Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

„Ki érti ezt?! Hogy itt mi lesz?!” (2.)

2018.07.13. 05:11 bbjnick

Olvasom: „Egy kaliforniai egyetem nemrégiben közzétett tanulmánya 30 oldalon keresztül mutatja be terveit olyan intézkedések bevezetéséről, amelyek segítségével az egyetem sokszínűsége tovább javítható – írja a The College Fix. Az egyik cél minél több színesbőrű hallgató bevonzása annak ellenére, hogy 2008 és 2018 között az alulreprezentált kisebbségiek száma megduplázódott. »2011-ben az egyetem 63 százaléka volt kaukázusi, 2017-ben már kevesebb mint 55 százalék. De még így is rengeteg dolgunk van« – áll a jelentésben. Az intézet szeretné, ha az egyetem fehér hallgatóinak aránya nagyobb hasonlóságot mutatna Kalifornia állam fehér lakosságának arányával, amely jelenleg 39 százalék. (...)” (http://mandiner.hu/cikk/20180712_tovabb_csokkentenek_a_feher_hallgatok_szamat_egy_kaliforniai_egyetemen)

Vesd össze: „Az engedély megadásánál a nemzethűség és az erkölcsi megbízhatóság követelményei mellett egyfelől a felvételt kérők szellemi képességeire, másfelől arra is figyelemmel kell lenni, hogy az ország területén lakó egyes népfajokhoz és nemzetiségekhez tartozó ifjak arányszáma a hallgatók közt lehetőleg elérje az illető népfaj vagy nemzetiség országos arányszámát, de legalább kitegye annak kilenctizedrészét.” (1920. évi XXV. törvénycikk a tudományegyetemekre, a műegyetemre, a budapesti egyetemi közgazdaságtudományi karra és a jogakadémiákra való beiratkozás szabályozásáról — https://net.jogtar.hu/ezer-ev-torveny?docid=92000025.TV&searchUrl=/ezer-ev-torvenyei%3Fpagenum%3D38)

Magyarország ellen anno az 1920. évi XXV. törvénycikk – közkeletű nevén: numerus clausus – miatt a magyar és nemzetközi zsidószervezetek eljárást indíttattak a Népszövetségben és azóta is...

„Ki érti ezt?! Hogy itt mi lesz?!”

÷ ÷ ÷

Néhány kapcsolódó bejegyzés: http://bbjnick.blog.hu/search?searchterm=numerus+clausus&searchmode=or&submit=Keres%C3%A9s

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr9914110489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2018.07.13. 07:48:25

Csak a szokásos.
Kettősmérce.
süti beállítások módosítása