Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

László Petra díjai

2017.01.13. 13:37 bbjnick

...Az index.hu olyan fotóval illusztrálta anno a László Petra buktatásáról hírt adó cikkét, amin világosan látszik, hogy L. P. nem buktathatta fel a szírt. [http://index.hu/belfold/2015/09/09/7_ev_bortont_kaphat_a_szelsojobboldali_teve_operatore/] De ez, természetesen, sem az index.hu-t, sem lincselkedhetnék olvasóit a legkevésbé sem zavarta... (http://mandiner.hu/cikk/20170113_terrorizmussal_kapcsolatban_korozott_noket_fogtak_roszkenel#comment5435157)

2015.09.10.: ...ha valaki egy kiszolgáltatottal való együttérzésre vágyik, akkor vele együtt érezhet...

Ha áldozatot keres ma egy keresztény, akkor a szabad lincselésre odadobott operatőrnő* valóban áldozat, ha valaki egy kiszolgáltatottal való együttérzésre vágyik, akkor vele együtt érezhet. A lincskultúra szennysajtója által a sötét, narcisztikus, hedonista, gyűlölettől és izgaloméhségtől tomboló tömegnek odavetett nő, akinek fészbukcsoport alakul a tönkretételére, ad absurdum, megsemmisítésére. No, ő áldozat!

*http://444.hu/2015/09/08/laszlo-petra-menekult-gyerekeket-rugdoso-operator-maris-negativ-vilagsztar-lett/ & http://nepszava.hu/cikk/1069185-laszlo-petra-szegyenfal---igy-nez-ki-egy-menekultgyerek-rugdoso

Apdét vagy kiegészítés:

„Őszintén sajnálom a történteket. Csak mostanra tudtam összeszedni annyira magam, hogy írjak. Gyakorlatilag sokkos állapotban vagyok attól, amit csináltam és attól, amit csináltak velem.

Kamerával forgattam, több száz migráns kitört, áttörték a rendőrkordont, egyikük nekem rontott és én megrémültem. Féltem, ahogy özönlöttek felém, és akkor elpattant bennem valami. Kamerával a kezemben nem láttam, hogy kik jönnek felém, csak arra gondoltam, hogy megtámadtak és meg kell védenem magam. Nehéz jó döntéseket hozni olyankor, amikor az ember pánikban van és sok száz ember rohan szembe vele. Nekem akkor, abban a pillanatban ez nem sikerült. Nagyon sajnálom a történteket és családanyaként külön sajnálom, hogy a sors pont egy gyereket sodort az utamba, ezt akkor nem is észleltem. Pánikba estem, ahogy látom magam a felvételeken, mintha nem is én lennék. Tettemet őszintén megbántam, és vállalom érte a felelősséget.

Nem vagyok szívtelen, gyermekeket rugdosó rasszista operatőr. Nem szolgáltam rá sem az ellenem folyó politikai boszorkányüldözésre, sem a mocskolódó, sokszor halálos fenyegetésekre. Csak egy nő vagyok, egy azóta munkanélkülivé vált kisgyerekes anyuka, aki egy pánikhelyzetben hozott egy rossz döntést. Őszintén sajnálom.

László Petra”

(http://mno.hu/belfold/megszolalt-a-rugdosodo-operator-laszlo-petra-1303854)

Újabb apdét vagy kiegészítés:

...Bizton ki mernétek jelenteni, hogy az operatőrnő buktatott és nem a feléje zuhanó migráns elől elugorva, egyensúlyát veszítve, nyújtotta ki a lábát? Mert én nem.

Akárhogy is történt, a 444 elmérte a f_szát. Egy kis nyilvános lincseléssel akart kedveskedni, kielégíteni alemberi törzsközönségének kövezhetnékjét, de lám, a dzsihád propagandaeszközévé, szimbolikus jelentőségűvé vált a manipuláltan tálalt jelenet*! T_kön lőtte magát a patkánysajtó, megköszönhetik majd nekik elvbarátaik és gazdáik, ha egy-két muszlim harcos az általuk szállított hamis propaganda hatására vágja el a gigájukat...

*https://m.blog.hu/ma/mandiner/image/1509/hasan_abadi_gancs_es_beke.png

(http://hazafias.blog.hu/2015/09/10/_ha_valaki_egy_kiszolgaltatottal_valo_egyutterzesre_vagyik_akkor_vele_egyutt_erezhet/full_commentlist/1#c28057238)

Még újabb apdét vagy kiegészítés:

Ezen a felvételen egyértelműen látszik, hogy nem az operatőrnő buktatta fel a futó férfit:

https://www.facebook.com/jasonmillmusic/videos/vb.109662802398899/1024979784200525/?type=2&theater

A gyűlölet, a lincselkedhetnék, a kövezhetnék rossz tanácsadó!

2015.09.15.: L. P. elveszett tisztessége

Az első felvételen tüntető migránsok épp áttörnek egy rendőrkordont. A kordon előtt számos fotós és operatőr dolgozik. Egyikük, L. P. operatőrnő, amikor megnyílik mögötte a rendőrök sorfala, az eseménynek háttal állva forgat. Mikor a kitörés jellegzetes hangjaira odafordul, egy futó migráns nekiütközik. Megfordulni, elfutni nincs sem ideje, sem módja, bal felől egy, a tömeg elől menekülő fotós, jobb felől rohanó migránsok zárják el az utat. L. P. egy ívelt rúgással elrúgja oldalra az abban a pillanatban elé érkező migránst, majd újra emeli a lábát és rúgó lába, egészen pontosan sípcsontja, egy apja kezét fogó s vele együtt szaladó kislány térdével ütközik. Ekkor némi üres tér keletkezik L. P. előtt, lehetőséget adva, hogy megforduljon és elfusson.

A második felvételen rendőrök üldöznek, próbálnak elfogni, összeterelni szétszaladó migránsokat. Egy hétéves forma fiút magához ölelő férfi igyekszik kiszabadítani magát egy, a kabátját markoló rendőr fogságából. Miután kitépi magát a szorításból, futva próbál menekülni. Két operatőr, egyikük L. P., a jelenetet szemből fényképezi és amikor a férfi kiszabadul és félig rohanva, félig már esve megindul feléjük, utat nyitnak előtte (L. P., miközben hátralép, némiképp egyensúlyát veszti és bal lábát kinyújtva próbálja visszanyerni azt). A férfi a két operatőr közötti résen átesik, majd feláll és kiabálni kezd a rendőrrel.

A két felvételt egy magyar balliberált gonzó site nyomán a világsajtó is átveszi, nagy hírportálok, világlapok internetes oldalai közlik, mint a migránsokat sújtó magyarországi terror bizonyítékait: Magyarországon kislányokat rugdosnak és kisfiukat magukhoz szorítva menekülő migráns apákat buktatnak föl náci médiamunkások. A tétel (Magyarország embertelenül bánik a migránsokkal) vizuális megjelenítője: L. P. operatőrnő. A hír nyomán tömeghisztéria tör ki, a humanista közvélemény L. P. méltó megbüntetését, ad absurdum, megsemmisítését követeli; az operatőrnőt néhány órán belül elbocsátja munkáltatója, balliberális politikai szervezetek feljelentést tesznek ellene „közösség tagja elleni erőszak” címén; másnapra már egy radikális iszlám szervezet is vérdíjat tűz ki a fejére…

...A Katharina Blum elveszett tisztessége vagy: miből lehet erőszak, és mit tehet velünk c. Böll-kisregény — ugye, ismerjük valamennyien?! — először 1974-ben jelent meg, s rövidesen kultuszkönyvvé is vált, főként a baloldali értelmiségiek körében, akik a társadalom képmutatására és az előítéletekre mért erős ütésként ünnepelték a művet. Az elmúlt negyven év beláthatatlan mértékű és hatású változásokat hozott a társadalom „nyitottsága” irányába, azonban a Katharina Blum... mégsem veszített időszerűségéből, épp ellenkezőleg, soha sem volt még olyan aktuális, mint épp napjainkban.

(...)

Ma olvasva Katharina Blum története már-már evidensnek tűnik, összehasonlíthatatlanul köznapibbnak, mint a mű születése idején tűnhetett. Hogyan lehetséges az, hogy miközben jogok és szabadságok tekintetében még soha nem voltunk annyira bővében, mint manapság, méltóságunk mégis sérülékenyebb, kiszolgáltatottságérzetünk — tovább megyek: kiszolgáltatottságunk — nagyobb, mint kevésbé individualizált korokban? Talán (Böll nyomán haladva) a kulcs, méltóságunk kulcsa, nem abban keresendő, hogy miként tekintünk magunkra, hanem abban, hogy miként tekintünk egymásra?...*

*http://bbjnick.blog.hu/2015/06/09/_vagy_mibol_lehet_eroszak_es_mit_tehet_velunk

2015.09.21.: …miért is „menthetetlen és igazolhatatlan”…? 

1 jegyzet

…Egyszer valaki már tényleg mondhatna egy épkézláb magyarázatot arra, hogy miért is „menthetetlen és igazolhatatlan” reakció az, ha valaki a hátulról rázúduló tömeg felé fordulva és az előlük való elfutás lehetőségében meggátolva elrúgja maga elől az épp felé rohanókat?! Mit kellett volna tennie? Behunyni a szemét, hagyni magát föllökni és megtaposni? (Ha nem egy „nemzeti radikális”, hanem egy mainstream vagy liberálbolsi médium operatőrnőjével esik meg az eset, most hősként ünnepelnék, sztárolnák a lélekjelenlétéért, nemde?) Szóval, hogy is van ez?... (http://jobbegyenes.blog.hu/2015/09/20/a_lefejezett_merkel_es_a_meglincselt_laszlo_petra_sirva_rohogos_ancmacio_a_migracios_valsagrol#comments)

2016.01.25.: Emlékeztek még László Petrára?

Felizzott a „közvélemény”; a politikai elit, a sajtó és az internetes platformok közönsége egyaránt igyekszik mihamarább mélységes erkölcsi felháborodásának hangot adni, mert a 888.hu újraközölte T. J. mszp-s politikus feleségének kb. két évtizedes erotikus fényképeit (azidőtájt T. J.-né, született R. T. hivatásos fotómodell volt és bájaival volt tele a korabeli „szaksajtó”). Sehr gut! Nekem csak egy (pontosabban: három) kérdésem volna:

...Emlékeztek még László Petrára? Mit műveltek, mit műveltetek vele? Érdekes, hogy akkor elmaradt a felháborodás! Egy kétségbeesett, kiszolgáltatott nőt lincselt a patkánysajtó és lincselt a csőcselék és senkinek nem sajogtak az erkölcsei! Ez volna a közerkölcs?... (http://media.mandiner.hu/cikk/20160124_g_fodor_gabor_a_konzervativ_ujsagirasrol#comment325497)

Apdét vagy kiegészítés:

„(...)

A farizeizmus nem szimpla képmutatás, hanem kidolgozott életrend, és nem azon alapszik, hogy valakinek a vásáron vemhes szamarat adok el, holott a szamár nem vemhes, hanem morálisan intakt, sőt magasrendű embernek tüntetem fel magam, aki a humánus értékek megvalósítását tartja fontosnak, holott kizárólag világi gyarapodásra törekszem és a morális magatartást fedezéknek használom fel

(...)

A farizeizmus egzisztenciális életszerkezet, amelynek értelme a következő:

— aki azt kívánja, hogy a társadalomban komolyan vegyék, annak erkölcsi értékeket kell megvalósítani (tisztesség, becsület, igazmondás, segítő készség);

— aki azt kívánja, hogy gyarapodjék, annak fel kell ismernie, hogy erkölcsi magatartással célhoz nem ér, s így tisztességet, becsületet, igazmondást, és így tovább, mellőznie kell.

A kettő együtt nem megy. A farizeizmus azt csinálja, ami nem megy, és azt szisztematikusan kiépíti, a gyarapodás életrendjét a morális maga tartás látszatával fedezi.

(...)

A farizeus morál a hírben, tekintélyben, vagyonban, hatalomban való gyarapodásnak önvédelmi stratégiája, hogy az ember szociális súlyát megőrizze. Az ember azt akarja, amit nem lehet, egyszerre az életben győztesnek és emberileg igaznak lenni. Nem vemhes szamarat vemhesnek eladni nem lehet, mert az vásári trükk, gazdasági sérelem, a szocialitás síkján lezajlott egyszerű csalás és jogi eset. A farizeizmus azzal, hogy kizárólag világi gyarapodásra épített életrendjét morális képmutatással fedezi és nemcsak meg akar gazdagodni, hanem intakt fensőbbség látszatában kíván élni, az nem trükk, és nem csalás és nem jogi eset, de még csaknem is immoralitás, hanem léthazugság, mert nem tárgyi tény, hanem lényének valódi arca felől téveszt meg. A farizeizmus nem társadalmi és nem morális romlottság, hanem organizált létkorrupció. A farizeizmus az antikrisztusi egzisztencia legelső és legáltalánosabb megnyilatkozása.

(...)” (Hamvas Béla, 1963 --- http://hamvasbela.uw.hu/Antikrisztus.htm)

laszlopetraszirmenekult_foto_tordelt_ff_457229_19102016_bbjnckblghz.jpg

2016. 10. 20.: László Petra díja

Olvasom: „Lustaság és nyelvtudás hiánya miatt véget ért a röszkei esést produkáló szír menekült fociedző spanyolországi karrierje. Az őt tavaly nem felrúgó László Petra közben díjat kapott. Utóbbi miatt megy a hörgés, pedig dolgozni nem szégyen – utóbbit üzenjük innen Oszama al Abd al Mohszennek is. László Petra díjat vett át Lezsák Sándortól! Jaj! Jaj! Meg pfjuj és pfuj! Megy a hörgés rendesen a hírre [http://444.hu/2016/10/17/laszlo-petra-dijat-vett-at-lezsak-sandortol-a-lakiteleki-filmszemlen], mert hát László Petra nyilván nem dolgozhat, ergo nem készíthet filmet sem; ha meg ez így van, akkor abból logikusan következik, hogy jó filmet sem készíthet, abból meg az következik, hogy díjat sem kaphat. Tök logikus tényleg, nem? (...)” (http://mandiner.hu/cikk/20161019_lustasaga_miatt_elvesztette_munkajat_a_felbukott_szir_fociedzo)

Az elmúlt héten, nagyjából egy évvel a László Petra ellen indított, nemzetközivé hízott (pontosabban: hizlalt) és alapvetően ideológiai és politikai motiváltságú hecc- és lincskampány kezdete után, mely kampány következményeként nem csak állását veszítette el, de az élete is veszélybe került (többek halálosan megfenyegették, köztük radikális iszlamista szervezetek is), a Lakitelki Filmszemlén díjakat kapott (a Magyar Művészeti Akadémia 500 000 forintos, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum 100 000 forintos, a Magyar Idők 100 000 forintos, az ECHO Televízió és a Magyar Hírlap különdíját, valamint a nagykőrösi Arany János Református Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium és a Lakiteleki Eötvös Loránd Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 25-25000 forintos különdíját) László Gábor (rendező) Nemzetidegenek című 1956-os témájú dokumentumfilmje. A díjátadón László Petra (a film szerkesztője) is megjelent, mi több, díjakat is ve(hete)tt át. A leterített préda nem vérzett ki, lábra állt és megpróbál elindulni. Ám a falka résen van és amint a préda mozdul, nyomban csaholva, vonyítva, üvöltve vetik rá magukat, fogják, harapják, tépik: a tavalyi hecc- és lincskampány elindítója, a 444.hu „riasztása” nyomán ismét megtelt a „jóoldali” sajtó László Petra elleni támadásokkal. Vajon, mi ebből a tanulság? Aki helyesen válaszol, esélyes egy László Petra-díjra...

2017. 01. 13.: Cím nélkül

Olvasom: „Garázdaság vétségében bűnösnek mondta ki, és három évre próbára bocsátotta első fokon a Szegedi Járásbíróság csütörtökön László Petrát, aki 2015 szeptemberében Röszke külterületén a rendőrsorfalat áttörő migránsokat rúgott meg. (...) Nánási Illés bíró az ítélet indoklása során kifejtette, a vádlott a társadalmi normákkal nyíltan szembehelyezkedő magatartása alkalmas volt arra, hogy a jelenlévőkben és a történtekről híradásokat látókban megbotránkozást, felháborodást váltson ki. A bíró leszögezte, semmilyen bizonyíték nem támasztotta alá az operatőr védekezését, mely szerint jogos védelmi helyzetben volt és az őt érő támadást próbálta elhárítani. A vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezést jelentette be, így a döntés nem jogerős.” (http://pestisracok.hu/garazdasagert-iteltek-el-laszlo-petrat/)

...Értjük, ugye? László Petra garázda, mert nem bizonyítható, hogy nem garázda. Ma már nincs bíró, aki korrekt ítéleteket merne hozni, mert fél, hogy őt is meglincselik. (Emlékszünk még Mucsi Erika esetére? [http://bbjnick.blog.hu/2014/04/27/_most_mindannyian_mucsi_erikak_vagyunk] Őt addig támadták, míg kénytelen volt nyugállományba vonulni.) Inkább hoznak a bírók egy hülyeítéletet és (a fellebbezés nyilvánvalóságának tudatában) átpasszolják a balhét következő fokra... (Innét: http://mandiner.blog.hu/2015/11/06/nem_terrorista_a_fel_nem_rugott_migrans_fociedzo#comments)

...Ami ma Magyarországon történik a kultúrában, oktatásban, igazságszolgáltatásban stb., az tragikusan hasonlít arra, ahogyan 1945 és 1948 között a kommunisták megbénították, majd áthangolták az intézmények működését a saját elképzeléseik és igényeik szerintire. És a politika akkor is csak bambán nézte vagy (hogy „demokratikus jópontokat” szerezzen) még hülyén asszisztált is hozzá. A végeredményt valamennyien ismerjük!... (Innét: http://bbjnick.blog.hu/2016/11/15/tragikusan_hasonlit_arra_545)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr2112122837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2017.01.14. 13:21:27

Jó post. Köszönöm!

rajgy 2018.06.16. 15:12:16

Hello! Látom sok érdekes észrevételed volt. Én a következő megállapításokat tettem:
1) Nem találtam törvénytelen mozdulatot a magyar operatőrnőnél. Nem próbálta meg elgáncsolni a szírt, és nem rúgta meg a lányt sem.
2) A gáncs egy optikai csalódás volt. Nem közeledett a nő lába a szírhez, hanem távolodott.
3) A tumultuban ijedségre, és Jogos védelemre hivatkozhat.
4) Az ítéletről annyit, hogy a videót a német média meghamisította, és a nőt igazoló fontos részeket is kivágtak belőle.
www.youtube.com/watch?v=hL1-0_Op_SE
süti beállítások módosítása