Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...az építő párbeszéd jegyében!:-)

2013.10.06. 19:49 bbjnick

Idézek egy kommentsorból:

„Tisztelt blogszerző, kedves Kal!

Imént olvastam hogy »bbjnick« nevű hozzászóló a bbjnick.blog.hu 2013.10.06. 17:43:35 bejegyzésében az Ön többszöri figyelmeztetése ellenére (!) immár sokadszorra használ sértő, provokatív, gyülőlködő szószerkezeteket, legutóbb pl. »antropológiai forradalmat vizionáló ideológiai buzinyomulás?:-))« stb.

Ráadásul, mondja Kal, miért viseli el azt, hogy olyat írjanak akár az Ön bejegyzéseiről és válaszairól, hogy »Figyelj, azért mert én leállok veled beszélgetni, még nem jelenti azt, hogy lesüllyedtem a szintedre! Ha én nem hazudok neked, akkor elvárom, hogy te se hazudozz!«

Ez tűrhetetlen, meglátásom szerint túlmegy azon a határon, amit el lehet viselni! Ilyen kommunikáció nem jelent közösségvállalást, építő jellege nincs, viszont fórumot jelent rosszindulatú és demagóg megnyilvánulásoknak. Nem vagyok mazochista, nekem ez nem tetszik, és nem hinném, hogy az ilyen megnyilvánulásokat el kellne moderálás nélkül tűrni... Ilyen esetben az adott nick összes kommentjét visszamenőleg törölném. Vagy pedig szinte hozzászólás-folyamként névtelen mocskolódás, rosszindulatú heccelés mehet szabadon a blogban minden moderálás nélkül? Sajnálnám, ha így lenne.” (Innét: kaleidoscope.blog.hu/2013/10/01/valasz_a_gyuloletbeszedre/fullcommentlist/1#c20751879)

***

Apdét vagy kiegészítés, 2013. október 7.:

Újabb idézet a kommentsorból:

„Kedves Kal, mindenfajta ellenérzés vagy neheztelés nélkül tudomásul veszem, megértem válaszát (Welcome_To_Reality válaszát is), de jelzem, sajnos ezúttal nem értek teljes mértékben egyet.
Nehogy'már »bbjnick«, »bélaybéla«, meg »maxval« (ugyebár »a gondolkodni igyekvő birca«) szinte parttalan katyvaszként túláráadó bizarr, rosszindulatú bejegyzéseit kelljen (teljesen feleslegesen) újra meg újra megcáfolni, ezeket olvasni.
A blog színvonalát sérti ez a hozzászólás-túláradás (ahogyan Ön mondta: már-már »csetelés«), ami valóban követhetetlen és teljes mértékben fölösleges, meddő »vitatkozás«...

Csak a tisztázás miatt:
én múltkor jeleztem, »bbjnick«-el a beszélgetést befejeztem, lezártam. Tartom magam ehhez, ezért nem neki posztoltam hanem Önnek; nyilvánvaló, hogy »bbjnick« arra vágyik, hogy »mártírrá avattassék« (szeretne ugye a »hiteles vératnú« szerepében tetszelegni), mert valaki (történetesen én) azt mondta a hozzászólók közül, hogy nem kell minden megalapozatlan és rosszindulatú megállapítását, méltatlanul, alaptalanul hazugsággal való vádolást eltűrni neki...

De ez az Ön pályája Kal, az enyémen az effajta meneteket a »bbjnick«-ekenek nem lehetne lejátszani; a békét is fegyverrel őrzik (ezt a Nyugat is meg kell tanulja), én már megtanultam, hogy párbeszédet folytatni csak értelmes, és kellően nyitott emberekkel lehet.

Kétségtelen, hogy »bbjnick« és a hozzá hasonlók hálásak lehetnek és örvendhetnek, hogy egy ilyen türelmes blogger felületén, mint Ön, szinte parttalanul teret kapnak arra, hogy megmutassák leplezetlenül önmagukat, kifejezhessék gondolataikat, indulataikat, rögeszméiket...

Aztán hogy ezen sírni vagy nevetni kell, majd az utókor eldönti...
A történelmi tapasztalat viszont józan cselekedetekre sarkallhat (mármint hogy kivel/kikkel és mikor érdemes párbeszédet folytatni)...” (kaleidoscope.blog.hu/2013/10/01/valasz_a_gyuloletbeszedre/fullcommentlist/1#c20753778)

***

Apdét vagy kiegészítés, 2013. október 7.:

„@bbjnick 30 napra kitiltva. Kaleidoscope és Prizma.” (kaleidoscope.blog.hu/2013/10/01/valasz_a_gyuloletbeszedre/fullcommentlist/1#c20759634)

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr985554351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.10.09. 19:00:59

Nahát, míly meglepő!

Hamisítatlan 'club A teve' stílusban - mintha csak a "drágalátos Albán úrnak" írt leveleket olvasnám :-P

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.10.10. 12:06:13

@Mormogi Papa:

A buzeránsok demokraták! Nem kicsit, nagyon! Ugyanis a közerkölcs védelmének nem a közerkölcs védelme a célja, hanem a kisebbség jogainak védelme a többség értékítéletével (a közerkölcsökkel) szemben. Azaz, aki nem ért velük (a buzeránsokkal) egyet --- vagy, mint ahogy az én esetemben történt, cáfolni meri a vélelmeiket csúsztatásaikat és hazugságaikat ---, az a "közerkölcsöket" sértő bűnöző.

Ez le van, kérlek, írva! Ezt írásba adta az Egyenlő Bánásmód Hatóság!

bbjnick.blog.hu/2013/06/05/hasta_la_vista_baby_a_vagy_the_end_of_the_road

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.10.10. 17:28:03

Nade, most mondja meg nekem, kedves blogfelem - mi a tikmonynak jár Maga ilyen helyekre?
Ahová - hogy egy régi mondást idézzek - az ember még a sétabotjának a hegyét sem dugná be...
:-)
(Igaz, az eredeti mondás nem férfiakkal kapcsolatban született... akármilyen irányultságúak lettek légyen is.)
Lehet, hogy ennek a kaleidoszkópnak csak hét színe van? Nem láttam, s nem is szeretném :-P

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.10.11. 15:52:06

@Mormogi Papa:

No, ennyit a strasbourgi bíróságról és az "európai jogfejlődésről"!:-(

De ha már apdétolunk, akkor tudom az abszurdot überelni (ami paradox helyzet, de ma már ez is lehetséges):

"...ha elfogadjuk, hogy a szerelmes levél definíciója az, hogy valaki szerelemként azonosítja a saját érzelmeit egy másik ember iránt, és ezt megírja neki, szerelmének nevezi, akkor ki kell mondanunk, hogy Kölcsey férfiaknak írt szerelmes leveleket..."

hvg.hu/kultura/20131011_nyary_krisztian_interju

Ez a legújabb sátáni aljasság, amivel megkínálnak minket a szodomiták: Kölcsey buzi volt.

Komolyan kérdezem: meddig tűrjük?!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.10.11. 20:37:01

@bbjnick: Valóban szerf elett (és alatt) valószínűtlen, hogy ne tudnák:
az "Édes, szerelmetes egy fiam!" pl. akkoriban egyáltalán nem azt jelentette, amit most belemagyaráznak…
Ferdék ferdítenek szándékosan.
A karaván meg megyen tovább…
süti beállítások módosítása