Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...a két kultúra konfliktusaiban hamarabb felőrlődtek...

2017.06.14. 05:01 bbjnick

Olvasom: „...az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, amiért nem hajtják végre a menekültkvóták felállításáról szóló korábbi döntést. A migrációügyi biztos hangsúlyozta: az áthelyezésekből minden országnak ki kell vennie a részét, nincsenek kivételek, ez nem választás kérdése, hanem jogi kötelesség, amelyről közös döntés született.” (http://mandiner.hu/cikk/20170613_menekultkvota_kotelezettsegszegesi_eljaras_indul_magyarorszag_ellen)

Egy, a témával kapcsolatban írt, ma már elérhetetlen (kimoderált) kommentem:

...Nos, bármekkora is a nyomás, semmiképp sem szabad engednünk!

Minden nap többször olvashatunk a különböző sajtóorgánumokban a befogadás fontosságáról, nélkülözhetetlenségéről és arról, hogy Magyarország a befogadásnak köszönheti létét; klasszikus példaként szokták felhozni a kunok és a jászok sikeres integrációját.

Tegnap este „olyanom volt” és levettem a könyvespolcról Györffy György A magyarság keleti elemei című tanulmánykötetét és újraolvastam belőle A magyarországi kun társadalom a XIII.-XIV. században (A kunok feudalizálódása) című tanulmányt. Mivel már ismertem, olvastam vagy harminc éve, így meglepően új elemmel nem találkoztam benne, csak megerősített abban, amit már korábban is tudtam: a kunok esetében szó sem volt sikeres integrációról, pusztán annyi történt, hogy a két kultúra konfliktusaiban a kunok, lévén sokkal kevesebben, mint a magyarok, hamarabb felőrlődtek, mint az őket befogadó Magyar királyság. Ám ennek a közel háromszáz évig tartó „beolvadási folyamatnak” összehasonlíthatatlanul nagyobb volt az ára, mint a hozadéka. Ha a már a középkor idején is 3-4 milliós, univerzális keresztény kultúrájú, regionális nagyhatalmi státuszú Magyarországnak évszázadokba telt a néhány tízezer fős törzsi-nemzetségi rendben élő, nomadizáló pogány kunságot „integrálni”, akkor a széteső, identitását vesztett Európa milyen eséllyel áll neki a sokmilliós, legnagyobbrészt erős muszlim identitású és kultúrájú migránstömeg beolvasztásának?...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr7012912609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása