Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Egy nős poszt

2017.03.12. 05:11 bbjnick

(Négy bekezdés a „nőkérdésről”)

„(...) Ha csodákat szült a keresztnek jele, — s ezt hiába tagadnám, — akkor tán az a legbámulandóbb, hogy csak a kereszt varázsereje és isteni eredete szülte valójában annak a családi életnek sokszerű báját és boldogságát, amely nélkül családi életnek lehetőségét, sőt létét — még a rómait és hellént is ideértve — egy nemzet sem ismerte, sőt még csak nem is gyanította...

(...)

Az a férfi, aki érzékeit salaktól tisztán tartja, s a nőket megillető polcra helyezi, a nőben mindenekelőtt a lelki tulajdonságokat fogja keresni.

Nők tudományban és művészetben sohasem vihetik a középszeren felül. Toll és kard a férfit illeti, a nőt bölcső és háztartás. Ha bármelyik a másiknak dolgába elegyedik, meghamisítja a természetet.” (Széchenyi tanításai [Összeáll.: Fekete J. és Várady J.] Királyi Magyar Egyetemi Nyomda, Bp., 1926., 157. p.)

Annyira becsapottak, megalázottak, kiszolgáltatottak, megraboltak még sohasem voltak a nők, mint éppen manapság, a liberális demokratikus hazugságrendszerben. Ez a rendszer csak olyan (hamis) alternatívákat kínál a nőknek, amelyekkel csak úgy élhetnek, ha megtagadják női méltóságukat és másodosztályú férfiként, bérrabszolgaként vagy prostituáltként próbálnak érvényesülni. Erről kellene beszélnünk és nem a kvótahülyeségekről. De ennek a rendszernek (e rendszer haszonélvezőnek) addig jó, amíg a nők a kvótásdikon és egyéb „egyenlőségesdi” baromságokon vekengenek és nem teszik föl a kérdést: mit etetnek minket ezzel a sok fűrészporral, inkább arra válaszoljanak, hogy miért kell nekem női voltomat feladnom, hogy érvényesülhessek (létezhessek) a mai társadalomban? Milyen társadalom az/ez, ahol egy nő nem lehet nő?

*

Egy férfi és egy nő szeretetkapcsolata mindig, minden társadalmi környezetben lehetett (és lehet) őszinte és mély. Minden kor, minden társadalmi környezet, gátolhatta és segíthette is azt. A miénk is. Az a tévképzet, hogy az „egyenjogúság” egy magasabb szintű férfi-nő kapcsolatot biztosít (mint bármely más korábbi viszonyrendszer) csak egy (a közgondolkodásba mélyen belesulykolt) igazolatlan állítás: ez a viszonyrendszer éppúgy gátolhatja, nehezítheti, mérgezheti ezt a szeretetkapcsolatot, mint ahogyan erősítheti is. Egy „emancipált” nő és az ő társa miért volna szükségszerűen boldogabb, mint más párok? (Biztos, ami biztos, megkérdeztem a feleségemet is: ő is valahogy így látja.) Ellenben azt igazolódni látom, hogy a modernitás és a posztmodern liberalizmus rendszerelvűen nő- (és így család)ellenes: azaz semmit sem véd vagy támogat, ami a nőben nő és következetesen olyan alternatívákat ajánl és olyan elvárásokat állít a nők számára, amelyekkel ők csak nőiségük csorbításával/feladásával élhetnek, ill. amelyeket csak nőiségük csorbításával/feladásával teljesíthetnek. Szóval, újra kellene gondolni ezt a modern-posztmodern férfi-nő szereposztást (de, legalábbis, nem kellene magától értetődőnek tekinteni, mert nagyon ráfázhatunk).

*

Mi is a mi európai, nőkkel szembeni férfiudvariaskodásunknak (a) gyökere? Bizony, a kereszténység. Méghozzá, egész pontosan az érett középkor lovagi kultúrájának nőkultusza (annak pedig, evidens módon, a Mária-kultusz). Nincs még egy kultúra az emberiség történetében, amelyben a nők – „pusztán” nő voltuk miatt – ilyen kiemelt tiszteletben részesülnének, mint a mi keresztény európai kultúránk. Természetesen a nő – mint anya, mint szerető, mint munkaerő stb. – minden kultúrában, számtalan módon-formában, értéket jelentett, a nőket megbecsülés övezte, de, mint nálunk („pusztán” nő volta miatt), sehol másutt.

*

A mi (ha úgy tetszik) európai keresztény világunkat az tartotta egyben, hogy a férfiak tisztelték a nőkben az anyát (a saját anyjukat és gyermekeik anyját), a nők pedig a férfiakban az apát (a saját apjukat és gyerekeik apját). Ahogy ezt a képletet szétverték, elsősorban gazdasági, kizsákmányolásnövelési és politikai manipulációs célból (és a férfi-nő kapcsolatból elveszett a két legfontosabb elem, a felelősség és a biztonság), a nőkből tébolyult kurvák, a férfiakból pedig ön- és közveszélyes pszichopata kamaszok lettek. A mai (férfi-nő) konfliktusoknak, problémáknak ez az alapja.

Szólj hozzá!

Genderissimo

2017.03.11. 05:01 bbjnick

1 jegyzet

...A gender (mint kutatási terület) — ha hihetünk Kopp Máriának: http://www.mindennapi.hu/cikk/tudomany/kopp-maria-lett-a-gender-magyarorszagi-kepviseloje/2011-01-17/1078 — eredetileg a férfi és női társadalmi szerepek vizsgálatával foglalkozott, mígnem szélsőséges körök a homoszexualitás propagálására kezdték el használni.

Néhány szociológus és szociálpszichológus néhány vélt vagy valós fölismerése elméletté nőtte ki magát, majd az elmélet ideológiává merevedett és az ideológia megszülte a maga társadalmi-politikai programját. (Épp úgy, mint anno a marxizmus: Marx néhány vélt vagy valós közgazdasági fölismeréséből előbb elmélet, majd ideológia és végül társadalmi-politikai program született, a kommunizmus, a történelem eddigi legrombolóbb és leggyilkosabb ámokfutása.)

A gender ma már nem tudomány, hanem egy antikrisztiánus messianisztikus (közérthetőbben: sátánista) társadalmi-politikai program a múlt végképpeni eltörlésére, új ég és új föld megteremtésére, azaz a világ elpusztítására...

Szólj hozzá!

Zsidó volt-e Jézus?

2017.03.10. 07:01 bbjnick

„Istenember: →Jézus Krisztus, aki egy személyben valóságos Isten és valóságos ember.”

„Jézus Krisztusban az emberi természet egyesült a Fiú isteni személyével, mint létének alapjával. A kalkedoni zsin. dogmaként mondta ki, hogy a Fiú isteni személye az isteni és emberi természetet mint sajátját birtokolja, s azokon keresztül kifejezi magát mint valóságos Isten és valóságos ember (DS 301).”

(http://lexikon.katolikus.hu/I/Istenember.html)

Szólj hozzá!

Kilenc osztályos cigányiskola

2017.03.10. 05:01 bbjnick

...Akár ha a kilencvenes évek iskoláival hasonlítjuk össze a mai iskolákat, nem is „mintha egy másik országban”, hanem egyenesen „mintha egy másik bolygón” járnánk. A 2000 előtti iskolák tanulói a nyolcvanas években és a kilencvenes évek első éveiben születtek, egy a mainál jóval magasabb létszámú – a nyolcvanas évek elején még évente kb. 140000 gyerek született, ez a szám 2000-re 100000 alá esett, ma évi 90000 körül mozog – és teljesen más szociális-szociokulturális hátterű – 1999-ben az általános iskolai tanulók 11%-a volt HH-s és HHH-s (hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű), 2006-ban 33%-uk, 2010-ben 46%-uk – „emberanyagot” alkottak. 2000-től kezdtek beérkezni az iskolákba – az évről évre csökkenő születésszámok és tanulói létszámok mellett is – egyre nagyobb számban és egyre elképesztőbb körülmények közül azok a gyerekek, akik a Horn-kormány 1994-es, a GYES (gyermekgondozási segély) bizonyos idejű munkaviszonyhoz kötését eltörlő rendelkezésének „inspirációjára” születtek („megélhetési szülés”): míg az Ezredfordulón az általános iskolai tanulóknak csak körülbelül egytizede volt „problémás hátterű”, ma már fele... (http://bbjnick.blog.hu/2016/01/22/_nem_is_mintha_egy_masik_orszagban_hanem_egyenesen_mintha_egy_masik_bolygon_jarnank)

„A kormány támogatni fogja a plusz egy év, azaz a kilenc évfolyamos általános iskola bevezetését, de pontosan be kell mutatni, hogy az az elvárt célokat hogyan szolgálja - közölte Palkovics László oktatási államtitkár a köznevelési kerekasztal keddi ülése után sajtótájékoztatón Budapesten. (...) Az államtitkár jelezte: a kilenc évfolyamos iskola ütemezése a köznevelési kerekasztal feladata lesz. Hozzátette: a plusz egy év az óvoda és az iskola közé épülhetne be, felette az iskolarendszer nem alakulna át. (...) Csépe Valéria elmondta: az alapkészségek fejlesztését végezné ez a plusz évfolyam, az óvoda és az iskola közötti szakadékot hidalná át. (...)” (http://www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/johet-a-kilenc-evfolyamos-altalanos-iskola-484372)

Idézek egy kommentsorból (http://mandiner.blog.hu/2017/03/09/kilenc_osztalyos_iskola_uj_remeny_az_orszagnak#comments):

– Szabad kérdezni? Ha az óvoda nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a felzárkóztatás terén, akkor a plusz egy év iskola, ugyan, miért (és mitől?) volna hatékonyabb e téren? És mi legyen az iskolaérettekkel? Ők a felzárkóztató év alatt esélyt kapnak ahhoz, hogy hozzáhülyüljenek az iskolaéretlenekhez? Több tanárt is ismerek, akiknek az iskolái az elmúlt tíz-tizenöt évben szinte teljesen elcigányosodtak, ők azt mondják, hogy nem az értelmi képességekkel van elsődlegesen a probléma, hanem a szociokulturális attitűddel: a cigánygyerek másként reagál ugyanazokra az impulzusokra, mint a magyargyerek. Ha az iskolák bevezetik a cigánydrillt, mi lesz a kisebbségbe kerülő magyargyerekekkel? Vagy az ő hátrányuk nem hátrány?

– Előbb egy tisztességes államvalláshoz kellene idomítani a magánbabonáikat! (...) Cigány pasztorálás, kooperatív készséget adó ifjúsági mozgalmak, értelmes szabadidős tevékenység, sport, tehetségesek kiemelése, saját vezetők, férfi tanárok, pozitív példaképek... Szóval, jóval összetettebb feladat kiverni az otthonról hozott hülyeséget belőlük, hogy legyen helye a jónak, mint azt első látásra gondolnánk.

– Hát, igen. De mindennek az alapja, hogy elkezdjünk nyíltan beszélni. Lásd: http://magyarido.blog.hu/2011/01/30/jegyzetek_a_zemberek_es_a_zalapitashoz_2011_januar_30

Szólj hozzá!

A frankó a no go zónákról

2017.03.09. 09:01 bbjnick

1 jegyzet

...A demokráciát maximum tízezer emberre találták ki és nem hétmilliárdra, a multikulturalizmust pedig önkényuralomra és nem demokráciára; mai problémáink legtöbbje, így a no go zónák elszaporodása is, ide vezethető vissza...

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása