Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Miben különbözik ez a tálibok vagy az Iszlám Állam fanatikusainak rombolásától?

2015.05.05. 14:37 bbjnick

Olvasom: „(...) Le kell bontani a II. János Pál pápa tiszteletére közterületen emelt szobrot a franciaországi Ploërmelben – írja a Le Point. A Rennes-i Közigazgatási Bíróság döntése értelmében a Bretagne-i kisvárosban állított emlékmű ellentétes az állam és az egyház szétválasztásáról rendelkező 1905-ös törvénnyel. A 2006-ban emelt emlékművön a néhai pápa bronzszobra alatt »ne féljetek!« felirat olvasható, fölötte egy boltív áll, tetején kereszttel. A bíróság utóbbi miatt rendelte el a bontást, mivel szerintük az összesen 8 méter magas alkotás »elhelyezésénél és méreteinél fogva feltűnő jellegű, és mint ilyen, ellentétes a Francia Köztársaság világi jellegét előíró alkotmánnyal, valamint az egyház és az állam kettéválasztásáról rendelkező 1905. évi törvénnyel«. Az ítélet végrehajtására fél éve van az önkormányzatnak. (...)” (kereszteny.mandiner.hu/cikk/20150505_egyhaz_es_allam_szetvalasztasa_bontasra_iteltek_ii_janos_pal_papa_szobrat_franciaorszagban)

janospalbontasraiteltszobra_szpvrz457229.jpg

Gondoljuk tovább: ...És mi lesz a műemlékekkel? A hidak lábainál álló szentek szobraival, az útszéli feszületekkel stb.? Kalapáccsal ront nekik bírósági felhatalmazással a liberálbolsevizmus? Miben különbözik ez a tálibok vagy az Iszlám Állam fanatikusainak rombolásától?... (Innét: kereszteny.mandiner.hu/cikk/20150505_egyhaz_es_allam_szetvalasztasa_bontasra_iteltek_ii_janos_pal_papa_szobrat_franciaorszagban#comment235613)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr317432162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása