Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...a „nick”-használat (...) a személy méltóságát védi...

2013.04.12. 00:01 bbjnick

1 jegyzet

„Ha az emberben jogainak tudata megszületik, szükséges, hogy megszülessék benne kötelességeinek a tudata is: úgyhogy akinek valamilyen joga van, hasonlóképpen legyen meg benne kötelezettsége is jogainak ellenértékeként, mint méltóságának a jele; a többiekben pedig legyen meg a kötelesség, hogy ezeket a jogokat elismerjék és tiszteletben tartsák.” (uj.katolikus.hu/konyvtar.php?h=122)

...Az anonimitás egy történetileg bevett eszköz: gondoljon csak pld. a titkos szavazás intézményére. Azzal önmagában semmi baj nincs: éltek vele régen is s élnek vele ma is (amikor azt úgy látták/látják ésszerűnek, méltányosnak és/vagy praktikusnak). A „nick”-használat (az „álnéven” történő világhálós publikálás, vélemény-nyilvánítás) a szólás- és véleményszabadság ugyanolyan (pontosabban: hasonló) intézménye, mint a titkos szavazás: a személy méltóságát védi. S mint ilyennek (ami a személy méltóságát védi), addig van értelme, míg feladatát megfelelően látja el; tehát, ha az anonimitással visszaélve egy személy egy másik személy méltóságát sérti, támadja, (megpróbálja) kikezd(en)i, akkor az anonimitás destruktívvá válik.

Ha számunkra valóban fontos a személy méltósága (s a szólás- és véleményszabadságot annak fontos elemének tekintjük), akkor vigyázunk arra: nem engedjük sem a hatalomgyakorlóknak, sem a szólás- és véleményszabadsággal visszaélni szándékozóknak, hogy sértsék azt... (Innét: mandiner.blog.hu/2013/04/10/politikusok_a_kommentelok_ellen_ilyen_orszag_pedig_nincs_ccclxxv?fullcommentlist=1#comments)

Lásd még:

bbjnick.blog.hu/2013/03/14/_a_tartalmi_szabalyozas_a_kommentfeluletek_eseteben_is_indokolt_199

bbjnick.blog.hu/2011/07/09/olyan_nincs_hogy_mindent_lehet_a_komment_kerdesrol

magyarido.blog.hu/2011/07/23/a_szorny_pataja_atuti_a_padlot_mire_valaki_elsirja_magat_kiszolgal_es_kiszolgaltat_es_ami_utana_kove_2

magyarido.blog.hu/2011/02/19/ez_jelen_pillanatban_nem_mas_mint_a_magyar_rendszervaltozas_masodik_elsikkasztasa_vazlat

magyarido.blog.hu/2011/02/06/jegyzetek_a_zemberek_es_a_zalapitashoz_2011_februar_6

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr295217856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása