Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Censored by Google

2018.02.18. 23:11 bbjnick

Idézek egy „párbeszédet” egy hír alatti kommentfolyamból (innét: http://mandiner.hu/cikk/20180215_europai_bizottsag_a_facebook_nem_felel_meg_az_unios_fogyasztovedelmi_szabalyoknak):

- Engem a Twitter vagy a Facebook manipulációi kevésbé zavarnak, mivel egyiket sem vagyok kénytelen használni (így nem is használom), annál inkább a Google aljas és sunyi cenzúrája és tartalommanipulációi. A világból ma már csak az látható, amiről a Google úgy dönt, hogy látnod szabad és ezzel kegyetlenül vissza is él.

- Ez csak bullshit. Mindent meg lehet találni, ha tudod, hogy hol keresd. Ehhez csupán annyit kell megtanulni, hogy hogyan tedd fel a kérdést.

- Ha tudod, hol keresd, akkor nincs szükséged keresőprogramra. :-) Egyébként pedig, bármit megtanulhatsz, ha egy tartalmat blokkolnak, akkor az nem érhető el.

- Ezzel az erővel térképre sincs szükség, mert tudod, hogy a cím, ahová indultál, Magyarországon van. Blokkolni csak az elől lehet bármit, aki nem ismeri és érti az internet működését. Ha nem tudsz pár kattintással megkerülni egy blokkolást, az nem baj, mert megtanulható a megoldás. A baj a sommás megállapításaiddal van.

- Ha, mint te magad állítod, a blokkolásokat kerülgetni kell az interneten, akkor az éppen hogy igazolja sommás megállapításaimat.

agoogletorliamultatillusztracio_ff_457200_bbjnckblghz.jpg

(https://marketingland.com/wp-content/ml-loads/2014/08/rtbf-right-forgotten-erase-ss-800.jpg)

Szólj hozzá!

Honnan tudja a Szél Bernadett... avagy hivatalosan is elkezdődött a kampányidőszak

2018.02.17. 23:11 bbjnick

Olvasom: „(...) Hivatalosan megkezdődött szombaton az országgyűlési képviselő-választási kampány időszaka. A választási eljárásról szóló törvény szerint a kampány a választást megelőző 50. napon indul és a szavazás napján a voksolás befejezéséig tart. (...) A jogszabály szerint kampánytevékenység minden olyan tevékenység, amely alkalmas a választói akarat befolyásolására vagy annak megkísérlésére, kampányeszköz pedig például a plakát, a választók jelölt vagy jelölőszervezet általi közvetlen megkeresése, a politikai reklám és politikai hirdetés, valamint a választási gyűlés. (...)” (http://mandiner.hu/cikk/20180217_hivatalosan_is_elkezdodott_a_kampanyidoszak)

Engem meg felhívott a Szél Bernadett. Már megörültem, hogy beszélgethetek egy kicsit ezzel a rendkívül kedves és szimpatikus politikusnővel, de bármit kérdeztem tőle csak a magáét hajtogatta, nem reagált. Úgyhogy leraktam a kagylót. Nem titkolom, van bennem egy kis csalódottság.

No, de a történet nem ért véget itt. Amint letettem a telefont, a feleségem nyomban kiabált a konyhából, hogy „ki hívott?”. Mondtam neki, hogy „a Szél Bernadett”. Erre ő: „honnan tudja a Szél Bernadett a te telefonszámod?!”.

Hát, így.

szel_bernadett_foto_ff_457293_bbjnckblghz.jpg

(http://www.hetek.hu/files/images/2017/43/szel_bernadett4.jpg)

Szólj hozzá!

Mi más oka lehetett?

2018.02.03. 23:11 bbjnick

Kérdésem volna: Hitler valamennyi kelet-közép- és kelet-európai szövetségesét, Horthy kivételével, háborús bűnössé nyilvánították és elítélték. Hogy Horthy esetében erre nem került sor, annak, ugyan, mi más oka lehetett, minthogy mind a nyugati Szövetségesek, mind a szovjetek úgy ítélték meg tevékenységét, hogy a körülményekhez képest maximálisan megtett mindent a veszteségek minimalizálásáért és a háború mielőbbi lezárásáért?

horthymiklosidoskoraban_foto_01_ff_335457.jpg

÷ ÷ ÷

Kapcsolódó bejegyzések

http://bbjnick.blog.hu/search?searchterm=horthy&searchmode=or&submit=Keres%C3%A9s

1 komment

süti beállítások módosítása