Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...a holokauszt, mint diszciplína...

2015.05.28. 17:33 bbjnick

Olvasom: „Retorika, érveléstechnika, logika, írásgyakorlat. Ezek a fontos, alapvető készségtárgyak nem szerepelnek a pázmányos joghallgatók kötelező órarendjében. A holokauszttörténet viszont szerepelni fog. Ezután valaki jogász lehet anélkül, hogy szóban vagy írásban értelmesen érvelni, gondolkodni tudna; de anélkül, hogy holokauszttörténetből levizsgázna, nem kap diplomát. Szuromi Szabolcs rektor keddi bejelentése szerint minden karon, tehát például az informatikus vagy a matematikus hallgatóknak is kötelező lesz a holokauszt történetéről szóló tárgyat elvégezni: csakúgy, mint az évek óta kötelező »katolikus hit alapjai« elnevezésű tárgyat... (...)” (mandiner.blog.hu/2015/05/28/kotelezo_holokauszttortenet_dogmasitas_a_felsooktatasban)

...A holokauszt, mint diszciplína, nem történelem, hanem ideológia. Ezért áll büntetőjogi tilalom alatt vitatása. A holokausztkutatás elsődleges célja nem az, hogy történelmi tényeket tárjon fel, hanem hogy egységes értelmezési keretbe foglalja a zsidókkal történteket és azokból különböző filozófiai következtetéseket vonjon le. Ilyen kérdésekkel foglalkoznak, minthogy: integrálható-e a történelembe a holokauszt vagy hogy teológiai vagy történelmi esemény volt-e stb.? Ma már komoly kultusz is szövődött a holokauszt köré. Sok szempontból nagyon hasonlít például a marxizmus-leninizmus munkásmozgalom-történetéhez. (Amit, anno, hasonlóképpen ideológiai keretben és kötelező jelleggel oktattak, s annak vitatása is komoly jogi szankciókat vont maga után.)... (Innét: mandiner.blog.hu/2015/05/28/kotelezo_holokauszttortenet_dogmasitas_a_felsooktatasban#comments)

***

Apdét vagy kiegészítés:

Schmidt hadnagy (a polgárháború hőse) és harminc fia és négy lánya ajánlja: bbjnick.blog.hu/2014/03/10/_a_statualas_a_lenyeg

Szólj hozzá!

„...alázatosan elismerve kötelezettségeinket a mi Urunk Jézus Krisztus felé...”?

2015.05.26. 05:01 bbjnick

Olvasom: „A szavazók több mint 60 százaléka szavazott Írországban a melegházasság engedélyezése mellett, így az országban hamarosan egy alkotmánymódosítással engedélyezni fogják az egyneműek házasságát. (...) A pénteki népszavazáson Írországban megszavazták a melegházasságot. (...) A szavazáson az írek alkotmánymódosításról szavaztak, amely alapján az ír alkotmány 42. cikkelye így fog kezdődni a jövőben: »a házasság a jog szerint két ember között köthető, tekintet nélkül a nemükre«. (...)” (mandiner.hu/cikk/20150523_irorszagban_megszavaztak_a_meleghazassagot)

...Az ír alkotmány így kezdődik: „A legszentebb Szentháromság Isten nevében, akié minden hatalom, és akitől mint végzetünktől mind az emberek, mind az államok tevékenysége ered, mi, Írország népe, alázatosan elismerve kötelezettségeinket a mi Urunk Jézus Krisztus felé, aki átsegítette atyáinkat évszázados megpróbáltatásaikon, hálásan emlékezve hősies és lankadatlan küzdelmükre, hogy visszanyerjék Nemzetünk jogos függetlenségét, keresve a megfontoltság, igazság és jótékonyság elvein keresztül a közjó érvényesülését, az egyén méltóságának és szabadságának biztosítását, a társadalmi igazság elérését, országunk egységének helyreállítását és az egyetértést más államokkal, ezennel elfogadjuk, törvénybe iktatjuk, és magunknak adományozzuk a jelen Alkotmányt”.

És ez alá odabiggyesztik, hogy „a házasság a jog szerint két ember között köthető, tekintet nélkül a nemükre”? S mindezt „a legszentebb Szentháromság Isten nevében, akié minden hatalom, és akitől mint végzetünktől mind az emberek, mind az államok tevékenysége ered, mi, Írország népe, alázatosan elismerve kötelezettségeinket a mi Urunk Jézus Krisztus felé”? Nem félnek a büntetéstől? Ez már nem is farizeizmus, ez egyenesen blaszfémia!... (Innét: mandiner.hu/cikk/20150523_irorszagban_megszavaztak_a_meleghazassagot#comment3915886)

9 komment

süti beállítások módosítása