Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Kásler doktor, a sarlatán

2018.05.03. 05:01 bbjnick

2016. november 6-án írtam: ...A csőcselék önérzete a lincselés, a csőcselékké züllött tömegembernek folyamatosan szüksége van valakire, akit leránthat, akit téphet, húzhat-vonhat, mint a koncot, akit üthet, rúghat, taposhat (ha csak virtuálisan is), különben elbizonytalanodik önnön létében. A 444.hu és a hasonló „orgánumok” ezt az igényt szolgálják ki. A tömegember e sajátos jellemvonását a politika is jól ismeri és rendszeresen vissza (is) él vele... (http://bbjnick.blog.hu/2017/04/12/dozsa_pruck_ugyi_summarium_2016_november_2017_aprilis)

Mióta Schmitt Pált, „a zembere kemberét”, sikerült egy különlegesen aljas és abszurd karaktergyilkos-sajtókampányban kipicsázniuk a köztársasági elnöki székből (http://bbjnick.blog.hu/2012/04/28/a_schmitt_ugy_leve), az ellenzéki média kórosan rajtaragadt ezen a szeren és kényszeresen celebrálja, ha nem is heti, de havi rendszerességgel bizonyosan, a virtuális lincspartikat. Igen terjedelmes volna azok névsora, akiket már lerántottak és kivonszoltak, odadobtak a lincséhes csőcselék elé, annál rövidebb, akik ezt komolyabb sérülések nélkül meg tudták úszni. Most épp Kásler Miklóssal, az új Orbán-kormány „emberminiszterével” igyekeznek csillapítani alemberi közönségük lincséhségét. Állítom: ez esetben csúnyán melléfogtak. Nemcsak hogy Kásler presztízsét nem fogják tudni megtépázni – ezzel a méltatlan támadással az vélhetőleg inkább nőni, mint csökkenni fog –, de lincselkedhetnék közönségük is kielégítetlen marad.

Mire alapozom állításomat? Az emberi természetre, amely még a csőcselékké züllött tömegembernek is, ha erősen torzult és satnyult formában is, sajátja. Vajon, azok közül, akik most mellüket döngetve, szemforgatva, habzó szájjal, fröcsögve követelik, hogy menesszék a még ki sem nevezett Káslert, mert alkalmatlan, ad absurdum elmebeteg, hisz (állítólag) pontatlan/kétértelmű kijelentéseket tett Gödellel, Einsteint relativitáselméletével, III. Béla király genetikai állományával stb. kapcsolatban, sőt, irgalom atyja, nem hagyj el, orvosként a Tízparancsolatra hivatkozott, hányan fordulnának ki az onkológiai szakrendelésről vagy hányan kérnék, hogy számukra másik szakorvost biztosítsanak, ha kiderülne, hogy ellátásukat vagy épp hozzátartozójuk ellátását Kásler doktor végzi majd? Ugye, hogy ugye?! Márpedig ki bízná rosszindulatú daganata vagy épp hozzátartozója rosszindulatú daganata kezelését egy futóbolondra vagy sarlatánra?

Lincselni, kövezni csak önfeledten érdemes, nemde? – kérdezem a karaktergyilkosoktól és közönségüktől. – Érzitek az önfeledtséget?

÷ ÷ ÷

Néhány kapcsolódó bejegyzés: http://bbjnick.blog.hu/search?searchterm=lincs&searchmode=or&submit=Keres%C3%A9s

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr2713886414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása