Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...nem kerekítési hiba...

2017.02.08. 05:01 bbjnick

Olvasom: „(...) Az Igazi Csíki Sör melletti szolidaritás jegyében a Magyar-Turán Alapítvány valamennyi eseményéről, így a Kurultájról, valamint az augusztusi Ősök Napjáról is kitiltja a Heineken termékeit... (...) Álláspontjuk szerint a román bíróság jogtalanul tiltotta be az Igazi Csíki Sört. (...) ...a Magyar-Turán Alapítvány kiáll a jogtalanul ellehetetlenített székelyföldi vállalkozás mellett. Elfogadhatatlannak tartják a Heineken »agresszív üzletpolitikáját, hamis érvelését, valamint a magyar nyelvet Romániában diszkrimináló törekvéseit«. Az alapítvány arra kéri tagjait, szimpatizánsait, hogy bojkottálják a Heinekent, a multicég egyetlen termékét se fogyasszák... (...)” (http://bor.mandiner.hu/cikk/20170207_kitiltottak_a_heineken_termekeket_a_kurultajrol)

Idézek 2 párbeszédből a cikk alól, a kommentsorból:

– Ha ebbe nem rokkan bele a Heineken...

– Ha nem rokkan bele, akkor is komoly veszteséget könyvelhet el. A Heineken gyártja és forgalmazza Magyarországon a Heineken, Gösser, Gösser NaturRadler, Edelweiss Hefetrüb, Zlaty Bazant, Kaiser, Krušovice Světlé, Krušovice Černé, Soproni, Soproni 1895, Soproni Fekete Démon, Soproni Radler Citrom, Soproni Radler Lime - Guava, Steffl, Arany Fácán, Arany Fácán Kakas, Adambräu söröket, a Gösser, Buckler és Soproni alkoholmentes söröket és a Strongbow cidereket. Ha csak néhány százezer vásárló nem veszi meg azt a Heineken-terméket, amit eddig megvett, már az is kellemetlen veszteség a cég számára.

– A Heinekennek kb. 20 000 milliárd eurós árbevétele és kb. 2000 milliárd eurós profitja volt. A magyar piac kb. kerekítési hiba náluk.

– És a székelyföldi piac nem kerekítési hiba? Mégis nemtelenül kinyírták az igazi csíki sört. Az a legkevesebb a Heinekennel szemben, hogy nem vásároljuk a termékeit.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr4612236586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balu424 2017.02.18. 20:27:15

Még jó, hogy Borsodit és Kőbányai melós söröket iszok... ha iszok...
süti beállítások módosítása