Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

„…az önök értékei nem a muszlimok értékei…”

2015.09.06. 19:22 bbjnick

„(…) A szenvedésünk az európai és nyugati kereszténység sorsának az előszele… (…) Próbáljanak megérteni engem. Az önök liberális és demokratikus elvei egy fabatkát sem érnek itt. Meg kell érteniük a közel-keleti realitást, mert egyre több muszlimot engednek be országaikba. Önök is veszélyben vannak. Erős és bátor lépésekre van szükség, még ha azok ellentmondanak az elveiknek, akkor is. Azt hiszik, hogy minden ember egyenlő. De ez nem igaz: az iszlám nem vallja ezt. Az önök értékei nem a muszlimok értékei. Ha ezt nem értik meg elég hamar, önök annak az ellenségnek lesznek az áldozatai, akit önök engedtek be az otthonukba. (…)” (Amel Shamon Nona, moszuli káld keresztény érsek) (www.atv.hu/kulfold/20140906-lefejezett-gyerekek-megrazo-uzenettel-fordultak-a-vilaghoz-a-kozel-keleti-keresztenyek)

Szólj hozzá!

...zsinatos nyelven...

2015.09.06. 19:11 bbjnick

1 jegyzet

...Ferenc pápa zsinatos nyelven fogalmazza meg nyilatkozatait, úgy beszél, mint a hatvanas-hetvenes évek, a második vatikáni zsinatot követő időszak egyházi vezetői: egyszerre igyekeznek szólni a hívekhez és a világhoz. II. János Pál vagy XVI. Benedek a hívekhez szólt, ahhoz illő nyelven és szellemben fogalmazta meg üzeneteit, most Ferenc megpróbál egy olyan általános nyelvet használni, ami a világ számára is érthető. Hogy ez jó-e vagy sem, majd kiderül. Egyelőre annyi látszik, hogy a világiak is és a (nem kellően felkészült, tájékozott) hívek is rendre félreértik, amit mond... (Innét: kereszteny.mandiner.hu/cikk/20150906_ferenc_papa_minden_europai_plebania_fogadjon_be_egy_menekultcsaladot#comment263433)

Szólj hozzá!

„…az iszlám számára nyilván idegen maradt...”

2015.09.03. 05:01 bbjnick

„A buddhizmus és a kereszténység minden korban újraébredő lényegük szerint a legmagasabb követelményeket támasztó vallások. Óriási sikerük mutatja, hogy mekkora mozgósító erő rejlik ebben a körülményben. Az iszlám a legkevesebb követelményt támasztó vallás; azt bizonyítja, hogy lehetséges ennek az ellenkezője is. Amazok a természeti világ és a természeti ember megtagadásával hatottak, és hatnak. Mohamed azzal hatott, hogy mindkettőt igenelte, természetesen abszolút alárendelve az Isten fenségének és irgalmának. Az előbbi vallások szerint szellem és hatalom, a vallási és a politikai hatáskör oly messzire került egymástól, amennyire csak lehetséges; hogy milyen gyümölcsöző lehet az így keletkező feszültség, az ismeretes. Mohamed szerint ez a két pólus egybeesik, ő alig észlelt feszültséget a kettő között; az ellentéteknek e látszólag egyesítése révén az iszlám számára nyilván idegen maradt a keresztény világ számos megrázkódtatása és válsága, de idegenek maradtak azok a független alkotói vívódások is a szellem és a hatalom értelmezéséről és az ezen értelmezésért vívott harcban töltött igaz életről, amely minden szenvedés mellett, amelyet ez maga után vont, a nyugati történelem nagyszerűségét jelenti.” (Hans Heinrich Schaeder, 1944)

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása