Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...Az anonimitás nem csak a konfliktuskerülés vagy a felelőtlen konfliktuskeltés eszköze lehet, hanem a kommunikáció, az ismeret- és véleménycsere egy sajátos minősége is...

2014.05.16. 23:11 bbjnick

1 jegyzet

...Személyes közéleti és a világhálós kommunikációban szerzett tapasztalataim alapján úgy gondolom, hogy hiba (és/ vagy provokáció) összemosni a kétféle, a személyes közéleti és a világhálós kommunikációs „jelenlétet”, mert e kétféle jelenlét funkcionálisan, lehetőségeit, célját tekintve is más. Értem én, hogy akiket zavarnak és információcsere és a véleménynyilvánítás a Világhálón megnyíló új lehetőségei, akik véleménymonopóliumokra vágynak (mert ahhoz szoktak vagy mert másként nem tudják elképzelni a véleménycserét), azok nem szeretik az internetes anonimitás* műfaját, de akit a gondolat érdekel és nem a hatalom (pontosabban: a hatalmi visszaélés) az az anonimitásban nemcsak a visszaélések, hanem a véleménynyilvánítás, -formálás és -csere új, termékeny módját is felismeri...

*...Az anonimitás nem csak a konfliktuskerülés vagy a felelőtlen konfliktuskeltés eszköze lehet, hanem a kommunikáció, az ismeret- és véleménycsere egy sajátos minősége is, ahol a másik gondolatainak befogadását nem (vagy csak korlátozott mértékben) befolyásolják személyes/szubjektív járulékos hatások... (Innét: mandiner.blog.hu/2014/05/16/mi_a_kivonulas_kivonulo_kozeposztaly_xiv#comments)

***

Lásd még (pld.): bbjnick.blog.hu/2013/04/12/_a_nick_-hasznalat_a_szemely_meltosagat_vedi

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr326174008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tamas11 2014.05.24. 20:13:06

a véleménycsere sajátos formája megtermi az új játékszabályokat is, és van aki ezeket előbb érzi meg valamint, jobban alkalmazkodik hozzájuk. Ugyanis, számos esetben ismert személlyel polemizál az avataros nicknév-viselő.
A megtámadtatásnak és kritikának helyi értéke keletkezik.
A gyengébb élesebben alkalmazza a szabályokat, amikről egyébként konszenzus él, a közvetlen személyes kommunikáció világából átvéve. Nem rúghatunk abba, aki védtelen.
Különben kicsapják az embert , mint a macskát... Amint téged is, bbjnick.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.25. 06:25:44

@tamas11:

Ez abesszin makaó, se több, se kevesebb:-)

"Itt egy százas a kezemben. Ide tetszik tenni melléje egy másikat. Tetszik mondani egy számot. Öt? Helyes. Én azt mondom, hat, és nyertem.

A korrektség jegyében természetesen adok visszavágót, fordított szereposztással. De előbb tessék tenni a markomba az enyém mellé egy újabb százast. Úgy, rendben. Most én mondok előbb számot: öt. És ön hatot mond? Roppant ügyes, de sajnos, ismét én nyertem.

(...) ...aki a pénzt vagy más szóval a hatalmat a markába veszi, azé az értelmezés joga, az állapítja meg a szabályokat, a saját szája íze szerint, utólag."

www.kortarsonline.hu/regiweb/0206/czako.htm

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.25. 06:37:59

@tamas11: @bbjnick:

Ha valaki esetleg olvassa kommentváltásunkat és nem érti, a megfejtés itt található, ebben a kommentsorban: hafr.blog.hu/2014/05/24/conchita_es_kerenyi_esete_miert_hallgatnak_az_egyhazak?fullcommentlist=1#comments

tamas11 2014.05.25. 06:44:40

@bbjnick:
nem kéne ekkora feneket keríteni egy közhelynek..
Hafr inszinuálása csúnya dolog volt részedről, mivel ő csak az avatarodat inszinuálhatná...
Ezzel tisztában kéne lenni, ez a játékszabály. Megsértetted sorozatosan, jogos, hogy kitiltott. A demokráciázás csak hablaty ezek után
Nem az erősebb kutya írja át a szabálykönyveket, hanem a neveletlen (disznó).

tamas11 2014.05.25. 06:46:33

Ps.:
Épp azért írtam itt neked, mert a Mi hazánk... blogban nem tudtál volna válaszolni.. (mivel kitiltottak)
De ha gondolod, OTT még elmakaózhatunk veled...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.05.25. 07:03:59

@tamas11:

Látom, szeretsz abesszin makaózni:-)

Ha valaki kereszténynek vallja magát, majd lefitymálja Szent Pált, annak figyelmeztetése, hogy eltévedt a susnyásban, nem inszinuáció. Egy ilyen figyelmeztetésre csak kétféle válasz létezik, vagy beismerem, hogy hülye voltam vagy hazudtam vagy gyorsba' kitalálom "a szabályt", amivel vitapartneremet diszkvalifikálhatom és ezzel elhallgattathatom. Ez utóbbi történt. Kétségtelenül lehet így is "vitatkozni": ezt hívják abesszin makaónak:-)
süti beállítások módosítása