Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...a kulturális romlás az elmúlt huszonegynehány („demokratikus”) évben volt a legintenzívebb...

2013.11.23. 05:33 bbjnick

1 jegyzet

...Ideje volna, ha tudatosodna bennünk (már akiben nincs), hogy milyen kincs birtokában vagyunk! Úgy bánunk az örökségünkkel, mint az a gazda, akinek birtokában van a világ egyik legértékesebb gyümölcsöse, de ahelyett, hogy felelősen gondozná és élvezné a termését, elhanyagolja, a pusztulásra és a gyümölcs- és fatolvajokra hagyja a gazdálkodást/garázdálkodást és időnként, h*lye korszerűségi felindulásában, nekiáll baltával a legértékesebb fáinak, hogy tájidegen gyomokat és génmódosított nyavalyákat telepítsen a helyükre --- még szerencse, hogy ezt is csak ötletszerűen, következetlenül.

A legkínosabb a történet(ünk)ben, hogy a kulturális romlás az elmúlt huszonegynehány („demokratikus”) évben volt a legintenzívebb. Soha nem voltunk annyira híján a felelős, kompetens, tehetséges kultúragondozóknak, soha nem érte annyi támadás, üldözés a magyar kultúra elkötelezettjeit, mint a „liberális demokráciában”... (Innét: mandiner.blog.hu/2013/11/21/keves_europaibb_dolog_van_mint_a_magyar_neptanc_es_nepzene#comments)

3 komment

Egy kommentváltás a könyvégetésről*

2013.11.23. 05:11 bbjnick

Idézek egy kommentsorból (innét: mandiner.blog.hu/2013/11/22/uzenetvaltas_heller_agnessel?fullcommentlist=1#comments):

„(...)

martineden 2013.11.23. 00:07:57
(...) A Radnoti kotetet is cigany gyerek egette? (...)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.11.23. 00:28:44
@martineden:

A cigánygyerekek nem Radnóti-köteteket égetnek, hanem védtelen magyar öregeket vernek halálra.

A Radnóti-kötetet olyan félművelt-félh*lye »gyerekek« égették, akiknek vannak bizonyos erősen hézagos ismereteik a (nemkeresztény) európai tradicion(al)ista jobboldali ideológiá(k)ról és a nembalos/nemprogresszív európai történetírásról/történelemszemléletről, de annyira nem műveltek, hogy (koherens) kontextusba is tudják helyezni ezeket.

A Radnóti-kötet szexújságokkal való együttégetése egyébként nem következetlen cselekedet: aki ismeri Radnótit, az tudja, hogy ő, mint költő, eredendően újpogány volt, csak élete (leg)utolsó szakaszában közeledett a katolicizmushoz. Ha a könyvégetőknek a (konkrét) könyvégetéssel a (konkrét) céljuk, úgy általában, a keresztény értelemben vett erkölcstelenség elleni tiltakozás volt, akkor cselekedetük logikus volt, de ha ideológiai megfontolásból égették a Radnóti-kötetet, ott már van egy (nem) kis értelmi bicsak(lás): Radnóti ugyanis (részben-egészében) ugyanazokból a pogány/újpogány szellemi forrásokból táplálkozott/építkezett, amelyekből a könyvégetők által oly igen tisztelt (nemkeresztény) jobboldali tradicion(al)ista filozófusok (is).

A könyvégetés általában véve pedig ugyanolyan ideológiai gesztus, mint alkotók eltávolításnak követelése a nemzeti alaptantervből.

(...)” 

*jovonk.info/2013/11/15/megtisztulas-ejszakaja-miskolcon

Szólj hozzá!

...nem a bűnözés visszaszorításában, hanem az eszkalálódásában érdekeltek...

2013.11.21. 11:11 bbjnick

Olvasom: „(...) A Pest megyei Vácszentlászlóról a múlt héten többen is súlyos mérgezéssel kerültek kórházba , miután mindannyian etilén-glikollal megmérgezett bort ittak. A bort a hírek szerint egy férfitól vásárolták, illetve kapták, aki azt egy gazdától lopta. Mint kiderült, a férfi folyamatosan dézsmálta a hordókat, a borosgazda pedig, miután megelégelhette a sorozatos lopást, állítólag fagyálló folyadékkal megmérgezte a borát. Azok közül, akik ittak a borból, hatan kórházba kerültek. Egyikük, a lopott bort áruló tolvaj, már olyan súlyos állapotban volt, hogy az orvosok sem tudtak rajta segíteni.

