Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Egy erkölcsi példa (orulunkvincent.blog.hu módra)

2013.07.02. 23:11 bbjnick

Alább egy printszkrín található, amelyet egy kommentsor egy részletéről készítettem. A printszkrín az orulunkvincent.blog.hu (a magyarországi erkölcsök és polgári tisztesség, a szabadság- és --- úgy általában is ---  az  emberi jogok és méltóság nagy őre és harcosa) „kommentpolitikáját” hivatott demonstrálni.

orulunkvincentblogegykomment20130702_kep_471617_.jpg(Innét:orulunkvincent.blog.hu/2013/06/23/talalkozas_szarszon#comments)

Lásd még:

bbjnick.blog.hu/2012/12/21/no_de_mi_az_az_orulunkvincent_blog_hu_686

bbjnick.blog.hu/2012/03/24/olvasom_mi_lesz_a_gyerekeimbol_mi_van_ha_egy_kozeli_napon_azzal_szembesulok_eppugy_ciganyozik_vagy_z

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr405388627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.03. 00:09:00

Nahát! Kitiltották egy magánterületről? A vécéjüket legalább lefotózta? Egyébként van egy tuti módszerem, hogyan lehet elérni, hogy soha ne tiltsák ki a vincentről. Nekem eddig 100%-ban bevált. Mondjam? ;)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.07.03. 00:27:41

@Holger Hartland:

Valami tényleg lehet a levegőben, mert félévvel ezelőtt szerintem még magának sem okozott volna gondot a szituáció dekódolása:-) De az elhúzódó morális válság, úgy látszik, sokaknál az intellektust is kikezdi:-(

A printszkrínen a következő látható:

--- hozzászóltam egy bejegyzéshez

--- a poszt szerzője elpoénkodta a kritikát

--- majd egy hozzászóló súlyosan inszinuált

--- mikor az inszinuációra válaszolok, akkor közli velem a blogmotor, hogy: Ebben a blogban jelenleg nem kommentelhetsz!

Azaz nem arról szól a történet, hogy kitiltottak (amihez, természetesen, minden joguk megvan), hanem inszinuáltak, s ezután megtagadták a válaszadás lehetőségét.

Ez olyan klasszikusan szép, kövér példája egy bizonyos fajta ethosznak, hogy nyilvánosságért kiált (ezért is kapta a bejegyzés az Egy erkölcsi példa címet): lásd, gyönyörködj benne, mérlegeld, vond le a tanulságot!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.03. 01:05:06

@bbjnick: Szerintem fél vagy akárhány évvel ezelőtt is ugyanígy azt gondoltam, hogy a saját blogján mindenki úgy moderál, ahogy akar.

Ami az "inszinuációt" illeti, azt nem a házigazdától kapta, tehát nem az ő sara - egyébként sem volt valami nagy beszólás. Az említett házigazdának persze van egy-két gusztustalan szokása, de az én tuti módszerem ezek ellen is védelmet nyújt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.07.03. 06:15:15

@Holger Hartland:

Értem én, hogy maga az "erkölcs-problematikát" nem érti vagy magát az nem érdekli, de talán elfogadhatja, hogy van, akit érdekel:-) Ha megnézi, a blogom, jóformán, csak erről szól.

S a "vicentblog" ebből a szempontból (itt, a Világhálón) egy nagyon érdekes terep.:-) Véleményem szerint olyannyira az, hogy tapasztalatszerzés végett érdemes időnként alaposabban szétnézni rajta: akiben van akármilyen kis moralista hajlam is, az, az ott megismerhető negatív példákból, nagyon sokat tanulhat: mert annál moralizálóbb (hiszen tkp. minden verdiktjük erkölcsi) és ugyanakkor annál erkölcstelenebb bagázst, mint ami ott összeverődött, igen nehéz volna találni.

A fenti "esetből" is azért lett bejegyzés, mert (szerintem) érdekes és tanulságos.. (Az én személyem érdektelen ebben a történetben, ill. csak annyiban van jelentősége, hogy ha nem velem esik meg, a szituáció jellegéből adódóan, soha nem ismerhetem meg (az "esetet").)

Vonatkoztasson el a szereplőktől, koncentráljon a "helyzetre", s, ugye, máris milyen tanulságos?!:-)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.03. 08:17:57

@bbjnick: Tényleg nem értem, hogy mi a tanulság, már azon kívül, hogy aki nem akarja magát alávetni egy önkényes és beteges moderációnak, az nem kommentel oda. De mi ezt eddig is tudtuk, nem? Maga is tudta, hogy hová kommentel és mire számíthat ott. A tanulság az, hogy az ilyen embereket el kell kerülni, de ez nem új.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.07.09. 12:21:18

Most érdemes benéznie a kedvenceihez, épp nagyon szórakoztató a műsor, és ki tudja, meddig látható :) Gery Greyhound most fogja megtanulni, hogy bizonyos emberekkel csak ügyvéd, bíróság vagy hivatalos levél útján van értelme kommunikálni, de a leginkább sehogy.
süti beállítások módosítása