Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Kötcse, a „józan ész” és a pedofília

2013.08.10. 07:01 bbjnick

...Orbán (a) 2009. őszi kötcsei beszéd(é)ben magyar észjárásról, centrális politikai erőtérről, az értékviták mellőzéséről és szerény értelmiségről beszélt. Már akkor nyilvánvaló volt, hogy ezzel a programmal egy fenomenológiai feketelyukat hív létre. Az elmúlt időszak ezt (az aggályt) teljes mértékben igazolta. A kormányzást ugyan senki és semmi nem gátolja --- mivel a kormányzati lépések nemcsak hogy nem vitathatók, de nem is értelmezhetők (ahol nincs értékrend [lásd: a Nemzeti Együttműködés Rendszere, mint doktriner demokratizmus], ott, ugyan, mi alapján volna megítélhető egy-egy lépés tartalma, célja és minősége, helyessége-helytelensége?) ---, de senki és semmi nem is alapozza meg, nem is támogatja és nem is igazolja. Lassan és biztosan mindent elnyel a fenomenológiai feketelyuk, beleértve magát a kormányzást is... (bbjnick.blog.hu/2011/10/07/nem_gondol_itt_senki_semmit_komolyan_a_vagy_kotcse_az_mi_az)

...Chesterton (...) 1926-ban kötetben foglalta össze kora demokráciájának leglátványosabb és szerinte legveszélyesebb ellentmondásait. A munkának A józan ész nevében (The Outline of Sanity) címet adta. Orb*n Vikt*r,– aki egy időben beszédeiben igen nagy előszeretettel idézte Chestertont –, július 22-i országgyűlési értékelőjében, regnálásuk ötvenhat napjának legnagyobb eredményeként a „Nemzeti Centrum” a „józan ész közössége” létrejöttét nevezte meg. Chesterton „józan eszét” és Orb*n Vikt*r „józan eszét” azonban, a közös szóhasználat ellenére, fényévek választják el egymástól. Aki halotta/olvasta az Orb*n-beszédet, annak egy pillanatig sem lehet kétséges, hogy a „józan ész” az ő fogalomrendszerében (beszéde szövegösszefüggésében mindenképp) „common sense”, míg Chesterton (mint műve eredeti címe is bizonyítja) a „józan eszet” annak „sanity” „épelméjűség”, „józanság” értelmében használja. A „common sense” (hasonlóan, ahogyan annak idején latintanárom a „res” szó jelentését magyarázta) egy politikai beszédben nem jelent mást, mint „izé” (talán: közvélekedés), s mint ilyen, értéksemleges fogalom… (bbjnick.blog.hu/2010/07/23/a_jozan_esz_neveben_h_a_sz_n_vazlat)

...a Fidesz legnagyobb betegsége, hogy összekeverik a taktikát a stratégiával. Most ugyanezt látom, s mert a jelenlegi helyzetben is ugyanezt látom, így most már le merem írni: ez nemzedéki betegség. A Fidesz keménymagját alkotók (Fidesz-vezérkar) nem tudták kinőni azt a szocializációs hendikepet, amivel a Kádár-rendszerból megérkeztek. Baj van az erkölcsi érzékkel!... (magyarido.blog.huu/2010/05/16/de_vajon_erno_e_az_orban_a_vagy_a_kotcse_a_forradalom_a_nemzeti_egyuttmkodes_rendszere_es_a_burkina)

...Kétségeimet megosztottam Z. barátommal. S mivel egyetértően (de legalábbis együttérzően) bólogatott, meg is kérdeztem tőle:
 
– Z., most mondd meg nekem: ez mi ez?!
 
– Emlékszel mit mondott Valóság nagybátyánk a kapitalizmusról és a kommunistákról?
 
Emlékeztem (itt elolvasható, mit mondott: magyarido.blog.hu/2008/11/03/egy_pillantas_a_negyedik_dimenzioba_emeszpes_koremilek).
 
Z. így folytatta:
 
– No, hát akkor megpróbálok neked Valóság nagybátyánk szellemében válaszolni: Ez a nemzeti együttműködés, ha liberális demokraták csinálják... (U.o.)

...Ha ott ülnék Szoboszlón (...) nagyon nyomorultul érezném magam és az első adódó alkalommal lelécelnék arról a frakcióülésről. Sétálnék a hűvös szoboszlói éjszakában, cigarettáznék és az a képtelen meglátásom támadna, hogy „a rendszerváltás rendszerét” nem buktatta meg „a mi fülkeforradalmuk” („mi” alatt a Fidesz-KDNP-frakciószövetség tagságát értem, mert (hiszen) most képzeletben úgy sétálok a hűvös szoboszlói éjszakában, mint a frakcióülés egyik résztvevője), hanem, ha lehet, most jár csak igazán csúcsra. Igaz, hogy kidobtuk „a rendszerváltás rendszerének” léghajójából a – doktriner – liberalizmust, mely mint hatalomtechnikai eszköz végletesen elhasználódott, s csak felesleges ballasztként – holtsúlyként – terhelte a rendszert, de ezzel nemhogy megszabadultunk – volna – a rendszer doktriner demokratizmusától is, hanem éppen hogy felszabadítottuk, megerősítettük azt. „Ezek után nincs az az Isten, ami megállíthatna minket!” – hasítana belém. – „Népet ennél/annál jobban nem lehet kiszolgáltatni »demokratikus politikai elitjének«, mint ahogyan Miniszterelnökünk Kötcsén installálta számunkra a hatalmat!”... (bbjnick.blog.hu/2011/09/13/kiszolgal_es_kiszolgaltat_es_ami_utana_kovetkezik_3_europa_legstabilabb_politikai_rendszere)

„Felütöm” az ojságot, s mit olvasok?! „A régi BTK szerint »aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel közösül (...), bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő«. A július 1-jén életbe lépő új BTK-ból viszont az vezethető le, hogy 12 éves kor fölött bele lehet egyezni a szexbe, feltéve, ha a partner nem idősebb 18-nál. (...) A jogalkotók a fiatal nemzedékek életmódjának változásával indokolták a változtatást.” (mandiner.hu/cikk/20130808_lejjebb_vittek_a_buntetlen_szex_korhatarat)

Nem tudom, a „jogalkotók” és a „törvényhozók” láttak-e már tizenkétévest és tizennyolcévest, de ha nem, azt gondolom, épp itt volna az ideje, hogy  --- ha csak távolról is, ha csak futólag is --- megtekintsenek mindkétnembeli egy-egy „példányt”! (Hogy, esetleg, szóba is elegyedjenek velük, hogy képet alkothassanak lelki, szellemi érettségükről, vágyaikról, látásmódjukról, életvitelükről stb., azt már jóideje senki nem is várja tőlük (ú. é. a jogalkotóktól és a törvényhozóktól)...)

Mert hisz értjük mi, hogy magyar észjárás, hogy centrális politikai erőtér, hogy az értékviták mellőzése, hogy szerény értelmiség és így tovább, ebben a szellemben, de azért, hölgyeim és uraim, pedofil törvényeket (azért) t'án mégsem kellene hozni! Mert bármiféle (sajátosan magyar) rugóra is jár a maguk „józan esze”, olyanra (azért) csak nem járhat, ami azt diktálná, hogy gyerekeinket kiszolgáltassák beteg tendenciák és beteg emberek kényének-kedvének!

ernstmaxketgyereketfegyegetegyfulemule_1924_ffvrz352457_.jpg
Addig kéne megállni és visszakozni, amíg nem késő!!!

***

„Köccse van”!: bbjnick.blog.hu/search?searchterm=k%C3%B6tcs&searchmode=or&submit=Keres%C3%A9s

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr255454516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.08.10. 21:30:10

Max Ernst képe: Deux Enfants sont menacés par un Rossignol , 1924.
(Two Children Are Threatened by a Nightingale)
Itt egy részleteket is kiemelő elemzése (csak franciául, sajnos…)
www.lifeproof.fr/mon_weblog/2010/01/lart-cest-un-jeu-denfants-le-rossignol-qui-faisait-peur-by-stefania.html
A Képen látható alakok: egy kiáltó nőalak, kezében botot vagy kést tart; egy fekvő alak, az elemző szerint a festő magzati pózban (bár én inkább alélt nőnek látom kinagyítva) és végül egy pár - egy arctalan alak rohan karjában egy leánnyal.
A festő (szobrász, stb.) hat éves korában vesztette el leánytestvérét, ami erősen befolyásolta - többek között visszatérő rémálma volt egy pacsirta - ezen a képén a kapubálvány felett látható, szinte csak utalásképpen. Az egész kép (különös tekintettel arra, hogy két gyermeket említ a cím, holott négy alakot láthatunk) inkább a nővér elvesztésének víziója (német születésűként, aki Bonnban tanult filozófiát az egyetemen, nyilván ismerte a gyermekkel lovagoló Halálkirályról - Erlkönig - szóló Goethe verset…)
en.wikipedia.org/wiki/Der_Erlk%C3%B6nig

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.08.11. 13:59:07

@Mormogi Papa:

Érdekes adalékok, köszönöm!

Egy időben --- kölyökkoromban --- elég sokat foglalkoztam Ernsttel (is); már akkor gyanús volt, ma pedig már egészen világos számomra, hogy egy elképesztő nagy szélhámos volt:-) A képei viszont --- jellegüknél fogva --- igen alkalmasak, az efféle szürreális hírek illusztrálására:-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.08.14. 13:09:37

De gustibus…
Kommentemben kizárólag annak megokolására szorítkoztam, miért NEM alkalmas éppen ez a festmény a felette lévő, kétségkívül antipatikus "Bétéká módosítás" illusztrálására.
Amit legalább akkora baklövésnek tartok, mint az ellenkezőjét - mint egy napihírben olvastam pár éve, Zamerikában börtönbüntetésre ítéltek egy apát azért, mert négy éves kisfia az óvodában egy hasonló korú kislánnyal kölcsönös érdeklődést tanúsított a másik nemi jellege iránt…
Ezzel kapcsolatban a következő problémáim vannak:
A "kapcsolat" úgy tűnik, "kölcsönös megegyezés alapján" jött létre két, nagyjából egy- és kiskorú között. Miért tartják abstart a fiút hibásnak (kezdeményezőnek, agresszornak, erőszaktévőnek, stb.)? Miért nem korholják mindkettőt?
Az indoklásban az szerepelt, hogy "miért nem nevelte úgy a gyermeket, hogy erre ne kerülhessen sor". Namármost: miért csak az apát marasztalták el, és próbált-e a T. bíróság és esküdtszék (hiszen a Zusában történt) gyermeket nevelni - "úgy"???
Hogy az egész milyen viszonyban (hát köszönőben biztosan nem) áll a liberalizmussal, az csak a hab a tortán…

Volt szobatársam orvosnak tanult, s kötelező volt nekik a törvényszéki orvostan stúdium is.
Mesélte, hogy a professzor elmondta, addig (cca 1976) Magyarországon összesen két esetben ítéltek el nőket nemi erőszaktétel miatt; holott, mint mondta, "A valós esetek száma ennél - már csak statisztikai okokból is - nyilvánvalóan jóval magasabb."
A lehetséges okok között említette a sértettek félelmét a társadalom megítélése miatt (miféle férfi az, aki…); meg azt a társadalmi gondolkodásmódot, ami a nőt eleve áldozatnak tekinti. Ennek negatív folyományait máig nyögi a magyar társadalom…
süti beállítások módosítása