A gyanúsított gazda a Blikknek tagadta, hogy megmérgezte a borát. Azzal érvelt, hogy kertészmérnökként rengeteg vegyszerrel dolgozik, amelyekre ugyanúgy rájártak a tolvajok, akárcsak a borára. A férfi szerint vittek mindent, ami mozdítható, s előfordulhatott az is, hogy a tolvaj kotyvasztott magának valamit, ami a halálát okozta. A férfi állítólag a betörésekről rendszeresen értesítette a rendőröket, akik azonban nem tudták a helyzetet megoldani, s a betöréseknek az elejét venni. Az emberölés gyanúja miatt vizsgálódó Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól megkérdeztük, hogy a gazda hányszor jelezte az egyenruhásoknak, hogy betörtek hozzá, de cikkünk megjelenésééig nem kaptunk választ. (...)” (hvg.hu/itthon/20131105_borba_fagyallo_Vacszentlaszlo_nyomozas)

...A büntetőbíráskodásnak az a feladata, hogy visszaszorítsa a bűnözést. Ennek a bormérgezéses esetnek tiszta és világos a tanulsága: ne lopj, mert soha nem tudhatod, hogy mit lopsz el! Akik ebből gyilkossági ügyet igyekeznek kreálni és a gazdából gyilkost, azok nem a bűnözés visszaszorításában, hanem az eszkalálódásában érdekeltek. Az underclass nyílt uszítása folyik a tisztességes emberek ellen.

Amikor Szoboszlai Barna, az uborkáját villanyvezetékkel megóvni igyekvő öreg ellen megindult az uszítás, amikor áldozatnak kiáltották ki az áramütést szenvedett tolvajokat (és gyilkosnak az öregembert), akkor is egyértelmű üzenetet küldtek a bűnözőknek: jó úton jársz, folytasd csak a lopást-rablást, mögötted állunk! S ennek meg is lett az eredménye! A Barna bácsit meglopni próbáló áramütött tolvajok közül egy, amint kijött a kórházból, rövidesen negyedmagával betört egy nyolcvankét éves védtelen nénihez, kirabolták és halálraverték.

Így van ez!... (Innét: mandiner.blog.hu/2013/11/20/a_borrol_a_fagyallorol_es_az_eletunk_minosegerol?fullcommentlist=1#comments)

Szólj hozzá!

Egy gondolatbűnöző a megélhetési bűnözésről

2013.11.20. 05:01 bbjnick

Olvasom: „...a radikális jobboldal szamárvezetőnek használva gyorsan megkonstruált egy olyan Kuncze-képet - és persze ezt rögtön kiterjesztette az egész balliberális oldalra -, mely szerint »ezek« tolerálható szociális problémának tekintik a bűnözést, mentegetik az elkövetőket, és persze ez idővel oda eszkalálódott, hogy Kunczéék egyenesen örülnek annak, ha a jellemzően vidéki magyarságot rettegésben tartják, tönkreteszik a »megélhetési bűnözők«, akikről ugye mindenki tudja, hogy »a« cigányok.” (kakukkfeszek.blog.hu/2013/11/19/erezd_a_kulonbseget_602)

...Ehhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ott, ahol én felnőttem a hetvenes-nyolcvanas években, a Hortobágy északnyugati peremén, a Tisza mentén, egy tanyasoron, mindig is élt egy-két (többé-kevésbé) integrálódott magyarcigány család. Kapcsolatuk a „parasztokkal” gyakorlatilag problémamentes volt. (Volt némi hajlandóságuk szomszédaik kihasználására, „kölcsönkéregettek” --- elsősorban élelmiszert, amit aztán, természetesen, soha nem „adtak meg” ---, ott felejtették a gyerekeiket a szomszédban egésznapokra stb., de arra vigyáztak, hogy soha ne lépjenek át egy bizonyos határt.) A Kuncze-féle „megélhetésibűnözéses” projekt azonban rendesen odab*szott ennek a viszonynak!

Miután tudatosult a cigányokban, hogy bizonyosfajta bűncselekményeket minden különösebb retorzió nélkül el lehet követni, módosítottak életstratégiájukon. A cigányszomszédok, akik addig (nagyjából) mindig „tisztelettel” viseltettek „paraszt” szomszédaik iránt, kezdtek tiszteletlen, majd fölényes, sőt, agresszív hangot megütni. Amit előtte soha nem mertek, elkezdtek a cigánygyerekek bejárogatni a szomszéd kertekbe és rendre megelőzni a tulajt a szüretben, s ha rájuk szóltak, ocsmány módon visszaszájaltak. Majd elkezdtek éjszakánként eltűnögetni az udvaron kinn felejtett eszközök, ezután a zárral nem zárt helyiségek kerültek sorra.

(Amikor anyám --- aki nyugdíjasként, idős, beteg szüleit gondozni költözött haza a tanyára --- először szólt a szomszéd cigányasszonynak, hogy neki szüksége van az előző éjszaka, az ámbitus alól eltűnt rézlavórra, két nap múlva a rézlavór visszakerült a helyére, amikor, hónapok vagy évek múltán, ismét szólni mert valamiféle „apróbb” lopás miatt, a cigányasszony --- aki hosszú évek óta hozzánk járt „kérni”, akinek a gyerekeit etettük, istápoltuk stb. --- már minősíthetetlen hangon leordította, mocskolni, átkozni kezdte, megfenyegette.)

Ezzel párhuzamosan egyre nőtt a cigányporták lélekszáma, egyre több „rokont” vonzott a szabadpréda.

A következő stáció a pusztítás volt. Amit nem tudtak elvinni, azt pusztítani kezdték. Ha „bementek” (értsd: betörtek) valahová, nemcsak pakoltak, de törtek-zúztak is, a kerteket letarolták, letördelték a fák ágait,  széttaposták, kirugdalták a földből a még éretlen termést. Ezzel párhuzamosan a tiszteletlen hang verbális terrorra váltott: ha „paraszttal” találkoztak, köszönés helyett, rendre mocskolódással, fenyegetésekkel „kínálták meg”.

Alig több, mint egy évtized alatt, az egykor virágzó tanyasor „atomtámadás sújtotta terület”-té vált. A tanyák egykori gazdái kihaltak vagy elmenekültek, a(z „elértéktelenedett”) házak, a melléképületek cserepenként, téglánként, nyílászárónként, gerendánként szét lettek hordva, már fák sincsenek a kertekben...

A „megélhetésibűnözés” néhány év alatt hierarchikusan felépített bűnszerveződéssé, egy terület módszeres kiaknázására, lerablására irányuló maffiavállalkozássá vált, amit (vélhetőleg) jobbmódú (a bűnözésből meggazdagodott?) cigányok tartanak kézben.

(Az utolsó gazda, akiről tudok, egy-két napig élvezhette új tehene társaságát, amint először kitette a lábát a tanyájáról, ellopták azt. Nyilván, figyelték a mozgását és az első adandó alkalommal léptek. Feladta hát, ő is sorsára hagyta a tanyát.)

Köszönöm, hogy meghallgattak!... (Innét: kakukkfeszek.blog.hu/2013/11/19/erezd_a_kulonbseget_602/fullcommentlist/1#c21055275)

Szólj hozzá!

A „gyermekbarát” meleglobbi

2013.11.19. 23:33 bbjnick

...Ott követsz el alapvető hibát, hogy a homoszexuális házasságot emberijogi kérdésnek tekinted, holott nem jogi, hanem antropológiai kérdés!

Egy különböző nemű pár, ha bőrszínük különbözik is, akkor is alkothat a hagyományos értelemben vett családot (ahogy mindig is volt ilyen), azonos neműek viszont nem. Vicces, hogy az emberijogisták milyen vehemensen küzdenek a buzik házasodási jogáért, az ezekben a (buzi)„családokban” fölnövekvő gyerekek jogairól viszont látványosan megfeledkeznek! Mit jelent egy ilyen (házas)„pár” kezére adott gyerek számára speciális helyzete, hogyan éli ő azt meg, hogyan tudja feldolgozni? Milyen hiányokat, sérüléseket szenved el? Erről például miért nem szól a fáma?!

Valamint, nagyvonalúan átléphetünk a homoszexuális pedofília (amit erősen fokoz(hat), ha homoszexuális pároknak velük azonos nemű és semmilyen vérségi kapcsolatban lévő gyerekeket szolgáltatunk ki) és az azonosneműek (ill. alternatív szexualitásúak) közötti magas(abb) arányú párkapcsolati erőszak problémáján, azzal, hogy majd jogilag szankcionáljuk, ha visszaélések történnek, de amikor a házasság intézményének autonómiája --- milyen mértékben lehet törvényekkel belenyúlni a család belső életébe? --- máig vitatott kérdés, ugyan, hogyan szolgáltathatnánk ki gyerekeket a hagyományos családi viszonyoknál jóval ismeretlenebb (és így bizonytalanabb) viszonyoknak?... (mandiner.blog.hu/2013/10/12/strasbourg_felszamolja_a_kommentbunozest?fullcommentlist=1#comments)

homosexualcouplewithchildren01_ff_hllmk_pztv_383x451.jpg

„...15 ezer fő megkérdezésével végzett kutatás, a New Family Structures Study (NFSS)...

...a homoszexuális vagy leszbikus pártok által nevelt gyermekek közt (akik az egyik fél korábbi, heteroszexuális kapcsolatból származó biológiai gyermekei) később háromszor annyi a munkanélküli, mint a hagyományos családokban nevelkedettek között, és csaknem négyszer annyian szorulnak szociális segítségre. Azon fiatal felnőtteknek, akiket olyan nő nevelt, akinek volt leszbikus kapcsolata, a 28 százaléka munkanélküli, szemben a hagyományos családban nevelkedettek 8 százalékával. Az első kategóriába tartozók 40 százaléka csalta meg házastársát vagy élettársát, míg a második csoportba tartozóknak csak a 13 százaléka. Az első csoport 19 százaléka vett részt pszichoterápiás kezelésen depresszió, aggályoskodás vagy épp kapcsolatai sikertelensége miatt, míg a második csoportnak csak a 8 százaléka...

...az azonos neművel viszonyt folytató szülők kapcsolata az esetek többségében sokkal instabilabbnak és változékonyabbnak bizonyult, mint a házas különneműeké. A homoszexuális férfiak esetében kicsit jobb a helyzet, mint a leszbikusoknál, de azon gyermekek, akiknek biológiai apja homoszexuális viszonyt folytatott, általában hosszú ideig éltek együtt apjukkal, apjuk azonos neművel fenntartott partnerkapcsolatai azonban sosem tartottak tovább három évnél...

...A leszbikus kapcsolatban élő nők gyermekeinek a 14 százaléka nevelőszülőknél nevelkedett, szemben a heteroszexuális párok gyermekeivel, akiknek csak a 2 százaléka járt így; a leszbikus kapcsolatban élő nők gyermekeinek a 40 százalékát nevelték a nagyszülei, szemben a heteroszexuális szülők gyermekeinek 10 százalékával; a leszbikus kapcsolatban élő nők gyermekeinek 19 százaléka élt valamikor egyedül 18 éves kora előtt, szemben a heteroszexuális szülők gyermekeinek a 4 százalékával. Tulajdonképpen a leszbikus kapcsolatban élő nők gyermekeinek csak a 2 százaléka töltötte élete első 18 évét végig az édesanyjával.

Igazán sokkolóak a kutatás korai szexuális iniciációra és molesztálásra vonatkozó adatai. A leszbikus anya által nevelt gyerekek 23 százaléka bevallotta, hogy »szexuálisan érintette« őt az anya vagy a partnernője. 31 százalék bevallotta, hogy szexre kényszerítették akarata ellenére. Ugyanez vonatkozik a homoszexuális apa által nevelt gyerekek 25 százalékára. A leszbikus anyák által neveltek 20 százaléka és a homoszexuális apa által neveltek 25 százaléka nemi úton szerzett betegségben szenvedett...” (Bővebben itt: www.csaladhalo.hu/cikk/hatter/vajon-milyen-hatranyok-erhetik-gyereket-ha-meleg-parok-nevelik-oket)

homosexualcouplewithchildren02_ff_hllmk_pztv_451_282_.jpg

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása