Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Egy kommentváltás a Horthy-rendszerről (mint fennállóról és mint örökségről)

2013.11.07. 07:11 bbjnick

Idézek egy kommentsorból (innét: mandiner.blog.hu/2013/11/06/horthy_miklosrol_es_a_szoborallitas_uzeneterol?fullcommentlist=1#comments):

„(...)

Alfőmérnök 2013.11.07. 00:03:15

@bbjnick: „A kommuniumusnak nevezett zsidó uralom alatt az irodalomban az egyetlen merész és kiáltó tiltakozása voltam a kereszténységnek és a magyarságnak.

És jött azután a ‚keresztény nemzeti kurzus’ , amikor a kis impotensek jóllaktak, a kötnivalók vádoltak és ítéltek. És szegény magyarság ebbe sem halt bele, de nagyon beteg és jaj, mit hoz a holnap?” (Szabó Dezső)

(...)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.11.07. 00:16:52

@Alfőmérnök: (...) A Horthy-rendszerben teljesen érthető és hiteles álláspont volt (nemzeti [radikális] szemszögből) a fennálló „görénykurzus”-ozása. No, de azóta eltelt hetven év és ma már nem a rezsimmel van dolgunk, hanem annak örökségével! Már ’43-ban így beszélt Németh [László]: „Végigtekintettem az akkor lezáruló koron, figyelmeztettem őket, ne higgyék el, hogy ez a két magyar évtized, az azóta annyit emlegetett Horthy-korszak nemzeti szempontból olyan meddő és gyatra volt, mint a rendszer, amely nevét adta.” Mit szóljunk mi, akik azóta megtapasztalták a létező szocializmust és a rendszerváltás rendszerét? Mi nekünk nemzeti szempontból a Horthy-rendszer öröksége?! (...)

(...)”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr135622692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása