Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

„...olyan szöveg, amelynek feljelentő és csak egy bakancsrúgáshoz hasonlítható hangneme az ötvenes évek pártsajtóját idézi”

2018.07.23. 19:56 bbjnick

Olvasom: „Tiltakozás a Magyar Idők rágalmazó cikksorozata ellen. Mi, alulírott művészek, kritikusok, művészettörténészek, felelősen gondolkodó és cselekvő polgárok, felháborítónak tartjuk és visszautasítjuk azt a modort, mértéket, jóízlést és jó érzést egyaránt nélkülöző írást, amely a Magyar Idők 2018. július 14-i számában »Így népszerűsítik a kommunizmust állami pénzből« címmel jelent meg Szakács Árpád aláírásával. Nem értjük, miként jelenhet meg a – tízmillió állampolgárért felelősséggel tartozó – magyar kormányhoz deklaráltan legközelebb álló napilapban immáron a tizedik olyan szöveg, amelynek feljelentő és csak egy bakancsrúgáshoz hasonlítható hangneme az ötvenes évek pártsajtóját idézi. (...)” (A petíció teljes szövege itt olvasható: https://www.peticiok.com/tiltakozas_a_magyar_idk_ragalmazo_cikksorozata_ellen)

...Ez mind felettébb érdekes és felvet egy-két nagyon is aktuális kérdést: ha a 444.hu, a HVG, a Népszava, a Magyar Narancs, az Élet és Irodalom stb. kritizálhat konzervatív vagy jobboldali tudósokat, alkotókat és életműveket politikai éllel, megítélheti őket retrospektív szemlélettel, akkor a Magyar Idők miért ne kritizálhatná, miért ne értékelhetné az avantgardistákat vagy bárki-bármi mást ugyanígy? Mégis, hogy van az, hogyha egy balos újságíró üt meg ilyen hangot, akkor az történet- vagy művészetfilozófiai mélyszántás, a lényeglátás non plus ultrája, ha egy jobbos újságíró, akkor az zsdanovizmus, rákosizmus? Ha a kedves Aláíróknak ennyire borzolja a kedélyét, ha egy skribler, „egy, a kultúra ügyeiben tájékozatlan, a képzőművészethez, az irodalomhoz, a színházhoz egyáltalán nem értő, kritikusként alapvető szakmai hibákat vétő szerző szisztematikusan félreértelmez műveket, kiállításokat, előadásokat”, akkor miért nem kezd el bizseregni az aláírókájuk vége, ha baloldali megmondók teszik ezt? Tényleg érdekelne a válasz, nem kicsit, nagyon, mindkét kérdésemre!... (Innét: http://mandiner.hu/cikk/20180719_tiltakozas_egy_ragalmazo_cikksorozat_ellen#commentanch6890018)

1919tanacskoztarsasag2plakat_ff_457303.jpg(https://images2-hu-secure.gs-static.com/products/4096x4096/2016/01/14/56975dc751b80-magyar-tanacskoztarsasag-plakatjai.jpg & https://images2-hu-secure.gs-static.com/products/4096x4096/2016/01/14/56975d8ebca73-magyar-tanacskoztarsasag-plakatjai.jpg)

÷ ÷ ÷

Néhány kapcsolódó bejegyzés

https://bbjnick.blog.hu/search?searchterm=kommuni&searchmode=or&submit=Keres%C3%A9s

https://bbjnick.blog.hu/search?searchterm=bolsevi&searchmode=or&submit=Keres%C3%A9s

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr2914129357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása