Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

II. János Pál pápa a művi abortuszról (EVANGELIUM VITAE, 1995)

2017.07.23. 20:01 bbjnick

„(...)

»Még nem voltam kész és már láttak a szemeid« (Zsolt 138,16): az abortusz szörnyű bűncselekménye.

58. Az összes vétkek között, amit az ember az élet ellen el tud követni, a művi abortusznak olyan vonásai vannak, melyek miatt különösen is súlyos és kárhoztatandó. A II. Vatikáni Zsinat a csecsemőgyilkossággal együtt »utálatos bűncselekménynek« nevezi. (...)

Ma azonban az abortusz bűne súlyosságának tudata sokak lelkiismeretében fokozatosan halványodik. Elfogadása a gondolkodásban, a szokásokban, sőt magában a törvényhozásban az erkölcsi érzék nagyon veszedelmes válságának beszédes jele, mert ez az érzék egyre képtelenebbé válik a jó és rossz megkülönböztetésére még az élet alapvető értékei tekintetében is. Egy ilyen súlyos helyzetben minden korábbinál nagyobb bátorságra van szükség, hogy szembenézzünk az igazsággal és nevükön nevezzük a dolgokat anélkül, hogy kényelmi szempontokra hivatkozva kompromisszumokat kötnénk vagy engednénk az önáltatás kísértésének. Ebben az esetben újra fölhangzik a Próféta kategorikus elmarasztalása: »Jaj azoknak, akik jónak mondják a rosszat, és rossznak a jót, akik fölcserélik a sötétséget világosságra és a világosságot sötétségre!«. (...) Épp az abortusz esetében figyelhető meg egy kétértelmű szóhasználat terjedése – pl. a »terhességmegszakítás« –, mely el akarja kendőzni igazi természetét és csökkenteni akarja a súlyát a közvélemény előtt. Talán ez a nyelvi jelenség maga is jó mutatója a lelkiismeretek eltompulásának. De semmiféle szóhasználat nem tudja megváltoztatni a tényeket: a művi abortusz, bárhogyan hajtják végre, egy ember megfontolt és közvetlen megölése életének kezdeti szakaszában, a fogantatás és a születés közötti időben.

(...)

61. A szentírási szövegek, melyek soha nem beszélnek szándékos abortuszról, nem is tartalmaznak rá vonatkozó kifejezett és közvetlen tilalmakat, úgy tekintik a magzatot, hogy természetes következetességgel rá is érvényes Isten »ne ölj« parancsa.

Az emberi élet szent és sérthetetlen minden pillanatában, születése előtt is. Az ember az anyaméhtől kezdve Istenhez tartozik, aki mindent átlát és ismer, aki kezével formálja és alakítja; aki látja a kis embriót és látja benne a holnapi felnőtt embert, akinek megszámlálta napjait és hivatása be van írva az »élet könyvébe«. (...) Az ember már a méhben – amint sok szentírási hely tanúsítja (...) – Isten szeretetteljes és atyai gondviselésének személyes tárgya.

(...)”

Az idézet forrása: EVANGELIUM VITAE. II. János Pál pápa enciklikája a püspököknek, a papoknak és diakónusoknak, szerzeteseknek és szerzetesnőknek, a laikus krisztushívőknek és minden jóakaratú embernek az emberi élet sérthetetlenségéről. 1995. március 25. — http://uj.katolikus.hu/konyvtar.php?h=78

iijanospalpap1995newyork_ff_457427.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr5912683063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2017.07.28. 07:14:02

Az utolsó kommentemben említett Simone Veilt már "Pantheonizálták" - férjestül.
Lett belőle az IVG prófétája és az apotheózisát levezényelte (még ötödikén) azon bizonyos bőrdíszművé aszott pedofil nőszemély férje, aki született makaróni...
(Az IVG rövidítés a "terhesség szándékos megszakítása" kifejezést takarja franciául. Ott ez a hivatalos neve a pedocidiumnak)

"Dans la cour d’honneur des Invalides, mercredi 5 juillet, le chef de l’Etat, Emmanuel Macron, a annoncé que Simone Veil et son époux, Antoine, seraient inhumés au Panthéon."

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2017.07.30. 08:29:02

Nem tudom, írtam-e már, milyennek látom bizonyos hazai csoportok címerét.

Zöld mezőben két tehén egymást feji.

Nomármost a dolog megjelent nemzetközi szinten is, mégpedig nem tegnap vagy tegnapelőtt, hanem jó régen.

Íme egy friss példa - "kifotózva" a LeMonde (igen, már megint :-P) lapjáról; minthogy hirdetésként (!!!) jelent meg:

www.dropbox.com/s/ed7yogx2tte10di/LeMonde_20170727_Publicit%C3%A9.JPG?dl=0

Nincs mit hozzátenni - illetve magam is megnéztem a Wikin, kiről is vagyon elnevezve a díj. A 25 nyelven létező szócikknek nincsen magyar változata - az alapítványáról vagy a múzeumáról sem szól a huwik :-) Adom hát az angolt, a benne lévő linkek rávezetnek.

en.wikipedia.org/wiki/Calouste_Gulbenkian

Mivel a névadó 1955-ben elhunyt, nyilván nem ő adományozta - viszont van rá tipp, hogy ki súgott a portugáloknak :-)))
süti beállítások módosítása