Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...Európára nézve...

2015.11.16. 05:01 bbjnick

1+1 jegyzet

...Nos!

A sok vérnősző hajdeeurópéer idióta barom azt nem akarja fölfogni, hogy az Iszlám hit eleve kizárja az európai államfelfogást. Nincs is példa arra, hogy muzulmán dominanciájú országban európai típusú demokráciák jöttek volna létre --- és ez nem a véletlen műve.

Akár tetszik, akár nem, az európai polgári demokráciák alapja abban a középkori keresztény gyakorlatban gyökerezik, hogy az egyházi és világi hatalom szét volt választva: nagyon világos hatáskörmegosztás létezett. Az Iszlám világban ez elképzelhetetlen, ott az vallási és világi törvény egy és ugyanaz, ezért államot csak vallási fundamentumokon vagy totális diktatúraként lehet működtetni.

Akik ma ideözönlenek, azoknak meghatározó része eszerint a felfogás szerint tekint az államra: ha nem lép fel spirituális igényekkel és/vagy szorongatja acélos kézzel a torkát, abból azt a következtetést vonja le, hogy nincs is állam, tehát, joga van a maga törvényei szerint élni. Ezért nem lehet a muszlimokat integrálni, ők nem az államnak, hanem Allahnak és az imámnak tartoznak hűséggel.

Hogy ebből a muszlim megszállásból mi fog következni Európára nézve, nem nehéz előre látni --- csak az nem fogja föl, aki nem akarja... (mandiner.hu/cikk/20150902_bbjnick_nem_lehet_a_muszlimokat_integralni)

...Az Iszlám Állam nem Szíriában és Irakban székel, hanem a közel-, közép-keleti és a francia, német, svéd stb. muszlim (vagy épp nem muszlim) gyökerű középosztálybeli (és nem középosztálybeli) fiatalok lelkében, akik harcolnak az Iszlám Államért. Ha porig bombáztuk Szíriát és Irakot, már másnap újjáéled az iszlamizmus, máshol, másként, ugyanolyan vagy még nagyobb erővel. Ez nem jelenti, hogy nincs értelme felszámolni az Iszlám Államot, azt viszont jelenti, hogy hiú ábránd azt gondolni, ezzel vége lesz a vallásháborúnak.

Mindazonáltal: nem az iszlamisták mészárolják le a magzatainkat milliószám, nem az iszlamisták törvényesítik a nyugati államokban a buziházasságot stb., nem az iszlamisták üzentek hadat Istennek, hanem a Nyugat maga. Talán ha felhagynánk Isten elleni háborúnkkal, hatékonyabban tudnánk fölvenni a harcot az iszlamisták ellenünk indított támadásaival is... (mandiner.hu/cikk/20151115_bbjnick_az_iszlam_allam_nem_sziriaban_es_irakban_szekel)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr638087974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása