Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Hétköznapi embervadászatok. x+1. fejezet

2012.10.31. 14:17 bbjnick

— napi préda: J. Géza —

...Schmitt ügye nem erkölcsi tisztulást, hanem (egy nagyon rossz precedenst teremtve) embervadászatot és erkölcsi relativizálódást indít(ott) el. Most már a sajtó (ilyen-olyan megrendelésre) bármikor gyárthat efféle (schmittügy-féle) ügyeket; gyakorlat lesz ezeréves --- mai fogalmaink szerint --- értelmezhetetlen --- és --- mai ismereteink szerint --- átláthatatlan ügyeket előkotorni és addig forgatni, addig „magyarázni", addig ordítani erkölcsi felháborodást színlelve, amíg az érintett teljesen el nem lehetetlenül. A gyurcsányokat --- természetesen --- nem lehet így levadászni --- rutinjuk van a védekezésben és „apparátusuk" (van) az ellencsapásra ---, csak azokat, akik kellően védtelenek és van (legalább valamicske) erkölcsük, önérzetük, méltóságuk és van vesz(í)tenivalójuk... (bbjnick.blog.hu/2012/04/28/a_schmitt_ugy_leve)

...Nem az itt az igazi baj, hogy szélsőséges ballib/liberálbolsevik/holohitű (vagy olyan, amilyen) újságírók és „aktivisták" ügyeket próbálnak kreálni/konstruálni ideológiai megfontolásokból (ez „csak" aljas, bűnös, botrányos és felháborító), hanem az, hogy, ma már ott tartunk, hogy egy hivatalos szakmai szervezet (...) hazug állásfoglalásra kényszerül; a tragédia az, hogy egy szakmai szervezetnek – nyilvánvalóan tagjainak meggyőződése elleni – hamis nyilatkozatot kell kiadnia, hogy kivédje az ellene irányuló támadásokat! (Emlékszünk még a SE szenátusának döntésére Schmitt doktorija ügyében???!!!) Mintha újra a Rákosi-rendszerben élnénk: ahogy akkor, úgy ma is, mindenkinek és mindennek folyamatosan állást kell foglalnia egy kizárólagosságra törő (totalitárius) ideológia éppen aktuális doktrínái mellett... (bbjnick.blog.hu/2012/06/14/igy_elunk_2012_juniusaban_magyarorszagon_egy_hivatalos_szakmai_szervezet_hazug_allasfoglalasra_kenyszerul)

...A „Csatáry-ügy" (cimkezes.origo.hu/cimkek/csatary-laszlo/index.html?tag=Csat%E1ry+L%E1szl%F3&tag2=&target=1) ügyésze nyilatkozik: Csatáry jelenleg is antiszemita, bizonyos vallásokról és vallásúakról nem úgy vélekedik, ahogy az normális volna („mást gondol, mint amit normálisnak lehet tekinteni"). (Az ügyészi megnyilatkozás forrása: mandiner.hu/cikk/20120719_csatary_orizetben)

Egy ügyész megmondhatja, hogy bizonyos vallásokról hogyan volna normális vélekedni???!!!... (bbjnick.blog.hu/2012/07/20/_mast_gondol_mint_amit_normalisnak_lehet_tekinteni_a_csatari-ugy_margojara)

Olvasom: „»Azért van, hogy olyan sok roma szellemileg leépült, mert a roma kultúrában megengedett, hogy testvérek, vagy unokatestvérek házasodjanak, vagy akár anélkül szexuális életet éljenek egymással« – ez a mondat szerepel angolul Jeszenszky Géza volt külügyminiszter, jelenlegi norvégiai és izlandi nagykövet egyetemi jegyzetében, amiből Jeszenszky a Budapesti Corvinus Egyetemen tanít.

A Roma Sajtóközpont Facebook-oldalán jelent meg a hír. Eszerint »a tananyag bizonyos bekezdései megegyeznek a Wikipédia szócikkeinek egyes bejegyzéseivel, például ezzel és ezzel, illetve a Külügyminisztérium egy 2004-es kiadványának fejezeteivel (...)«.

Jeszenszky a Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Intézetének magántanára a tavaszi félévben »Post-Communist Europe and Its National/Ethnic Problems« címmel tartott órát főleg külföldi diákoknak. Ehhez az órához kapcsolódott a jegyzete, amiben forrásokkal alá nem támasztott előítéletek is szerepelnek.

Két egyetemi oktató és egy LMBT-aktivista levelet írt Jeszenszky Gézának, amiben felszólították arra, hogy írja át a könyvét, és kérjen bocsánatot. Egy jogvédő szerint ha egy roma diáknak ebből az anyagból vizsgán kell számot adnia, és emiatt megalázva érzi magát, akkor az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvény értelmében zaklatás miatt indíthat pert.

(...)" (index.hu/belfold/2012/10/26/jeszenszky_geza_szerint_a_romak_kozott_hazasodhatnak_a_testverek/)

„Lényegében a Külügyminisztérium is elhatárolódott Jeszenszky Géza norvégiai nagykövet egyetemi jegyzetétől, amelyben a romák vérfertőző kapcsolatairól ír. Oslóban megindokolták, hogy miért mondták le a kínossá vált magyar könyvet részvételét egy konferencián.

»Jeszenszky Géza a napokban a sajtóban idézett jegyzetét egyetemi tanárként, nem pedig a Külügyminisztérium munkatársaként, hazánk oslói nagyköveteként írta. Bár a vitatott sorok félreérthetőek, Jeszenszky Géza egész életműve és legutóbbi publikációi is bizonyítják, hogy kiáll a kisebbségi jogokért, és nem vádolható előítéletességgel« - reagált közleményben az egyetemi jegyzetei miatt Oslóban kínossá vált nagykövet körüli botrányra a Külügyminisztérium.

Mint azt megírtuk, Jeszenszky Géza oslói nagykövet, volt külügyminiszter a budapesti Corvinus Egyetemen az óráihoz készített angol nyelvű egyetemi jegyzetében azt írta: »azért van, hogy olyan sok roma szellemileg leépült, mert a roma kultúrában megengedett, hogy testvérek, vagy unokatestvérek házasodjanak, vagy akár anélkül szexuális életet éljenek egymással«.

(...)

A nyilvánosságra került jegyzet előbb itthon, majd külföldön is botrányt okozott: állomáshelyén, Oslóban is vállalhatatlanná vált Jeszenszky. A norvég fővárosban annak ellenére kérték meg, hogy ne vegyen részt egy keddi tanácskozáson, hogy a magyar nagykövetség is kezdeményezője volt a Raoul Wallenberggel és az európai zsidók megmentésével foglalkozó tanácskozásnak.
Jeszenszky bocsánatot kért

Az oslói nagykövet az ATV Egyenes beszéd című műsorának kedden telefonon azt mondta: ha egyetemi jegyzetét újra kiadná, akkor megvizsgálná, hogy idézze-e, és ha igen, miként a romákról szóló vitatott mondatot.

Arra is kitért, hogy orvosi szaklapok - például a Journal of Medical Genetics - állításai alapján került be jegyzetébe a kérdéses mondat, »a szó szerinti idézet is onnan ered«. A nagykövet : bocsánatot kér azoktól, akik úgy érzik, megbántotta őket soraival, ugyanakkor mindenkinek azt ajánlja, ne csak a vitatott mondatot, hanem az egész fejezetet, illetve jegyzetet olvassa el, mert az abban vázolt problémákat kezelni kell.

(...)

A Norvég Holokauszt és Vallási Kisebbség Kutatóintézet (HL-senteret) vezetője, Anton Weiss-Wendt az MTI-nek elmondta: a tanácskozást az oslói magyar, a svéd és az izraeli nagykövetség közreműködésével szervezték, s meghívták rá Karsai Lászlót, a szegedi egyetem professzorát, a holokauszt egyik legelismertebb magyar kutatóját. Karsai professzor azon a napon, amikor Oslóba kellett volna érkeznie, elküldte Jeszenszky Géza egy angol nyelvű egyetemi jegyzetének internetcímét a szervezőknek.

Karsai László - mint írta - elfogultnak és fajgyűlölőnek tartja a jegyzetnek a romák családon belüli házasodásáról és szexuális életéről szóló megállapításait, s ezért nem tud részt venni a tanácskozáson. Anton Weiss-Wendt ugyancsak elfogultnak és bizonyítékokkal alá nem támasztottnak nevezte Jeszenszky Géza megállapításait, hozzátéve, hogy ezen a téren tökéletesen egyetértenek Karsai professzorral. »Hogy megőrizzük az intézet és az általunk szervezett tudományos esemény méltóságát, s elejét vegyük annak, hogy a szimpózium más felszólalói is lemondják részvételüket, közöltük a nagykövet úrral, hogy bölcs dolog volna a részéről, ha nem venne részt a tanácskozáson« - írta a HL-senteret vezetője.

Anton Weiss-Wendt szerint Jeszenszky Géza e-mailben válaszolt a levélre, s védte a roma kisebbséggel kapcsolatos álláspontját. A »beltenyészet« kifejezést használta, s azt állította, hogy a romáknak mint közösségnek kevés fogalmuk van a vérfertőzés veszélyeiről. »Az ilyen és ehhez hasonló megjegyzések ebben az országban legalábbis tájékozatlanságról tanúskodnak, ha éppen nem támadóak« - szögezte le a kutató. Karsai Lászlót is tájékoztatták arról, hogy a szervezők hivatalosan távolmaradást javasoltak Jeszenszky nagykövetnek, s újból meghívták a professzort, aki a HL-senteret vendégeként részt vesz a szimpóziumon." (index.hu/kulfold/2012/10/30/keves_volt_jeszenszky_magyarazkodasa/)

dregely_laszlo_celkereszt_polisztirol_gipsz_akril_318401_.jpgDrégely László Célkereszt c. munkája

Idézek néhány kommen(e)temből (innét: mandiner.blog.hu/2012/10/27/ha_gyulolod_az_orsost_ilyen_orszag_pedig_nincs_cccxli?fullcommentlist=1#comments és innét: mandiner.blog.hu/2012/10/30/kene_egy_rendes?fullcommentlist=1#comments):

...(...) A rendszerváltást megelőzően elképesztő mennyiségű underclassos és cigány tanulmány, szociológia és szociográfia készült (még a népszerű folyóiratok is ezzel voltak tele --- olvasott maga pld. Mozgó Világot nyolcvannyolc-kilencven környékén? ). Aztán az első demokratikus választás elhozta a nagy hallgatás és az átértelmezés időszakát: ami eddig/addig kultúrantropológiai, szociológiai stb. kérdés volt, nagyhirtelenjében (átértelmeződött és) ember- és kisebbségijogi kérdéssé vált. Aki élt akkor, aki ott volt, pontosan tudja, miről beszélek. Jeszát [J. Gézát] sem azért támadják, mert megalapozatlanok az állításai (ezt nem állítja senki, sőt, nem is érdekel senkit), hanem hogy/mert (állításaival) méltóságot sért (olvassa el a tiltakozó levelet!).

(...)

(...) Olyan jogi környezetet teremtünk, amely ellehetetleníti az egy adott témában való kutatást (sőt, a meglévő adatokkal való munkát, azok közzétételét is bünteti [jogrendünk], mivel azok kisebbségi és vagy személyiségi jogokat, emberi méltóságot sértenek), majd számonkérjük a témával kapcsolatos kutatásokat, az adatok és eredmények közzétételét. Nágyonegyes!:-D (...)...

...(...) Nagyon rafinált (...) ez a Jesza elleni aljas vád, nyilvánvalóan nem tiszta szándék szülte. (Egyértelműen embervadászat játszanak Jeszával is.) Nem tudja (...) [nem tudhatja] Jesza tisztázni magát alóla: akár megadja a forrásait, akár nem, „méltóságot sért".

(...) ...emlékszik, amikor G. Katalint ombucmanként szembesítették a vagy két évtizeddel korábban írott kriminológia-tankönyvével, amiben a cigánybűnözés-kategória is szerepel? Válaszra sem méltatta. [Mit mondhatott volna?] Az akkor volt, most pedig most van: az ideológia felülírja a szakmaiságot.

Látja, hogy igazam lett: ...Schmitt ügye nem erkölcsi tisztulást, hanem (egy nagyon rossz precedenst teremtve) embervadászatot és erkölcsi relativizálódást indít(ott) el...

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr584880371

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: NEM Jeszenszky védelmében! 2012.11.02. 11:42:11

Nagyon divatos dolog lett a volt külügyminiszter ekézése.Az indexen napokig voltak címlapon az őt elítélő blogok. Nem védeni akarom, mert nem ismerem, nem tartom egy különösebben rokonszenves arcnak és ami a legfontosabb: ÉN SEM OLVASTAM az írását.Tal...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása