Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...túllép a jelenség egészségügyi vonatkozásain és erkölcsi kérdéseket vet fel — s, tulajdonképpen, dönt el... (A dohányosok a XXI. század sárgacsillagos zsidajai(?))

2012.03.11. 00:09 bbjnick

 
A dohányzás szenvedélybetegség, amely nagyon komoly egészségkárosodást okoz(hat). Egyes betegségtípusokban a dohányzó betegek aránya több nagyságrenddel magasabb, mint a nemdohányzó betegeké. A dohányos, szenvedélyének hódolva, mások egészségét is veszélyeztetheti, amennyiben azokkal közös légtérben tartózkodva dohányzik.
 
Ezekkel az állításokkal, mivel tények, fölösleges és értelmetlen a vita.
 
S mivel tények, indokolhatóan megalapoznak néhány dohányforgalmazást és dohányzást korlátozó rendelkezést. Olyanokat például, mint a dohánytermékek gyermek- és fiatalkorúak számára való árusításának tilalmát vagy a közintézmények zárt légterű közös helyiségeiben való dohányzástilalmat.
 
De megalapozzák-e a dohányosok effektív ellehetetlenítését?
 
Akik ismerik a 2011. évi XLI. törvény a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló 1999. évi XLII. törvény módosításáról c. jogszabályt (törvényt), azok számára világos, hogy a kérdésfelvetés jogos (a törvény szövege itt olvasható: www.complex.hu/kzldat/t1100041.htm/t1100041.htm).
 
A 2011. évi XLI. törvény ugyanis túllép a jelenség egészségügyi vonatkozásain és erkölcsi kérdéseket vet fel — s, tulajdonképpen, dönt el. E törvény — miközben a dohánytermékek forgalmazását nem tiltja, tehát legális tevékenységként kezeli — a dohányost (a dohányzó személyt) nemcsak hogy kriminalizálja, de egyenesen páriának (tovább megyek: szabad prédának) tekinti.
 
Ez messze túlmutat a dohányzás-problematikán, de messze túlmutat a jogalkotás kérdésein is — ez már emberképi, pontosabban erkölcsi kérdés.
 
Csak ezt szerettem volna elmondani. Köszönöm, hogy meghallgattak!
 
***
 
Apdét vagy kiegészítés, 2012. március 11.:
 
Schmidt hadnagy figyelmeztetett, hogy e bejegyzés talán sokak számára nehezen megközelíthető, illetve félreérhető lehet. Schmidt hadnagy, a polgárháború hőse, sokunknál (nálam bizonyosan) nagyobb tapasztalatokkal bír a félreértések terén, ezért általában elfogadom és megfontolom ilyen jellegű észrevételeit. Most is így teszek és kiegészítéssel látom el a bejegyzést.
 
Tehát (a kiegészítés):

Idézet(ek) és kommentsorból (innét: delphoijosda.blog.hu/2012/02/16/xii_35/fullcommentlist/1#c16056410 és innét: delphoijosda.blog.hu/2012/02/16/xii_35/fullcommentlist/1#c16056778):

„Ramón y Cajal 2012.03.10. 11:39:20

@bbjnick:

és egy sárga füstölgő gyárkéményt kell magukra varrniuk?

(...)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.10. 12:39:00

@Ramón y Cajal:

(...)

Nem kell semmit magukra varrniuk, mert ott van a kezükben vagy ott lóg a szájukból a megkülönböztető jel.

Ha elolvassa a 2011. évi XLI. törvényt, akkor a maga számára is világos lesz, hogy egy dohányos gyakorlatilag bárhol-bármikor megbüntethető (mivel úgy vannak a dohányzástilalom szabályai megfogalmazva, hogy egy dohányos jó eséllyel nem tudhatja, hogy ahol rágyújt, annak a közterületnek mi a pontos státusza és/vagy ott éppen nem tiltja-e valamiféle helyi rendelet a dohányzást).

(...)”
 
***
 
Apdét vagy kiegészítés, 2012. március 11.:
 
 
 
***
 
Apdét vagy kiegészítés, 2012. március 16.:
 
 
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr844309446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása