Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...ez (és az ehhez hasonló számos abszurd lépés) a politikai játszma része...

2014.10.05. 14:23 bbjnick

1 jegyzet

...„Fajvédő” Spencer letartóztatásában (lásd: bbjnick.blog.hu/2014/10/04/valaki_mondja_meg_hogy_ki_mondja_meg) én érteni vélem a logikát: Orb_n és belső köre szemében (s így a Fidesz-politikában) ez (és az ehhez hasonló számos abszurd lépés) a politikai játszma része. Úgy próbálják elhitelteleníteni az ellenük irányuló támadásokat, hogy szó szerint veszik a velük szemben támasztott elvárásokat és így (túl)teljesítik azokat (lásd például: úgy eliminálom a zsidó szervezetek kritikáját, hogy miniszteri tanácsadót csinálok egy rendkívül kétes egzisztenciájú --- múltú és jelenű ---, ugyanakkor par excellence --- hiszen évtizedeken keresztül zsidó vezető --- zsidóból) . Ez logikus magatartás az ő helyzetükben, csak épp nem erkölcsös. Hogy rövid távon működik, azt az elmúlt öt év bizonyította, hogy hosszabb távon rendkívül pusztító, az meg minden épeszű ember számára nyilvánvaló. Ez is köccse (lásd: bbjnick.blog.hu/2014/08/05/bevezetes_a_kotcsei_dilemmaba & bbjnick.blog.hu/2014/04/03/_az_elmult_huszon_ev_politikai_kulturajanak_logikus_kovetkezo_lepese_volt).:-[... (Innét: mandiner.blog.hu/2014/09/30/fajvedo_konferencia_obama_miert_nem_hatarolodott_el#comments)

Szólj hozzá!

Valaki mondja meg, hogy ki mondja meg...

2014.10.04. 07:17 bbjnick

...Az „emberijogizmus” egy el**** (liberálbolseviki) doktriner ideológia, s mint minden ilyen, lényegét tekintve, valláspótlék és hatalomtechnika. Annyi erővel, amennyivel emberijogizmust játszunk, annyi erővel, akár vissza is térhetnénk a marxizmus-leninizmushoz is (vagy akár a sztálinizmushoz vagy a nemzetiszocializmushoz is); a mai „gyakorló” emberijogisták jó része, valószínűleg, észre sem venné, hogy megváltozott a házszám, ugyanolyan erővel (és „meggyőződéssel”) tolná tovább a műsort (az aktuális doktrínákhoz igazodva), mint annak előtte... (bbjnick.blog.hu/2013/05/29/_annyi_erovel_amennyivel_emberijogizmust_jatszunk)

...Hazánkban a (posztmodern liberális) demokrácia, köszöni szépen, jól van --- mi az hogy, nagyon is! Főként mióta az Egyenlő Bánásmód Hatóság kimondta (írásba adta), hogy a közerkölcs védelmének nem a közerkölcs védelme a célja, hanem a kisebbség jogainak védelme a többség értékítéletével (a közerkölcsökkel) szemben(...), azóta senkinek kétsége nem lehet afelől, hogy minden a legjobb úton halad! (A kérdés csak az, hogy mi felé?!)... (bbjnick.blog.hu/2013/10/10/_a_posztmodern_liberalis_demokracia_koszoni_szepen_jol_van)

...A „nyilvánosság tönkretétele” a Fidesz részéről az elmúlt huszon év politikai kultúrájának „logikus következő lépése” volt. A (magyar) ballib kettősmércézésének és kiszorítósdijának-diszkvalifikálósdijának (antidemokratikusozásának, antiszemitázásának, rasszistázásának, fasisztázásának, széljobbozásának stb.) a Fidesz úgy vette ki az élét, hogy „dialektizálta” (saját) ideológiáját (Kötcse, a fenomenológiai feketelyuk). Ezzel tönkretette a nyilvánosságot, a közbeszédet, de egyúttal (mint a mellékelt ábrák mutatják) megbénította a ballibet is (a ballib „saját fegyverére nyársalódott fel”). Ezt én egy sötét és (ön- és köz)veszélyes taktikának tartom, de hogy politikailag ne lett volna logikus lépés (ne következett volna az elmúlt húsz év politikai kultúrájának --- ha úgy jobban tetszik, a rendszerváltás rendszerének --- „fejlődéséből”), azt botorság tagadni... (bbjnick.blog.hu/2014/04/03/_az_elmult_huszon_ev_politikai_kulturajanak_logikus_kovetkezo_lepese_volt)

Az elmúlt napok sajtójából mindössze két hír keltette föl a figyelmemet, de azok (mi az hogy) nagyon is: az egyik szerint, az Egyenlő Bánásmód Hatóság megbüntetett egy Waldorf-iskolát, amiért az megtagadta egy leszbikus pár által nevelt gyerek fölvételét tanulói sorába*; a másik szerint, számos liberális, balliberális és civil szervezet követelésére a magyar miniszterelnök betiltatta a National Policy Institute nevű USA-beli (s ott legálisan működő, civil) szervezett Budapestre tervezett konferenciáját**.

Minden kornak (s a korokon belül valamennyi időszaknak) megvannak a maga kulcshírei, olyan hírek, amelyek a kortársak szemében talán nem különösebben érdekesek, fontosak, de a későbbi korok-időszakok emberei számára, rálátásuk birtokában, már nyilvánvalóan olyan kulcsok (lesznek/lehetnek), amelyekkel az adott kor kinyitható, mélységében, kényegében megérthető. Ha szoktam volna fogadni, nagy összeget mernék tenni arra, hogy ez a két hír ilyen kulcshír.

Olvasom az újságot és látom az anyát, aki, nyilván, hosszas és alapos mérlegelés után választotta ki azt a speciális iskolát, amelynek pedagógiai elvei és oktatási gyakorlata, belátása szerint, leginkább biztosítani tudják gyermeke szellemi és erkölcsi fejlődését-érését, majd, miután szembesül azzal, hogy sajátos, ugyanakkor maga által választott élethelyzete összebékíthetetlen ezekkel az elvekkel, akkor megtámadja azokat — azért jelenti föl az iskolát, amiért gyermeke oktatására-nevelésére alkalmasnak találta. Olvasom az újságot és látom, hogy az anya ámokfutásához hatósági együttműködőt is talál, az Egyenlő Bánásmód Hatóság intézményében, abban a intézményben, amely törvényileg védett tulajdonságok alapján tiltott megkülönböztetések ügyében hivatott eljárni és amely, azáltal, hogy az anya tébolygásához asszisztál, súlyosan megsérti az általa képviselt jogelveket — azzal, hogy az iskolát sok évtizedes és nemzetközileg elismert pedagógiai elvei és oktatási gyakorlata miatt bünteti, (azzal) súlyosan megsérti fenntartóinak, tanárainak, tanulóinak és azok szüleinek vallási vagy világnézeti meggyőződéshez, politikai vagy más véleményhez fűződő jogát.

Olvasom az újságot és látom, ahogyan a liberális demokrácia és az emberi jogok mellett mélyen elkötelezett politikai és civil szervezetek petícióznak, tiltakoznak Magyarország kormányánál, követelik egy, az Egyesült Államokban bejegyzett, legálisan működő civil szervezet budapesti konferenciájának betiltását, mert annak nézetei nem egyeznek nézeteikkel, mert annak értékítélete eltér értékítéletüktől, mert, meglátásuk szerint, annak puszta léte és bárminemű tevékenysége egyes személyek és csoportok méltóságát sért(het)i — azaz, egyesek alkotmányos jogainak védelmében követelik mások alkotmányos jogainak csorbítását, jogfosztását. Olvasom az újságot és látom, hogy a kormányzat partner ebben az önsorsrontó játszmában — készségesen korlátoz jogaikban, foszt meg jogaiktól egyeseket, mások jogaira hivatkozva, precedenst és gyakorlatot teremtve ezáltal a további jogkorlátozásokra, jogfosztásokra.

Húsz-harminc-ötven év múlva, a 2010-es évek sajtójában tallózgatók önkéntelenül biccentenek majd e hírek olvastán: igen, ezért és így jutottunk ide, ahol most vagyunk. A túlhajtott individualizmus és az értékrelativizmus így hiteltelenítette el és őrölte föl a demokratikus és jogrendi működést, így taszított bennünket a feneketlen önkénybe... Számukra már nem lesz kétséges (hanem megélt tapasztalat), hogy korunk kulcskérdése a „valaki mondja meg, hogy ki mondja meg” (volt) és hogy a becsületes válasz elmaradása milyen következményekkel jár(t).

*www.origo.hu/itthon/20140926-waldorf-iskolat-marasztaltak-el-diszkriminacio-miatt.html

**www.origo.hu/itthon/20140929-nem-lesz-budapesten-fajvedo-konferencia.html

÷÷÷

Egy kapcsolódó bejegyzés: bbjnick.blog.hu/2013/07/08/_ezen_a_ponton_hivo_minosegemben_szeretnek_egy_javaslatot_tenni_a_laikusoknak

÷÷÷

Apdét vagy kiegészítés, 2014. október 5.:

Olvasom: „A Magyar Waldorf Szövetség elfogadta az Egyenlő Bánásmód Hatóságnak a Kispesti Waldorf Iskolával kapcsolatban hozott, hátrányos megkülönböztetést megállapító határozatát. Az intézmény azért nem vett fel egy diákot az iskolába, mert leszbikus pár neveli. Az EBH a hátrányos megkülönböztetés tilalmának megsértése miatt 50 ezer forintra büntette az iskolát. Az MWSZ szerint egyedi esetről van szó. »Az egyenlő bánásmód elve, az esélyegyenlőség megteremtése, a másság elfogadása kiemelt elemként jelenik meg a Waldorf-pedagógiában a mindennapokban éppúgy, mint a kifejezetten ezt célzó tevékenységek során« – írta közleményében Marosváry Péter elnök. (...)” (www.origo.hu/itthon/20141004-egyedi-eset-volt-a-kispesti-iskolai-diszkriminacio-allitja-az-mwsz.html)

...Épp úgy zajlanak a dolgok, mint a negyvenes-ötvenes évek fordulóján! Bárkit megtámadhatnak és akit megtámadtak, az ügyesbe’ próbálja menteni a s_ggét. A Waldorf Szövetség nem fenntartója a tagszervezeteknek és nem gyakorol felügyeletet sem fölöttük, egyeztet közöttük, jogi képviseletet lát el, szakmai tanácsadást végez, továbbképzéseket, közös rendezvényeket szervez stb. Az elnök, hogy mentse a Szövetséget, kihátrál a kispestiek mögül (fű alatt, nyilván, bőszen egyeztetnek, hogyan vegyék el a támadások élét, hogyan simítsák el a balhét) és semmitmondó nyilatkozatot ad ki. Mindeközben a kispesti Waldorf-iskola honlapja „feltöltés alatt”...

Kapcsolódó bejegyzések: bbjnick.blog.hu/2013/09/04/igy_elunk_magyarorszagon_2013_szeptembereben_a_magyar_tudomanyos_akademia_hazug_allasfoglalasra_keny & bbjnick.blog.hu/2012/06/14/igy_elunk_2012_juniusaban_magyarorszagon_egy_hivatalos_szakmai_szervezet_hazug_allasfoglalasra_kenyszerul

÷÷÷

Apdét vagy kiegészítés, 2014. október 5.:

Olvasom: „A rendőrség letartóztatta a fajvédők vezetőjét. A rendőrség pénteken elfogta a Budapestre szervezett és betiltott »fajvédő« konferencia egyik szervezőjét, egy amerikai állampolgárt – közölte a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH). A tájékoztatás szerint Richard Bertrand Spencer rendőrségi ellenőrzése során a magyarországi tartózkodásra jogosító okmányait nem tudta felmutatni, így a rendőrség elfogta, majd előállította az idegenrendészeti hatósághoz. Idegenrendészeti őrizetbe vétele mellett a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytat eljárást ellene. A férfi annak tudatában érkezett az országban, hogy a »konferencia szervezésében játszott szerepe miatt korlátozó intézkedés lehet vele szemben érvényben« Magyarországon – írja a hivatal. (MTI)” (pestisracok.hu/rendorseg-letartoztatta-fajvedok-vezetojet)

...Nooormális???!!!...

Kapcsolódó bejegyzés: bbjnick.blog.hu/2014/10/05/_ez_es_az_ehhez_hasonlo_szamos_abszurd_lepes_a_politikai_jatszma_resze

64 komment

süti beállítások módosítása