Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Húsvéti oratórium

2013.03.31. 19:33 bbjnick

husvetioratorium_1kepkockafocimayoutubevideobol_457257_.jpgJ. S. Bach: Húsvéti oratórium, BWV 249: www.youtube.com/watch?v=az7WSBW8WeY

Szólj hozzá!

„...a tevékenység adott esetben hiába minősül formálisan bűncselekménynek, ha...”

2013.03.30. 15:03 bbjnick

...értékrelativizmus+véleményterror=totalizált korrupció és hatalmi visszaélések átláthatatlan és áthatolhatatlan szövevénye... (bbjnick.blog.hu/search?searchterm=%C3%A9rt%C3%A9krelativizmus%2Bv%C3%A9lem%C3%A9nyterror%3Dtotaliz%C3%A1lt+korrupci%C3%B3+%C3%A9s+hatalmi+vissza%C3%A9l%C3%A9sek+%C3%A1tl%C3%A1thatatlan+%C3%A9s+%C3%A1thatolhatatlan+sz%C3%B6vev%C3%A9nye&searchmode=sentence&submit=Keres%C3%A9s)

...Az „egyénelvű társadalom” aberrált himnuszai maró lúgként oldották ki az emberek tudatából és lelkéből a tradíció és a közösségi etika (a kádárizmus után még megmaradhatott) utolsó nyomait is. S tették őket (tettek minket) ezzel végletesen kiszolgáltatottá és/vagy végletesen opportunistává. És aki opportunista, az, nyilván, képtelen a szerves közösségi létezés bármely formájára (értelmezhetetlen számára a közösség fogalma).
 
Egy opportunista (aki magatartásában szükségszerűen csak hipokrita lehet) két létformában képes gondolkodni: az egyik a diktatúra, a másik az anarchia életvilága... (bbjnick.blog.hu/2009/02/18/liberalisokbol_lesznek_a_fasisztak_vagy_az_opportunistak_es_a_melymagyarok_akik_mint_tudjuk_jonnek_a)

Egy tegnapi hírben olvasom:

„(...) A TASZ képviselője ezután kifejtette álláspontjukat a polgári engedetlenségről. A tevékenység adott esetben hiába minősül formálisan bűncselekménynek, ha hiányzik a cselekménynek a társadalomra való veszélyessége. Márpedig a székházfoglalás esetében erőszakmentes véleménynyilvánításról volt szó, a székházfoglalók magatartása nem volt kirívóan közösségellenes és nem követtek el erőszakot, éppen ezért indokolatlan bármifajta büntetőjogi felelősségrevonás - érvelt Pelle. (...)” (index.hu/belfold/2013/03/29/nem_felunk_es_nem_hagyjuk_annyiban/)

V. ö. (úgy értem: vesd össze):

„(...) A kereki Horthy-szobrot piros festékkel leöntő Dániel Péter ügyvédet az ügyben szerdán első fokon ítéletet hirdető Siófoki Városi Bíróság bűnösnek mondta ki rongálás vétségében a sértettnek okozott vagyoni kár miatt, de kimondta azt is, hogy cselekedete »erkölcsileg pozitív tartalmú és társadalmilag hasznos figyelemfelhívás volt«. (...)” (mandiner.hu/cikk/20120926_birosag_tarsadalmilag_hasznos_volt_a_horthy_szobor_leontese)

***

Schmidt hadnagy (a polgárháború hőse) ajánlja:

bbjnick.blog.hu/2013/02/18/yoko_ono_sakktablaja_a_vagy_3_1_toleranciagyakorlat

bbjnick.blog.hu/2012/09/27/_amig_idejutottunk_a_vagy_a_holokauszttagadast_bunteto_btk-modositas_-tol_az_erkolcsileg_pozitiv_tar

bbjnick.blog.hu/2012/09/12/liberalbolsevizmus_az_mi_az

bbjnick.blog.hu/2012/07/25/hol_raszizmus_van_ott_raszizmus_van_azert_teszik_mert

Szólj hozzá!

...hogy lehet (...) egy ilyen jogszabály alapján igazságosan ítélkezni?...

2013.03.30. 13:01 bbjnick

1 jegyzet

...Európa (ill. az észak-atlanti világ) bolsevizálódott. A keresztény morálist fölcserélte a zsidó-pogány morálisra és ezért a cseréért az Igazsággal (és, természetesen, az igazságossággal) fizetett.

Nem mintha nálunk jobb lenne a helyzet! Ez például ez mi ez?!

„A büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását kezdeményezi a kormány, hogy május elsejétől se lehessen önkényuralmi jelképeket viselni - tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szerdán az MTI-t. Közleményük szerint a jövőben nem általános tiltást alkalmaznának. Az lesz büntethető, aki a köznyugalom megzavarására alkalmas módon viseli, terjeszti, nagy nyilvánosság előtt használja vagy közszemlére teszi a horogkeresztet, a nyilaskeresztet, a sarló-kalapácsot vagy az ötágú vörös csillagot. A köznyugalom megzavarásának minősülne az is, ha az önkényuralmi rendszerek áldozatainak emberi méltóságát vagy kegyeleti jogát sértenék meg.” (www.hirado.hu/Hirek/2013/03/27/14/Onkenyuralmi_jelkepek_modositana_a_kormany_a_Btk_t.aspx)

Hogy lehet (majd) egy ilyen jogszabály alapján igazságosan ítélkezni? Ez a jogszabály is csak az „értékrelativizmus+véleményterror=totalizált korrupció és hatalmi visszaélések átláthatatlan és áthatolhatatlan szövevénye”-képletet (bbjnick.blog.hu/2013/01/19/_ez_a_mi_rendszerunk_ilyen_975) erősíti... (Innét: mandiner.hu/cikk/20130329_szilvay_gergely_gyuloletbeszed_torvenyek_a_szolasszabadsag_ellensegei)

Szólj hozzá!

„Hát te kinek mondasz engem?” (Máté, 16, 15)

2013.03.29. 11:03 bbjnick

Paul Claudel írja: „(...) ezt az embert, aki minden teremtett lények között egyedül merte magát Isten Fiának mondani, a legalávalóbb, a legkegyetlenebb és a legmegalázóbb körülmények között, tökéletes elhagyatottságban látjuk elpusztulni. Nem nyilvánvaló-e, hogy tanítása nem maradhatott fenn szerzője íly kínos elbukása és állításai íly tökéletes meghazudtolása után? Hiszen, ellentétben a többi vallással, az Ő tanának súlypontja sokkal kevésbé rejtőzik a cáfolhatatlan tények rendszerében, mint annak a férfiúnak a személyében, aki eljött, hogy elhozza azokat. Szükség volt tehát ellensúlyozó erőre. Szükség volt valamilyen bizonyítékra, hogy nem győzték le azt a férfiút, aki Isten Fiának mondotta magát. Valóban nem látjuk, hogy Krisztus halálát bárminő csüggedés követte volna a tanítványok között. Nem találunk kimagyarázásokat, hajuknál fogva előhúzott okoskodásokat, szofisztikus vígasztalásokat. Nem voltak egyenetlenségek, összetűzések, szakadárságok, melyek egy hazugságnak kikerülhetetlen folyamányai lettek volna. Krisztus halála, épp ellenkezőleg, azonnal mint tanításának fényes és dicsőséges bizonyságtétele jelenik meg. A vidámságnak, a túláradó boldogságnak, a fékezhetetlen bizalomnak, a minden irányban kezdeményezésre készségnek új és tökéletesen egységes szelleme uralokodik az apostolok között. Mi volt ez az új esemény, ez az ellensúlyozó erő, mely nyomon követte a Kálvária katasztrófáját? A Feltámadás volt ez, mint Szent Pál tudtunkra adja; félelmetes csoda, ezen függ az egész kereszténység.” (Forrás: Válogatás Paul Claudel műveiből. Szent István Társulat, Bp., 1982., 1054. p.)

Weyden_rogier_van_der_Deposition_levetelakeresztrol_kksz17_bbjvrzblghz_457360_.jpgRogier van der Weyden: Levétel a keresztről (1435-38)

2 komment

„...a legfőbb vallás Franciaországban nem a kereszténység, nem a marxizmus, nem az iszlám, hanem a manicheizmus” (a)vagy „Európa, végállomás”

2013.03.27. 21:11 bbjnick

„(...)

Mi, itt Franciaországban túlságosan fogyasztóivá váltunk az előre gyártott gondolatoknak.

Azt hiszem ez abból ered, hogy nagyon kevéssé ismerjük Európa történelmét – sőt a földrajzát is... (...). Mi itt sietősen levonjuk a következtetéseket, szomjazzuk az egyszerű gondolatokat és imádunk magunknak kevés ráfordítással jó lelkiismeretet szerezni... Gyakran mondogattam a gyerekeimnek, hogy a legfőbb vallás Franciaországban nem a kereszténység, nem a marxizmus, nem az iszlám, hanem a manicheizmus. A jó öreg manicheizmus, amely oly jól megfér a numerikus gondolkodással, amelyik csak igeneket és nemeket tud mondani, amelyik rák módjára halad, oldalazva és csúszva, mászva, amelyik csak lapos gondolatmenet szövésére képes, ahelyett, hogy önmaga előtt mélyítve és ásva gondolkodna.

(...)” (Valère Novarina) (Innét: szinhaz.hu/szinhazi-hirek/51279-francia-ertelmisegiek-alltak-ki-vidnyanszky-attilaert)   

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása