Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...amíg (kétszer)kettős mércével mérjük a polgárokat...

2013.03.02. 19:11 bbjnick

1 jegyzet

...Amíg (kétszer)kettős mércével mérjük a polgárokat, addig miről beszélünk?

Amíg ugyanaz a polgár magyar, ha bűnelkövető és zs_dó, c_gány stb., ha áldozat (s ez a szemlélet történetileg --- ú. é. történelmi vonatkozásokban --- és a jelen gyakorlatában is bevett), addig ki nézhet itt nyíltan, bizalommal a másik szemébe?... (Innét: mandiner.blog.hu/2013/01/26/a_colosseum_meretu_kettos_merce?fullcommentlist=1#comments)

2 komment

Gyógytea meghűlés és légúti problémák kiegészítő kezelésére

2013.03.02. 10:33 bbjnick

K. barátunk mesélte nekem ezt az egyszerű és nagyszerű gyógytea-receptet. Kipróbáltam és remekül bevált. Náthás, takonykóros, köhögéses nyavalyák kiegészítő kezelésére alkalmaztam (meghűléses, influenzás időszakban) és a betegségek lefolyását igen látványosan meggyorsította.

keskenyffkleveluutifu_vrz_szp_246457_.jpg

Így mesélte a jó K.:

„Egy rész kakukkfűből, egy rész bodzavirágból és egy rész keskeny és\vagy széleslevelű útifűből készíts teakeveréket. Egy-másfél liter vizet forralj föl és a forrásban lévő vízbe egy evőkanálnyit rakj a teakeverékből. Amint beleraktad a forrásban lévő vízbe a teakeveréket, nyomban fedd le a főzőedényt és kis lángon még körülbelül három percig főzd a teát. Három perc után zárd el a tűzhelyet és, fedő alatt, körülbelül öt percig hagyd állni a főzetet. Majd szűrd le a cuccot és rock and roll!”

Hát, valahogy így.

Szólj hozzá!

...ez nemzedéki tapasztalat...

2013.03.02. 09:01 bbjnick

1 jegyzet

...Az én nemzedékem úgy nőtt fel, hogy folyamatosan enyhült körülötte az ideológiai szorítás és úgy „öregedett meg” (úgy vált középkorúvá), hogy folyamatosan erősödött. A mi eszmélésünk a nyolcvanas évekre esett, a rendszerváltás környékén váltunk nagykorúvá és igen rosszul éltük meg (sokakkal sokszor beszélgettünk erről és ezért merem mondani, hogy ez nemzedéki tapasztalat), amikor a kilencvenes évek első felétől (újból) (el)kezdtük érezni az egyre határozottabb ideológiai nyomást. Valószínű, hogy azok számára, akik nem (akkor és) úgy nőttek fel, mint mi, ez nem volt olyan egyértelmű és olyan fájdalmas, de számunkra az volt/van („és ez már így is marad”)... (Innét: delphoijosda.blog.hu/2012/12/13/xxvi_540?fullcommentlist=1#comments)

Szólj hozzá!

...drága besúgott barátaim...

2013.02.26. 23:33 bbjnick

draga_besugott_barataim_filmplakat_322457_.jpg

Drága besúgott barátaim
(színes, magyar filmdráma, 93 perc, 2012 (12))

rendező: Cserhalmi Sára
író: Cserhalmi Sára, Paizs Miklós
operatőr: Reich Dániel, Divinyi Gábor
producer: Pusztai Ferenc, Márk Iván, Csernai Judith
koproducer: Rebekka Garrido, Bosnyák Miklós

szereplő(k):
Derzsi János (Pásztor János)
Cserhalmi György (Czettl Andor)
Györgyi Anna (Anna)
Keres Emil (Gyula bácsi)
Benedek Miklós (Dezső)
Mácsai Pál (Szerkesztő)
Csuja Imre (Tartótiszt)
Schneider Zoltán (Doktor)

...egy főiskolás vizsgafilmnek elment.

Ámde, miután végignéztem egy furcsa gondolat fészkelt az agyamba: az a generáció (a film készítői mai korai harmincasok), amely annyira nem érti ezt a történetet, mint amennyire arról filmjük árulkodik, arra van ítélve, hogy (újra) átélje azt… :-[... (Innét: *** A forrás (jelenleg) nem nyilvános.)

Szólj hozzá!

...minden, a múlttal kapcsolatos dokumentumot, így a titkosszolgálati múlttal kapcsolatos dokumentumokat is...

2013.02.26. 22:33 bbjnick

1 jegyzet

...Ez az „ügynöklistásdi” olyan, mint a pisztoly a jelenetben: ha a filmvásznon vagy a színpadon feltűnik egy pisztoly, a néző tudja, hogy az előbb-utóbb bizonyosan el fog sülni.

Tulajdonképpen mindkét álláspont, a listák nyilvánosságra hozása és az örök feledésbe küldése mellett (is) felhozhatók épkézláb érvek. És most nem holmi jogi érvekre gondolok, hanem erkölcsiekre.

Azonban ismerve a viszonyokat --- évtizedek tapasztalatából tudva, hogy ki mire használná azt a pisztolyt, ha megkaparint(h)a(t)ná ---, hosszas mérleg(e)lés után, azt kell, hogy mondjam: (szerintem) minden, a múlttal kapcsolatos dokumentumot, így a titkosszolgálati múlttal kapcsolatos dokumentumokat is köznyilvánossá, minden részletében bárki (ú. é. mindenki) számára hozzáférhetővé kell(ene) tenni... (Innét: mandiner.blog.hu/2012/12/04/ugynokokrol_pedig_szo_se_essek_ilyen_orszag_pedig_nincs_cccxlvii#comments)

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása