Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...svájci atom...

2016.11.28. 14:11 bbjnick

Olvasom: „Népszavazással döntött Svájc népe arról, hogy nem támogatják az atomerőművek előrehozott bezárását. (...) A kezdeményezés szerint 45 évben kellene korlátozni a svájci atomerőművek működési idején, az újabbak építését pedig meg kellene tiltani. Ezzel 2029-ig minden svájci atomerőmű leállna. A svájci választók azonban a vasárnapi népszavazáson elutasították a zöldek kezdeményezését. A szavazók 54,2 százaléka nemet mondott az atomerőművek előrehozott bezáratására. (...)” (mandiner.hu/cikk/20161127_nemet_mondtak_a_svajciak_az_atomeromuvek_bezarasara)

Két rövid észrevétel(em) a hír alól, a kommentsorból:

1. ...Az atomenergia olyan, mint a művi abortusz: logikus, de vállalhatatlan válasz egy létező „problémára”. Úgy erkölcsileg vállalhatatlan megoldanunk egy problémát, hogy annak terhét és kockázatát másra terheljük, az áldozatot mással fizettetjük meg. A szavazás eredményéből is kitetszik, hogy ez egy komoly dilemma: nem véletlen, hogy mindössze 4%-on múlott a kimenetele. Úgy látszik, a svájciak 4%-kal hiszik magukat okosabbnak, mint amilyen tisztességesek...

2. ...Azért, ha jól belegondolunk, van ebben az atomenergia-történetben valami döbbenetesen primitív és rémítően groteszk (is): a modern ember meghasítja az atommagot, hogy vizet melegítsen vele! Gőzgépet hasadóanyaggal fűteni épp olyan okos (és funkcionális) tevékenység, mint, mondjuk, a Bibliát asztalláb-alátámasztásra használni. És a XX.-XXI. századi emberiségnek hetven év kevés volt, hogy elkezdjen benne motoszkálni a felismerés: itt valami nem klappol! [........../.]...

svajcatomeromuzaszlo_ff_457229.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr2812006188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2016.11.28. 16:14:37

A sok méregzöld "szakértő" társadalommérnök, önjelölt megváltó, megint csak megborult a demokratikus választás próbáján.
Ezek után persze ismét mindenki hülye, csak ők a helikopterek.
Ez van.
Pofára kell ejteni őket, ahol csak lehet, előbb utóbb öngyilkosok lesznek, vagy feladják és megértik, hogy a buta nép leszarja a véleményterrorjukat, no meg őket is, meg a semmitérő "tudományukat" is..

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2016.12.01. 19:10:45

Legutóbbi értesüléseim szerint Svájcban szinte minden kérdésről népszavazáson döntenek. Ennek egyenes következménye, hogy a részvételi hajlandóság igencsak alacsony - kinek van kedve ezzel tölteni minden hétvégéjét?
Azt azonban még egyszer sem hallottam, hogy a népszavazásuk érvényességét valamiféle részvételi küszöbértékhez kötötték volna. Akik nem mentek el szavazni, azok így jártak - akik elmentek, azok döntöttek helyettük.
Más országok viszont soha nem kérdőjelezték meg az ország demokratikus berendezkedését - ami ugyan fiatalabb az izlandi Parlamentnél, de azért elég régi :-P Wikipédia, Izland történelme címszó:
"930-ban a nemzetségfők megalapították a világ első parlamentjét, az althingot."
Svájc a három Kanton 1291-as egyesülésével csak jelenthet.
süti beállítások módosítása