Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

A kölni nőkhöz és Venner jóslatához

2016.01.10. 07:01 bbjnick

„(...) Az asszonyokat ugyanaz a jogszerinti bánásmód illeti meg férjük részéről, mint amivel ők tartoznak férjüknek. A férfiak azonban egy fokkal fölöttük állnak. Allah hatalmas és bölcs.” (Korán 2:228)

„A férfiak fölötte állnak a nőknek, mivel Allah előnyben részesített közülük egyeseket másokkal szemben, s amiatt, amit javaikból a nőkre költenek. A jóravaló asszonyok engedelmesek és vigyáznak arra, ami a kívülállók számára rejtve van, mivel Allah vigyáz arra. Akiknek nyakaskodó természetét félitek, azokat intsétek meg, kerüljétek őket a házastársi ágyakban és lássátok el a bajukat! Ha már engedelmeskednek nektek, ne keressétek ellenük a kényszerítés más útját! Allah magasztos és nagy.” (Korán 4:34)

2013 májusában, a párizsi Notre-Dame székesegyházban, (nyilvános) öngyilkosságot követett el Dominique Venner, francia történész. Venner, aki a francia törvényhozás által az év áprilisában elfogadott melegházasság-törvény ellen kibontakozó tiltakozó mozgalom egyik „vezére” volt, utolsó blogbejegyzésében (többek között) a következőket írta:

„(...) A május 26-i tüntetők jogosan fogják harsogni türelmetlenségüket és haragjukat. Még ha meg is szavaznak egy becstelen törvényt, azt hatályon kívül lehet helyezni.

Most hallottam egy algériai blogban (...) : »Mindenesetre, 15 éven belül Franciaországban az iszlám hívei lesznek hatalmon és megszüntetik ezt a törvényt.« Ezzel nem nekünk akarnak kedveskedni, - efelől ne legyen semmi kétség - hanem mert ez ellentétben van a chariával (az iszlám törvénye).

Felületesen nézve, ez az egyetlen létező közös pont az európai hagyomány (amely tiszteletben tartja az asszonyt) és az iszlám (amely nem tiszteli őt) között. Erre az ellenmondást nem tűrő algériai kijelentésre a hideg futkosott a hátamon. Ennek következményei sokkal óriásibbak és katasztrofálisabbak lennének, mint a megvetni való Toubina-törvény. (...)” (bbjnick.blog.hu/2013/05/27/_en_ebben_az_udvariassag_aloli_felszabaditasban_is_a_kenkoszagot_erzem)

Nem kommentálom. A Kölnben és Európa számos más városában szilveszterkor lezajlott események és az idézett szövegek tökéletesen értelmezik egymást.

mariaakisjezussal_egyemlekezeteskep_ff_457203.jpg

Apdét vagy kiegészítés, 2016. január 11.:

„(...)

Kol 3.18
Asszonyok, engedelmeskedjetek férjeteknek, ahogy illik az Úrban.
Kol 3.19
Férfiak, szeressétek feleségeteket, s ne bánjatok durván velük.

(...)”

„(...)

Ef 5.21
Legyetek egymásnak alárendeltjei Krisztus iránti tiszteletből.
Ef 5.22
Az asszony engedelmeskedjék férjének, akárcsak az Úrnak,
Ef 5.23
mert a férfi feje az asszonynak, ahogy Krisztus feje az Egyháznak: testének ő a megváltója.
Ef 5.24
Amint tehát az Egyház alá van vetve Krisztusnak, az asszony is mindenben férjének.
Ef 5.25
Férfiak, szeressétek feleségeteket, ahogy Krisztus is szerette az Egyházat, és feláldozta magát érte,
Ef 5.26
hogy a keresztségben szavával megtisztítva megszentelje.
Ef 5.27
Ragyogóvá akarta tenni az Egyházat, amelyen sem szeplő, sem ránc, sem egyéb efféle nincsen, hanem szent és szeplőtelen.
Ef 5.28
Így a férj is köteles szeretni feleségét, mint saját testét. Aki feleségét szereti, önmagát szereti.
Ef 5.29
A saját testét senki sem gyűlöli, hanem táplálja, gondozza, akárcsak Krisztus az Egyházat.
Ef 5.30
Mert tagjai vagyunk testének.
Ef 5.31
»Ezért az ember elhagyja apját, anyját, feleségével tart, és a kettő egy test lesz.«
Ef 5.32
Nagy titok ez, én Krisztusra és az Egyházra vonatkoztatom.
Ef 5.33
Szeresse hát mindegyiktek a feleségét, mint önmagát, az asszonyok meg tiszteljék férjüket.

(...)”

(Forrás: Szent Pál kolosszeieknek írt levele és efezusiaknak írt levele --- mek.oszk.hu/00100/00176/html/)

2 komment

...ha nagyon karakteresen akarnám megfogalmazni...

2016.01.09. 05:07 bbjnick

E bejegyzés egy előzménye: bbjnick.blog.hu/2015/12/11/homan_szobra_284

Olvasom a miniszterelnök felszólalását az Országgyűlés jegyzőkönyvében:

„(...) ...nem támogatok olyan szoborállítást, ezért nem fogok támogatni személy szerint egyébként Horthy Miklósnak történő szoborállítást sem, aki egyébként a magyar alkotmány szerint egy olyan időszakban volt politikai vezető, amit a magyar alkotmány világosan úgy határoz meg, hogy Magyarország elvesztette a nemzeti szuverenitását. 1944. március 19-én elvesztettük a szuverenitásunkat, 1990. május 2-án pedig visszanyertük. A két időszak között megszállt ország voltunk; persze a megszállt hatalmakkal való kollaborálásnak különböző okai, minősége, mélysége és egyebek lehetnek, ezekbe nem kívánok belemenni, csak azt a tényt rögzítem, hogy olyan politikusnak nem támogathatja a kormány a szoborállítását, aki elnyomókkal működött együtt, és kollaborált Magyarország elnyomóival, akármilyen egyéb érdemei is vannak. (...) Köszönöm a megtisztelő figyelmet. (...)” (www.parlament.hu/ulesnap-felszolalasai?p_auth=VNmAkSfo&p_p_id=pairproxy_WAR_pairproxyportlet_INSTANCE_9xd2Wc9jP4z8&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_pairproxy_WAR_pairproxyportlet_INSTANCE_9xd2Wc9jP4z8_pairAction=%2Finternet%2Fcplsql%2Fogy_naplo.naplo_fadat_aktus%3Fp_ckl%3D40%26p_uln%3D126%26p_felsz%3D185%26p_felszig%3D192%26p_aktus%3D89)

Majd rövidesen a következő hírekre leszek figyelmes:

„(...) A Tett és Védelem Alapítvány az ügyészséghez és a kormányhivatalhoz fordul a Hóman Bálint Alapítvány és a váci Hóman Bálint út törvénysértő megnevezése miatt. A hatályos törvények miatt Magyarországon nem viselheti olyasvaki nevét sem alapítvány, sem közterület, aki maga is tevőlegesen részt vett a XX. század egymást követő önkényuralmi rendszereinek működtetésében, kiépítésében, vagy fenntartásában. Ennek ellenére ma bejegyzett alapítvány is büntetlenül használhatja a Hóman Bálint elnevezést, ahogy egy váci közterület is minden további nélkül megtarthatta a nyilas parlamentben való részvételéről ismert politikus nevét. Ezért a Tett és Védelem Alapítvány az ügyészséghez és a kormányhivatalhoz fordul a törvénysértő helyzet megváltoztatása érdekében. (...) ...nem férhet kétség ahhoz, hogy a váci Hóman Bálint út elnevezése is törvénysértő. Bár a váci önkormányzatnak lett volna ideje a jogsértő állapot megszüntetésére, az út azonban továbbra is Hóman nevét viseli. Ezért a Tett és Védelem Alapítvány az önkormányzat törvényességi felügyeletét gyakorló Pest Megyei Kormányhivatalhoz fordul a törvénysértő állapot megszűntetése érdekében. (...)” (zsido.com/nem-viselheti-homan-balint-nevet-sem-bejegyzett-alapitvany-sem-kozterulet-magyarorszagon/)

„(...) A Tett és Védelem Alapítvány beadványa nyomán a Fejér Megyei Főügyészség kezdeményezte, hogy a Székesfehérvári Törvényszék kérje a Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalását a Hóman Bálint Alapítvány elnevezése ügyében. (...) Amennyiben állásfoglalásában az MTA is aggályosnak ítéli a névválasztást, az belátható időn belül a Hóman Bálint Alapítvány megszűnését eredményezheti. (...)” (tev.hu/megszunhet-a-homan-balint-alapitvany/)

És ekkor fölmerül bennem a kérdés, hogy, mégis, valójában mi történik itt?

...Orbán tudja, hogy nincs vége a történelemnek és szélhámoskodik vele. És ez a szélhámoskodás fogja a bukását okozni. (...) Orbán bűne, hogy a történelem védelmére hivatkozva hamisítja a történelmet --- ha nagyon karakteresen akarnám megfogalmazni: ez kútmérgezés... (Innét: mandiner.blog.hu/2016/01/08/hello_ujra_tortenelem_mandiner2015_iv#comments)

zsambekitemplomtelen_ff_457305.jpg

4 komment

Marx „védelmében”

2016.01.05. 07:01 bbjnick

1 jegyzet

„Az én országom nem ebből a világból való. Ha ebből a világból volna országom, harcra kelnének szolgáim, hogy ne kerüljek a zsidók kezére. De az én országom nem innen való.” (mek.oszk.hu/00100/00176/html/jn.htm)

„A kommunisták nem titkolják nézeteiket és szándékaikat. Nyíltan kijelentik, hogy céljaik csakis minden eddigi társadalmi rend erőszakos megdöntésével érhetők el. Reszkessenek az uralkodó osztályok egy kommunista forradalomtól. A proletárok e forradalomban csak láncaikat veszíthetik. Cserébe egy egész világot nyerhetnek. Világ proletárjai, egyesüljetek!” (www.marxists.org/magyar/archive/marx/1848/communist-manifesto/)

...szögezzük le: Marx nem egy elefántcsonttorony-filozófus volt, munkásságában éppoly hangsúlyos szerepet kap a konkrét politikai praxis megalapozása (ideológia és program), mint a közgazdaságtani és történetfilozófiai elmélet. Marx tanait meg nem érteni lehet, félreérteni csak nagyon-nagyon nehezen... (Innét: mandiner.blog.hu/2014/08/21/a_kovendeg_marxrol_es_szobrarol?full_commentlist=1#comments)

marxizmus0101_ff_blgllsztrc_457229.jpg

Szólj hozzá!

Érzékenység(ekrűl)

2016.01.04. 17:49 bbjnick

„Szégyen a szó, ha nem vigasz,
szégyen a vers, ha nem igaz;
igaz vagyok s szégyentelen,
akárcsak a történelem.”

(mek.oszk.hu/02900/02916/)

Olvasom: „A Jobbik mélységesen felháborítónak tartja, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap 309 millió forint közpénzzel támogatta a Hajnali láz című filmet. (...) A százmilliókkal kitömött »posztholokauszt szerelmi történet« Gárdos Miklós és felesége megismerkedését dolgozza fel. Gárdos a Rákosi Mátyás által kézivezérelt Szabad Nép újságírója volt, gyűlölködő hangvételű cikkeivel a Rákosi-féle rémuralmat, majd annak bukása után ugyanilyen lelkesedéssel a megtorló Kádár-rezsimet szolgálta ki. Gárdos Miklós írásaiban a forradalom résztvevőit bűnözőkként és prostituáltakként aposztrofálta, lelkendezve helyeselte az ’56-ot követő kegyetlen megtorlást, a letartóztatásokat, a kivégzéseket. (...)” (fesztival.mandiner.hu/cikk/20160104_duro_dora_verlazito_a_hajnali_laz_tamogatasa)

hajnalilazgardospeterfilm_plakat_ff_325457.jpg

...Nem az a kérdés, hogy Gárdos Miklós tisztességes ember volt-e és nem is az, hogy a fia készíthet-e filmet az apja és az anyja szerelmi életéről, hanem az, hogy (ha Gárdos Miklósról készülhet játékfilm, akkor) Hóman Bálintnak miért nem állhat szobra?... (Innét: fesztival.mandiner.hu/cikk/20160104_duro_dora_verlazito_a_hajnali_laz_tamogatasa#comment306229)

Szólj hozzá!

Sic transit gloria mundi (a)vagy a szólásszabadságrúl és a sajtó hitelérűl

2016.01.04. 00:15 bbjnick

Néhány órával ezelőtt @Zöldi László újságíró, főiskolai médiatanár blogját (medianaplo.blog.hu) olvasgattam. Miután elolvastam A zsidók okozták Trianont? című bejegyzést, egy, a bejegyzésben található koncepcionális tévedésre hívtam fel a blogger becses figyelmét egy kommentben. Hozzászólásomat Z. L. néhány percen belül törölte; ezen lépésével a tanár úr (több, mint) meglepett.

A bejegyzést nem ismertetem részletesen (nyilván, most is olvasható; itt: medianaplo.blog.hu/2016/01/02/medianaplo_a_zsidok_okoztak_trianont). Z. L. egy ma (balliberális körökben) igen népszerű ideára alapozza írását: a bevándorlásellenesség és a zsidóellenesség összekapcsolására. Ehhez keres és talál egy (Lázár János kancelláriaminiszter szájából elhangzott) „okosságot” (a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek adott interjújában Lázár állítólag azt találta mondani, hogy „azért csonkították meg a történelmi Magyarországot, mert több lett benne a nem magyar, mint a magyar”), majd egy (hamis) történelmi párhuzamra felépített sajátos (és hibás) kalkulációba kezd: mivel a XX. század első évtizedének végére a Magyar királyságban a nem magyar lakosság létszáma meghaladta a magyar lakosságét és a Dualizmus korában csak egy jelentős bevándorlás történt (zsidó bevándorlás Oroszországból és az Osztrák-Magyar Monarchia észak-keleti területeiről), így (következtet Z. L.) Lázár szavaival tkp. azt sugallja, hogy a zsidók billentették át Magyarország etnikai arányait, „a zsidók okozták Trianont” (lentebb a kommentsorban, egy kommentben, még némi – az 1910-es népszámlálás adataira alapozott – „matekozással” is megpróbálja súlyozni mondókáját Z. L.). 

Sajnos, amilyen polkorrektek, épp olyan történelmietlenek Z. L. állításai! Ugyanis az 1910-es népszámlálás (amelyre „kalkulációját” és koncepcióját alapozza) nem tartalmaz nemzetiségi/etnikai adatokat, csak anyanyelvieket és felekezetieket (a nemzetiség/etnikai hovatartozás elsődleges ismérve az anyanyelv volt) (library.hungaricana.hu/hu/view/NEDA_1910_06/?pg=0&layout=s): s a zsidók, ezekben a statisztikákban, legnagyobbrészt, mint magyar anyanyelvű/magyarul beszélő és izraelita vallású magyar állampolgárok (alattvalók) jelennek meg. Természetesen, nem tudhatjuk bizonyosan, hogy Lázár János mire gondolt, amikor hivatkozott szavai elhagyták a száját, azt viszont igen, hogy Z. L. feltételezése és fejtegetése, arról, hogy mit jelentenek szavai, hibás.

amagyarszentkoronaorszagainak1910evinepszamlalasahatodikresz_kiadvanyborito_ff_315457.jpg

Mint fentebb írtam, kommentemet, amelyben „koncepcionális bakijára” felhívtam figyelmét, tanár úr szélsebesen „kimoderálta”. Ez a reakció csak egy halovány félmosolyt érdemelne, ha @no name nick, igazságosztó überbloggeré volna, azonban ha egy főiskolai médiatanár ragadtatja magát effélére, akkor... Akkor gondolkodóba ejt.

4 komment

süti beállítások módosítása