendentális igazságot, akkor a hatalom ereje diadalmaskodik, és ki-ki arra törekszik, hogy saját érdekeinek vagy nézeteinek érvényesítésére minden rendelkezésre álló eszközt felhasználjon, anélkül, hogy figyelembe venné mások jogait. (...)”

„Nyitott szemmel aludjatok, jó emberek. Mint a viaszbabák. Mint a játékbabák.” (dia.pool.pim.hu/html/muvek/SUTO/suto00022a_kv.html)

...Mára már kétség sem férhet hozzá, hogy nem csak a jobboldali lakájmédia értelmezte úgy Orbán kötcsei beszédének az értékviták mellőzésére vonatkozó kitételét, hogy bárkit, bármit lek*ssolhat, megtámadhat, mert véleménye részben vagy egészében elüt a médialakájok és egyéb rendű és rangú fidesznyikek által éppen „hivatalosnak” vélt állásponttól, hanem maguk a hatalom gyakorlói is így értelmezik azt... (bbjnick.blog.hu/2011/03/10/az_egeszsegugyi_allamtitkar_adaleka_a_nemzeti_egyuttmukodes_rendszere_hez_a_kotcsei_dilemma_a_keresz)

2011. június 29-én, szerdán, 16:36-kor a következő közleményt tette közzé az MTI (os.mti.hu/hirek/69256/vannak_akik_a_munkahoz_jutast_segitik_es_vannak_akik_gatoljak):

„Vannak, akik a munkához jutást segítik és vannak, akik gátolják

Budapest, 2011. június 29., szerda (OS) -

Míg a kormány és az annak munkáját támogató frakció azt akarja - és ezért mindent meg is tesz, - hogy minél több ember dolgozhasson Magyarországon, addig vannak olyanok, akik politikai és önös érdekeik által vezérelve éppen a munkába jutást akadályozzák. A mi feladatunk az, hogy megnyerjük az ország egyik legnagyobb háborúját, amelyet a munkanélküliség ellen vívunk. Ebben csakis azok lehetnek szövetségeseink, akik akarnak dolgozni. Az útzárakat és tiltakozó demonstrációkat szervezők ma is bebizonyították, hogy ők nem akarnak, és politikai céljaik érdekében attól sem riadnak vissza, hogy a munkába jutásban másokat is akadályozzanak.

Kiadó: FIDESZ frakció”


Nem hittem el, amit olvasok! Magyarország jelenlegi (magát jobboldali-keresztény-nemzeti pártként meghatározó) kormányzópártjának országgyűlési frakciója hivatalos közleményben nyíltan uszít a Kormány egyes rendelkezéseivel egyet nem értő és ezért (előre bejelenetett, azaz törvényes) félpályás útlezárásokat szervező magyar állampolgárok ellen?!

Ijedtemben „fellapoztam” az „uszításra” vonatkozó hatályos magyar jogszabályt:

„(...) Btk. 269. § Aki nagy nyilvánosság előtt a) a magyar nemzet, b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport vagy a lakosság egyes csoportjai ellen gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A nemzeti, etnikai kisebbség fogalmát az 1993. LXXVII. törvény defíniálja: Magyarország területén legalább egy évszázada honos népcsoport, saját nyelvvel és kultúrával, másoktól a hagyományai különböztetik meg, olyan összetartozás-tudatról tesz bizonyságot, amely mindezek megőrzésére és kifejezésére irányul.

Faji csoport az egységes emberi fajon belül az emberek antropológiai sajátosságai alapján megkülönböztethető csoportja.

Vallási csoport az azonos hitelveket vallók közössége.

A lakosság egyes csoportjai az eltérő nézetrendszerek más ismérvek szerint elkülönülő személyösszessége.

Elkövetési magatartás

Az elkövetési magatartás a gyűlöletre uszítás. A magyar ítélkezési gyakorlat szerint az uszítás és az izgatás nem szinonim fogalmak, az uszítás olyan gyűlölet felkeltésére irányul, amely aktív tevékenységbe megy át. A gyűlöletre uszító másokat aktív, tevékeny gyűlöletre ingerel. Az uszító a szenvedélyeket olyan nagy mértékben feltüzeli, amely gyűlölet kiváltására és a rend-béke megzavarásához vezet.

Elkövetés helye

A cselekményt nagy nyilvánosság előtt kell elkövetni, a bírói gyakorlat szerint ez akkor valósul meg, ha az elkövetés helyén nagyobb létszámú csoportosulás van jelen, vagy megvan a reális lehetőség arra, hogy nagy létszámú ember tudomást szerezzen a cselekményről. Nagyobb létszámú a jelenlévők száma, ha egyszeri ránézéssel nem határozható meg, hogy mennyien tartózkodnak a helyszínen. (...)”
(hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9g_elleni_izgat%C3%A1s)

Vajon mi indíthatja arra a Kormányt is adó párt országgyűlési (törvényhozási) frakcióját, hogy törvényellenesen cselekedjen?

Ha a Fidesz frakció egy, a Fidesz-kormány Rendőrsége által (a Fidesz országgyűlési frakció által is hatálybantartott törvény alapján) engedélyezett és felügyelt demonstráció ellen uszít (a párt napi politikai érdekeinek érvényesítése céljából), annak nincs-e betegesen dekadens jellege?

Az ellen a jogrend ellen uszít a Fidesz frakció, amelyet ők maguk alkottak meg/tartanak hatályban és amelyet pártjuk kormánya, hajt(tat) végre, tart(tat) be?!

II. János Pál pápa 1991-es keltezésű CENTESIMUS ANNUS kezdetű enciklikájában (többek között) a következőket írja:

„(...) ...a totalitarizmus a szó tárgyi értelmében az igazság tagadásából születik; ugyanis ha nem létezik transzcendentális igazság, amelytől az ember -- engedelmessége révén -- teljes identitását kapja, akkor valójában nincs olyan biztos elv sem, amely az emberek közötti jogszerű kapcsolatokat garantálná. Hiszen az osztály-, a csoport- vagy a nemzeti érdekek elkerülhetetlenül szembeállítják őket egymással. Ha nem ismerik el a transzcendentális igazságot, akkor a hatalom ereje diadalmaskodik, és ki-ki arra törekszik, hogy saját érdekeinek vagy nézeteinek érvényesítésére minden rendelkezésre álló eszközt felhasználjon, anélkül, hogy figyelembe venné mások jogait. Ennek következtében az embert csak olyan mértékben tiszteli, amilyen mértékben hatalmi céljai megvalósításához felhasználható. Tehát a modern totalitarizmus gyökere az emberi személy, a láthatatlan Isten képmása transzcendentális méltóságának tagadásában rejlik, annak elutasításában, hogy az ember természete szerint a jogok alanya, akit senki sem sérthet meg, sem az egyén, sem a csoport, sem az osztály, sem a nemzet,sem pedig az állam. Még a társadalom testét alkotó többség sem teheti meg, hogy a kisebbség ellen forduljon, azt marginalizálja, elnyomja, kizsákmányolja vagy megkísérelje megsemmisítését.[...]

(...) A totalitarizmus kultusza és gyakorlata ugyanúgy magában hordozza az Egyház tagadását is. Az az állam, vagy az a párt, amely úgy véli, hogy a történelemben megvalósíthatja az abszolút jót, s amely magát minden érték fölé helyezi, nem képes elviselni, hogy a jó és a rossz olyan tárgyi ismérveit állítjuk előtérbe, amelyek eltérnek az állam vezetőinek akaratától, és amelyek bizonyos körülmények között magatartásukról és erkölcsösségükről szóló elmarasztaló ítéletül is szolgálhatnak. Ez a magyarázata annak, miért akarja a totalitarizmus megsemmisíteni vagy -- saját ideológiai rendszerének eszközévé téve -- legalábbis leigázni az Egyházat.[...] A totális állam arra törekszik továbbá, hogy magába olvassza a nemzetet, a társadalmat, a családot, a vallási közösségeket és magukat az egyes embereket is.

Amikor tehát az Egyház saját szabadságát védi, védi az emberi személyét is, aki inkább köteles engedelmeskedni Istennek, mint az embereknek (ApCsel 5,29), hasonlóképpen védi a családét, a társadalmi intézményekét és a nemzetekét, amelyek mind saját autonómiával és szuverenitással rendelkeznek. (...)”
(uj.katolikus.hu/konyvtar.php?h=86)

Kötcse is in front of us(?)!

(A bejegyzés) Innét: magyarido.blog.hu/2011/07/01/az_fidesz_frakcio_adaleka_a_nemzeti_egyuttmukodes_rendszere_hez_a_kotcsei_dilemma_a_totalitarizmus_s

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr763031765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása