Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...Ferenc pápa (...) azt is mondta...

2015.05.21. 07:01 bbjnick

Olvasom: „Katolikus hitét követve eddig több mint négyezer tengeren hánykódó menekültet mentett meg Christopher és Regina Catrambone, egy fiatal amerikai-olasz milliomos házaspár. Eddig mintegy 8 millió dollárt költöttek a humanitárius akciójukra, amit Ferenc pápa szavai inspiráltak. (...)” (kereszteny.mandiner.hu/cikk/20150519_menekultek_ezreit_menti_a_katolikus_milliomos_a_tengeren)

...A pokolba vezető út is jóindulattal (és bűntudattal?) van kikövezve. Catrambone azzal, hogy kimentette a tengerből a bevándorlókat, még nem mentette meg őket. Tízből kilencre a kirekesztettség(érzet), a gettólét, a munkanélküliség, a bűnözés stb. vár valahol valamelyik európai bugyorban. Azt a nyolcmillió dollárt, amit elköltött, odaadhatta volna egy katolikus szervezetnek is, ami kórházakat, iskolákat, ilyesféléket működtet Afrikában...* (Innét: kereszteny.mandiner.hu/cikk/20150519_menekultek_ezreit_menti_a_katolikus_milliomos_a_tengeren#comment240299)

*Ferenc pápa nem csak azt mondta, hogy nyissátok meg a szíveteket a bevándorlók előtt, hanem azt is mondta, hogy a bevándorlóáradatot elindító problémák csak helyben, a kibocsátó országokban oldhatók meg...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr287477630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2015.05.21. 15:16:27

A problémák "helyben kezelése" sem problémamentes. Csak akkor működik, ha "kívülről" működtetik.
A tapasztalatok szerint az "állami szinten" juttatott "segélyek" csak igen ritkán jutnak el a segélyezni szándékozottakhoz - a legtöbb esetben vagy a vezetőség nyúlja le őket magáncéljaira; vagy fegyverkezésre költődnek... és újratermelik a problémát egy másik szinten.

Talán rémlik még az a nagy árvíz Romániában, ami után a nyugati segélyként küldött takarók, sátrak, stb. meglehetősen magas áron jelentek meg a bukaresti áruházak kínálatában... Persze nem csak ott volt ilyen :-(

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.05.22. 12:07:59

@Mormogi Papa:

Egy közép-afrikai állam kormányának szociális programjába én sem invesztálnék súlyos milliókat:-) Ezért hivatkoztam az Egyházra: az Egyház hagyományosan nem fegyverkezésre költi hívei adományait; ha nem az egyik kórházára költi, akkor a másik iskolájára vagy a harmadik templomára, így a pénz mindenképp célt ér.
süti beállítások módosítása