Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Az „emlékmű-vita” vége

2014.07.25. 10:11 bbjnick

Tegnap láttam Párkányi Raabot (vagy hogy is hívják?!) beszélni a tévében. Azt mondta, hogy kompozíciója egy fohász. Számomra ezzel tökéletesen helyretette az alkotást. A vallásos művész megpróbálja egy megformálható vízióba (egy képbe) sűríteni Istenhez szóló panaszát, kérését, hódolatát. Gyakran elég a megfelelő szó (fogalom), hogy kontextusba helyezzünk valamit: Párkányi (számomra) kimondta ezt.

Az „emlékmű-vita” lezárását az fogja jelenteni, ha az első személy odalép a talapzatához és elhelyez rajta egy szál virágot és elmond egy Miatyánkot az áldozatok emlékére. Én már gondolatban megtettem ezt (s ha nem választana el többszáz kilométer és több betegség a helyszíntől, személyesen is megtenném), (számomra) föl van avatva az emlékmű.

***

Megszállásokról a bbjnick.blog.hu-n: bbjnick.blog.hu/search?searchterm=megsz%C3%A1ll%C3%A1s&searchmode=or&submit=Keres%C3%A9s

8 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr376543131

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az „emlékmű-vita” vége 2014.07.25. 16:26:01

Az „emlékmű-vita” lezárását az fogja jelenteni, ha az első személy odalép a talapzatához és elhelyez rajta egy szál virágot és elmond egy Miatyánkot az áldozatok emlékére.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

delphinus 2014.07.25. 19:49:04

Lehet szerencsés vagy, hogy elválaszt. nekem az a bajom, hogy túl közel vagyok és szép alattomosan tönkretették a lakókörnyezetünket, rengeteg szemetükkel.
Virágot nem lehet odatenni, mert kordonnal el van zárva, a készenlétiek nem engednek be. Legfeljebb az összehordott szemétbe lehetne letenni, de az nem felemelő érzés.
De legalább a szobor igazán jól néz ki, esztétikus, kifejező és jól illeszkedik a környezetbe. A Főutca végéről a legszebb a rálátás, nagyon szép! Az angyalra sajnos ráakasztottak egy idióta molinót. Eléje pedig elhelyeztek egy ócska tákolmányt, hogy takarja. Szánalmas.
Ennél már csak jobb lehet és remélem, hogy nemsokára.
Jobbulást és gyógyulást kívánok!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.25. 22:05:52

@delphinus:

Köszönöm a jókívánságokat!:-)

states1 2014.07.27. 17:50:51

Ha már a kormány nem meri, tudja, akarja megvédeni azt az emlékművet, amit ő állított, akkor itt az ideje, hogy a civil összefogás tegyen lépéseket ebben az ügyben, és szándékosan írom kis C-vel és Ö-vel. Azokat a gyalázatos állapotokat és tetteket ugyanis nem nézhetjük tovább tétlenül, ami a Szabadságtéren zajlik a most már elkészült emlékműnél. A német megszállásnak ugyanis nem csak zsidó áldozatai voltak, hanem számos magyar is. Ha a zsidóság nem érzi sajátjának ezt az emlékművet, az magánügyük, az viszont tűrhetetlen, hogy nap, mint nap gyalázza meg a magyar, vagy ha úgy tetszik, a nem zsidó áldozatok emlékét egy agresszív kisebbség, amelyik láthatóan vérszemet kapott attól, hogy senki nem mer fellépni ellenük, beleértve a magyar társadalomnak azt a részét is, amelyik egyébként elítéli az ott történteket, de úgy gondolja, ha a hatalom nem mer tenni semmit, akkor neki sem kell. Mindenképpen jeleznünk kell ott az emlékműnél, hogy vagyunk, nem is kevesen, akik nem tűrjük semmilyen kisebbség sem fizikai, sem lelki terrorját a továbbiakban.
Benkő László
06203771547
barnapontlaci@gmail.com

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.07.28. 15:36:25

@states1:

Ahogy én látom, a legméltóságteljesebb módja az volna az emlékmű "birtokbavételének", ha mindenki, aki erre késztetést érez és lehetősége van rá, maga keresné fel és (akár csak) egy szál virágot (is) elhelyezne ott. A talapzaton halmozódó virágok minden politikai (ellen)demonstrációnál nyilvánvalóbbá teszik a valós szándékokat és viszonylatokat.
süti beállítások módosítása