Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

„...a tevékenység adott esetben hiába minősül formálisan bűncselekménynek, ha...”

2013.03.30. 15:03 bbjnick

...értékrelativizmus+véleményterror=totalizált korrupció és hatalmi visszaélések átláthatatlan és áthatolhatatlan szövevénye... (bbjnick.blog.hu/search?searchterm=%C3%A9rt%C3%A9krelativizmus%2Bv%C3%A9lem%C3%A9nyterror%3Dtotaliz%C3%A1lt+korrupci%C3%B3+%C3%A9s+hatalmi+vissza%C3%A9l%C3%A9sek+%C3%A1tl%C3%A1thatatlan+%C3%A9s+%C3%A1thatolhatatlan+sz%C3%B6vev%C3%A9nye&searchmode=sentence&submit=Keres%C3%A9s)

...Az „egyénelvű társadalom” aberrált himnuszai maró lúgként oldották ki az emberek tudatából és lelkéből a tradíció és a közösségi etika (a kádárizmus után még megmaradhatott) utolsó nyomait is. S tették őket (tettek minket) ezzel végletesen kiszolgáltatottá és/vagy végletesen opportunistává. És aki opportunista, az, nyilván, képtelen a szerves közösségi létezés bármely formájára (értelmezhetetlen számára a közösség fogalma).
 
Egy opportunista (aki magatartásában szükségszerűen csak hipokrita lehet) két létformában képes gondolkodni: az egyik a diktatúra, a másik az anarchia életvilága... (bbjnick.blog.hu/2009/02/18/liberalisokbol_lesznek_a_fasisztak_vagy_az_opportunistak_es_a_melymagyarok_akik_mint_tudjuk_jonnek_a)

Egy tegnapi hírben olvasom:

„(...) A TASZ képviselője ezután kifejtette álláspontjukat a polgári engedetlenségről. A tevékenység adott esetben hiába minősül formálisan bűncselekménynek, ha hiányzik a cselekménynek a társadalomra való veszélyessége. Márpedig a székházfoglalás esetében erőszakmentes véleménynyilvánításról volt szó, a székházfoglalók magatartása nem volt kirívóan közösségellenes és nem követtek el erőszakot, éppen ezért indokolatlan bármifajta büntetőjogi felelősségrevonás - érvelt Pelle. (...)” (index.hu/belfold/2013/03/29/nem_felunk_es_nem_hagyjuk_annyiban/)

V. ö. (úgy értem: vesd össze):

„(...) A kereki Horthy-szobrot piros festékkel leöntő Dániel Péter ügyvédet az ügyben szerdán első fokon ítéletet hirdető Siófoki Városi Bíróság bűnösnek mondta ki rongálás vétségében a sértettnek okozott vagyoni kár miatt, de kimondta azt is, hogy cselekedete »erkölcsileg pozitív tartalmú és társadalmilag hasznos figyelemfelhívás volt«. (...)” (mandiner.hu/cikk/20120926_birosag_tarsadalmilag_hasznos_volt_a_horthy_szobor_leontese)

***

Schmidt hadnagy (a polgárháború hőse) ajánlja:

bbjnick.blog.hu/2013/02/18/yoko_ono_sakktablaja_a_vagy_3_1_toleranciagyakorlat

bbjnick.blog.hu/2012/09/27/_amig_idejutottunk_a_vagy_a_holokauszttagadast_bunteto_btk-modositas_-tol_az_erkolcsileg_pozitiv_tar

bbjnick.blog.hu/2012/09/12/liberalbolsevizmus_az_mi_az

bbjnick.blog.hu/2012/07/25/hol_raszizmus_van_ott_raszizmus_van_azert_teszik_mert

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr715184215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása