Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Business as usual (a)vagy az új ezredelő plagiariusai, a posztmodern liberálisdemokratikus közvélemény és a személy méltósága

2012.11.19. 05:04 bbjnick

...Tudják-e a hölgyek, urak, mit jelent a plagium szó? Ha nem, megmondom én: lélekrablást/lélekkereskedelmet jelent. A plagiarius az a személy, aki azért ejt foglyul valakit, hogy (aztán) azt rabszolgának eladhassa (emberkereskedő). Azaz, hogy személyes méltóságától megfossza (tárgyiasítsa) és saját céljaira hasznosítsa.

Ha Schmitt [állítólag] plágiumot követett el (...), nem százszor nagyobb plágiumot követnek-e el azok, akik erre a történetre egy förtelmes botránykampányt építenek fel?... (magyarido.blog.hu/2012/02/08/soha_nem_gondoltam_volna_hogy_en_valaha_az_eletben_barmiben_is_schmitt_mellett_fogok_allni_tarts_ki_)

...Megmondom neked őszintén, hogy én ebben az egész Schmitt-ügyben (...) csak a nagyon aljas és gonosz politikai manipulációt látom: egy az önvédelemhez kellő hatalommal nem rendelkező személy odadobását a csőcselék irigységének, éhségének, lincselkedhetnékjének (most láthatjuk csak igazán, hogy a csőcselék-lét nem csak az underclass sajátja, igen jellemző az az értelmiség egyes köreire és személyeire is).[Plágium?! Ugyan, plágium! Egy adatbázisból adatok átemelése egy dolgozatba mióta plágium? Aki ezt beszopja, az életében nem végzett még szellemi tevékenységet! Formai kifogások?! Ugyan! A tehetségtelenség és a középszer szemforgatása! Hozzáadott új érték, új gondolatok?! Kik kérik számon?!] Azok számára, akik ezt a botrányt kirobbantották, ez az „ügy” csak egy eszköz az uszításra, hangulatkeltésre és a „felhevült” (felhevített) tömeg izgalombantartására. Engem ez az egész történet felháborít és undorít... (bbjnick.blog.hu/2012/03/30/felhaborit_es_undorit)

...A Fidesznek választania kell Schmitt és Kötcse között és Kötcsét választja. (...) ...mint látjuk, a napi politikai érdek felülír mindent, a kötcsei fenomenológiai feketelyuk mindent elnyel --- mígnem végül magát a Fideszt is el nem nyeli!... (bbjnick.blog.hu/2012/03/28/soha_nem_gondoltam_volna_hogy_en_valaha_az_eletben_barmiben_is_schmitt_mellett_fogok_allni_2_hajra_e)

...Schmitt ügye nem erkölcsi tisztulást, hanem (egy nagyon rossz precedenst teremtve) embervadászatot és erkölcsi relativizálódást indít(ott) el. Most már a sajtó (ilyen-olyan megrendelésre) bármikor gyárthat efféle (schmittügy-féle) ügyeket; gyakorlat lesz ezeréves --- mai fogalmaink szerint --- értelmezhetetlen --- és --- mai ismereteink szerint --- átláthatatlan ügyeket előkotorni és addig forgatni, addig „magyarázni”, addig ordítani erkölcsi felháborodást színlelve, amíg az érintett teljesen el nem lehetetlenül. A gyurcsányokat --- természetesen --- nem lehet így levadászni --- rutinjuk van a védekezésben és „apparátusuk" (van) az ellencsapásra ---, csak azokat, akik kellően védtelenek és van (legalább valamicske) erkölcsük, önérzetük, méltóságuk és van vesz(í)tenivalójuk... (bbjnick.blog.hu/2012/04/28/a_schmitt_ugy_leve)

Olvasom: „(...) Semjén Zsolt 1991-ben megvédett teológiai doktori dolgozatának közel negyven százaléka magyar, német és angol nyelvű források átvétele. A miniszterelnök-helyettes Az öt világvallás című, minden könyvtár szabadpolcán elérhető népszerű könyvből is jócskán merített. Bár életrajzaiban sehol nem tesz említést német nyelvtudásról, több német nyelvű műre is hivatkozik.

A második Orbán-kormány első számú miniszterelnök-helyettese 1984 és 1990 között volt a budapesti Pázmány Péter Római Katolikus Hittudományi Akadémia civil hallgatója. A New Age kihívása és az evangelizáció lehetősége című laurea (szó szerint: babérkoszorús, vagyis doktori) dolgozatát 1990-ben fejezte be. Semjén Zsolt a doktori fokozatot 1991-ben summa cum laude, azaz kitűnő minősítéssel szerezte meg.

A 20. század második felében feltűnt spirituális és ezoterikus mozgalom, a New Age egyes irányzatairól, a kereszténységgel szemben támasztott kihívásra adandó katolikus válaszokról szóló dolgozat jelentős részben – a hvg.hu számításai szerint közel negyven százalékban – más munkák átvétele, átfogalmazása, illetve fordítása. (...)” (hvg.hu/itthon/20121118_plagiumgyanu_Semjen)

torokrabszolgavasarszinezettfametszet16szazad_401223_.jpg(mek.oszk.hu/01900/01918/html/index52.html)

Ha az eszünk és az erkölcsi érzékünk cserben is hagyna, de azért a gyomrunk, ugye, csak háborog? Ha átlátni nem is látjuk át, mit is művelnek velünk a mi posztmodern liberálisdemokratikus közvéleményünk animátorai, de legalább a zsigereink azért, ugye, csak jeleznek? Ugye, megmozdul még bennünk valami, ha egy, a személy méltóságát alapjaiban ért gátlástalan, manipulatív támadással szembesülünk? Addig jó nekünk!

***

Apdét vagy kiegészítés, 2012. november 19.:

Semjén „vitatott” dolgozatai letölthetők — innét: www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/nem-plagium-hanem-provokacio

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr704913881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása