Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Ön(kény)uralom

2016.11.16. 12:11 bbjnick

2 jegyzet

1.

...A purifikáció nem rossz dolog, nem árt néha purifikálni (sem)... Csakhogy, ha Nyírőt, mint országgyűlési képviselőt, (ki)purifikáljuk a magyar kulturális pant(h)eonból, akkor a tisztesség és az egyenlő bánásmód elve úgy kívánja, hogy minden művészt (ki)purifikáljunk onnét, aki 1944 ősze (vagy tavasza?) és 1990 tavasza között (valamely idegen megszállás alatt, ill. diktatúrában) bármiféle állami vagy közéleti szerepet vállalt. A napokban kíváncsiságból felütöttem az Új Irodalmi Lexikont (az első kötetet): hosszas keresgélés után sem találtam olyan (a kérdéses időszakban aktív) szerzőt benne, aki (a kérdéses időszakban) ne töltött volna be állami hivatalt vagy a hatalom által „osztott” és/vagy ellenőrzött pozíciót, ill. ne végzett volna „közéleti tevékenységet”. No, most akkor mi legyen, hogy legyen?!... (bbjnick.blog.hu/2012/07/02/nyiro-ugy)

2.

...„(...) A hatályos törvények miatt Magyarországon nem viselheti olyasvalaki nevét sem alapítvány, sem közterület, aki maga is tevőlegesen részt vett a XX. század egymást követő önkényuralmi rendszereinek működtetésében, kiépítésében vagy fenntartásában. (...)” (zsido.com/nem-viselheti-homan-balint-nevet-sem-bejegyzett-alapitvany-sem-kozterulet-magyarorszagon/) Ha ezt következetesen betartanák, ma Magyarországon a szervezetek, intézmények, közterületek legalább felének, ha nem kétharmadának, nevet kellene változtatnia, a szobrok nagyobb részét el kellene bontani... Szándékosan olyan példát mondok, akit az egyik legjelentősebb XX. századi magyarnak tartok és nagyon tisztelek: Kodály Zoltán. Kodály nemcsak „tevőlegesen részt vett a XX. század egymást követő önkényuralmi rendszereinek működtetésében, kiépítésében vagy fenntartásában”, de egyenesen a szocialista kultúra egyik (ma divatos kifejezéssel élve) ikonja volt. Háromszor kapott Kossuth-díjat a szovjet megszállás alatt (1948, 1952, 1957), az MTA elnöke és országgyűlési képviselő volt stb. Ettől ő még Kodály Zoltán, akinek a magyarok annyit köszönhetnek, mint nagyon kevés nagyunknak történelmünkben. Bontsuk el a Kodály-szobrokat, kötelezzük névváltoztatásra a Kodály nevét viselő intézményeket, szervezeteket, közterületeket, csak hogy alájátszunk némelyek vérgőzös tébolyának vagy politikai manipulációs szándékainak? Nem gondolnám... (bbjnick.blog.hu/2016/01/09/_ha_nagyon_karakteresen_akarnam_megfogalmazni/full_commentlist/1#c29034974)

meloccomiklos_kodalyemlekmu_1975_457316_ff_bbjnckblghz.jpg

÷ ÷ ÷

Kapcsolódó tartalmak a bbjnick.blog.hu-n

Nyírő Józsefről: bbjnick.blog.hu/search?searchterm=ny%C3%ADr%C5%91&searchmode=or&submit=Keres%C3%A9s

Hóman Bálintról: bbjnick.blog.hu/search?searchterm=h%C3%B3man&searchmode=or&submit=Keres%C3%A9s

Kodály Zoltánról: bbjnick.blog.hu/search?searchterm=kod%C3%A1ly&searchmode=or&submit=Keres%C3%A9s

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr6912002574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása