Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

A gender nem tudomány

2017.11.12. 05:11 bbjnick

1 jegyzet

„Holländer Dániel, a Budapest Pride szervezője is hangot adott fontosnak vélt gondolatainak: például annak, hogy a férfi-nő házasság, illetve az abból született gyermek az tulajdonképpen más társadalmi csoportokra nézve kirekesztő, valamint szörnyű, hogy a kormány kizárólag a »heteronormatív« családmodellt fogadja el normálisnak. Szerinte a legnagyobb probléma jelenleg a transzofóbia, nem pedig a vízhiány, a háborúk, a globális felmelegedés, vagy a betegségek. A budapesti melegfelvonulás szervezője szerint teljesen nonszensz a férfi és a nő közötti házasság.” (http://pestisracok.hu/nonszensz-ferfi-es-no-kozotti-hazassag-gyomorforgato-csaladellenes-konferenciat-tartottak-ceu-n/)

„...Ontario tartományában már abúzusnak számít az, ha a szülők nem veszik figyelembe a gyerekük által kitalált új genderüket. (...) ...a tartományi törvényhozást jóváhagyó testület feje az a Kathleen Wynne, aki nyíltan vállalja leszbikusságát. A törvénymódosítást pedig azzal indokolták, hogy a gyermekek által szabadon megválasztott gender hozzátartozik az alapvető emberi jogokhoz, melyeket biztosítani kell a csemetéknek is, hiszen az államnak fontos, hogy elsősorban a gyermekek érdekeit, jogait tartsa szem előtt. Kritikusok szerint ez lényegében egy állami agresszió, amely azokat a családokat érinti, melyek nem értenek egyet az egyre durvuló LMBTQ-s propagandával és lobbival.” (https://888.hu/article-elbucsuzhatnak-a-gyerekuktol-azok-a-szulok-akik-nem-fogadjak-el-csemetejuk-uj-genderet)

...A gender (mint kutatási terület) – ha hihetünk Kopp Máriának – eredetileg a férfi és női társadalmi szerepek vizsgálatával foglalkozott, mígnem szélsőséges körök a homoszexualitás propagálására kezdték el használni.

Néhány szociológus és szociálpszichológus néhány vélt vagy valós fölismerése elméletté nőtte ki magát, majd az elmélet ideológiává merevedett és az ideológia megszülte a maga társadalmi-politikai programját. (Épp úgy, mint anno a marxizmus: Marx néhány vélt vagy valós közgazdasági fölismeréséből előbb elmélet, majd ideológia és végül társadalmi-politikai program született, a kommunizmus, a történelem eddigi legrombolóbb és leggyilkosabb ámokfutása.)

A gender ma már nem tudomány, hanem egy antikrisztiánus messianisztikus (közérthetőbben: sátánista) társadalmi-politikai program (genderizmus) a múlt végképpeni eltörlésére, új ég és új föld megteremtésére, azaz a világ elpusztítására... (http://bbjnick.blog.hu/2017/03/11/genderissimo_604)

Szólj hozzá!

Túltápláltak éhezése

2017.11.11. 05:11 bbjnick

1+1 jegyzet

...Én még a nagyszüleim tanyáján termett zöldségeket és gyümölcsöket ettem gyerekkoromban. Kölyökkorunkban rengeteget bolyongtunk a tanya környékén a Tisza árterében, ahol vadalma- és vadkörtefákról legeltünk, egy közeli tanya mellett két hatalmas eperfa állt, azt dézsmáltunk, a tanyánk melletti legelőn vadszamóca, papsajt termett, azt zabáltuk. Az én ínyem még ezekre az ízekre van hangolva... (Innét: http://mandiner.hu/cikk/20171029_batiszkaf_van_e_elet_a_reklamokon_tul#commentanch6191578)

...Hamvas Béla Szarepta című esszénaplójában hosszan értekezik arról, hogy a negyvenes évek végén, az ötvenes évek elején, a kommunista hatalomátvételt követően, hogyan romlott gyakorlatilag azonnal az élelmiszerek, a cigaretta és általában a napi fogyasztási cikkek minősége. Vélhetően ez az államosítás következménye volt, mivel a cégek elveszítették tulajdonosaikat, akiknek anyagi és erkölcsi érdekük volt a gyártási fegyelemre, az egyenletes minőségre felügyelniük. A félelmetes az, hogy mi ma már ezt az állami élelmiszeripart sírjuk vissza, mert a globalista multik még ezeknél a szocialista tömegélelmiszereknél is sokkal silányabb termékeket produkálnak. Milyen minőségűek lehettek az élelmiszerek a II. világháború előtt?!...

(Nemrég olvastam, hogy az ENSZ-nek van egy programja a túltápláltak éhezésének kutatására: azokban a jóléti társadalmakban, ahol elméletileg bőségesen jut mindenki számára ennivaló, egyre többen szenvednek hiánybetegségekben, mivel a hipermarket-élelmiszereknek annyira alacsony a vitamin, nyomelem (és effélék) tartalma... Itt tartunk.)... (Innét: http://mandiner.hu/cikk/20171029_batiszkaf_van_e_elet_a_reklamokon_tul#commentanch6191518)

Szólj hozzá!

Az ígéret földje (Ziemia obiecana)

2017.11.10. 05:11 bbjnick

1 „talált szöveg”

„Ez volt az első filmem a pénzről, olyan emberekről, akik mindenáron pénzt akarnak csinálni. Mindig is akartam egy ilyen »amerikai« filmet készíteni. Mi sem természetesebb, mint hogy a film Oscarra jelölésekor abban reménykedtem, hogy e munkámra Amerikában is felfigyelnek. De hamar csalódnom kellett. A Hollywoodban megtartott sajtótájékoztató a lengyel antiszemitizmus körüli vitába torkollt, és mondhatnám abszurd véget ért. Egy Izraelből érkezett újságíró, filmem legádázabb kritikusa arra a kérdésre, hogy hol látta a filmemet, ezt felelte: »Egyáltalán nem kell megnéznem, nekem az is elég, hogy a film Lengyelországban készült.« Ekkor megértettem, hogy nincs az a film – lengyel film pedig semmiképp sem –, amely ellensúlyozhatná a tragikus örökséget: a zsidók lengyel földön történt megsemmisítését. Azt is megértettem, hogy ezt a bélyeget soha és semmi nem fogja lemosni rólunk. Az Amerikában élő zsidók nem hajlandók Az ígéret földje megteremtőinek könyörtelen üzletembereitől származtatni magukat, inkább a Hegedűs a háztetőn rokonszenves hősét tekintik ősüknek.” (Az idézet forrása: Wajda, Andrzej: A film és más hívságok. Osiris Kiadó, Bp., 2002, 156.–157. p.)

azigeretfoldjeziemiaobiecanawajdafilmje1973eredetilengyelfilmplakat_ff_321457_bbjnckblghz.jpgAndzej Wajda Az ígéret földje (http://www.imdb.com/title/tt0072446/) című, 1974-ben készült filmjének lengyel plakátja

÷ ÷ ÷

Kapcsolódó bejegyzés:

http://bbjnick.blog.hu/2016/10/10/elhunyt_andrzej_wajda_376

÷ ÷ ÷

Apdét vagy kiegészítés (2017. november 11.):

„120 éves a lengyel filmgyártás, és az évforduló alkalmából megkérdeztek 279 vezető lengyel filmest, hogy szerintük melyik a legjobb lengyel film. Lengyel rendezők, forgatókönyvírók, operatőrök, látványtervezők, zeneszerzők és producerek adták le szavazataikat. A felmérést a lódzi Filmművészeti Múzeum és a Lódzi Egyetem filmtörténeti és filmelméleti kara végezte, és a legjobb lengyel és külföldi filmet szerették volna meghatározni - írja az MTI. A válaszok alapján a legjobb lengyel film az 1975-ös Az ígéret földje lett. A film rendezője az Oscar-díjas Andrzej Wajda. A film a Nobel-díjas Wladyslaw Reymont azonos című, 1898-as regényéből készült. A cselekmény a 19. század végén játszódik Lódz iparvárosban, ahol három fiatal férfi - egy lengyel, egy német és egy zsidó - együtt próbálja megvalósítani álmát. Textilmágnássá akartak válni. A film számos rangos fesztiválon kapott elismerést, és Oscar-díjra is jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában.” (http://faktor.hu/faktor-ez-mindenidok-legjobb-lengyel-filmje)

Szólj hozzá!

Közös parádé

2017.11.09. 05:11 bbjnick

1 kép

1939szeptember23kozosnemetszovjetkatonaiparadealengyelorszaglegyozesenekmegunneplesere_01_293457_bbjnckblghz.jpg(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5e/Armia_Czerwona%2C_Wehrmacht_22.09.1939_wsp%C3%B3lna_parada.jpg/383px-Armia_Czerwona%2C_Wehrmacht_22.09.1939_wsp%C3%B3lna_parada.jpg)

„...Szemjon Krivosejn szovjet parancsnok Heinz Guderian Wehrmacht parancsokkal közös katonai parádén ünnepelte a Lengyelország feletti győzelmet 1939. szeptember 23-án. Az eseményről nemcsak fénykép, de filmhíradó is készült. A dokumentum azt is megörökítette, amint Krivosejn gratulál Guderiannak a német sikerekhez, megjegyezve, hogy »..szívesen látja majd Moszkvában az eljövendő Nagy-Britannia feletti győzelem után...«...” (http://pocakosgondok.blogspot.hu/2009/09/elhallgatott-tortenelem-1939-1941-vi_8114.html)

Szólj hozzá!

Száz éves a Nagy Októberi Szocialista Forradalom

2017.11.08. 05:11 bbjnick

1 jegyzet

...Három „nagy forradalom”:

az első „nagy forradalom” (1789) a csőcselékkel legyilkoltatta a hierarchiát, a tekintélyt;

a második „nagy forradalom” (1917) a proletárokkal legyilkoltatta a szolidaritást, a humánumot;

a harmadik „nagy forradalom” (mely napjainkban zajlik) a deviánsakkal, aberráltakkal legyilkoltatja az embert... (http://bbjnick.blog.hu/2017/05/20/harom_nagy_forradalom)

...Minden forradalmi hagyomány megtalálja a maga közegét: a Nagy Októberi Szocialista Forradalom az őrültek és bűnözők öröksége. A mai liberálbolseviki társadalommérnökök (markszengelszleninsz egyenesági szellemi utódai) válogatott aberráltakkal, drogos kurvákkal, elmebeteg buzeránsokkal, genderkárosultakkal, pedofilokkal, zoofilokkal, nekrofilokkal, szellemi fogyatékosokkal, pszichopatákkal akarják „megváltani a világot”... (Innét: http://mandiner.hu/cikk/20171107_november_7_alkalmabol_vetkozott_a_femenes#commentanch6213797)

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása