Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...és többet megértettem belőlük/általuk a máról, mint bármiből, amit ma alkotó/szerző alkotótól/szerzőtől (mostanában) láttam/olvastam...

2013.10.13. 23:33 bbjnick

1 jegyzet

...Az elmúlt néhány napban sok órányi balázsbélastúdiós rövidfilmet (etűdöket és szociografikus munkákat) néztem meg a hatvanas-hetvenes évekből, Andrzej Wajda és Kieślowski filmjeit (néztem) a hetvenes-nyolcvanas évekből, Wajda visszaemlékezéseit olvastam a hetvenes évekről és Rákosy Gergely társadalomkritikus szatíráit (olvastam) a hatvanas évekből és többet megértettem belőlük/általuk a máról, mint bármiből, amit ma alkotó/szerző alkotótól/szerzőtől (mostanában) láttam/olvastam.

Ez azért elgondolkodtató! Vagy nem?... (Innét: mandiner.blog.hu/2013/10/13/jatekos_17_szazadi_ujjgyak_esterhazy_peter_uj_konyverol/fullcommentlist/1#c20804771)

Szólj hozzá!

...Szodoma éhes...

2013.10.11. 21:11 bbjnick

Olvasom: „...ha elfogadjuk, hogy a szerelmes levél definíciója az, hogy valaki szerelemként azonosítja a saját érzelmeit egy másik ember iránt, és ezt megírja neki, szerelmének nevezi, akkor ki kell mondanunk, hogy Kölcsey férfiaknak írt szerelmes leveleket” (hvg.hu/kultura/20131011_nyary_krisztian_interju)

Olvasom: „1813 szeptemberében a 23 éves Kölcsey Ferenc szokatlan verset írt a jegyességéről: »Mért e reszkető könyű szememben? / Mért ez édes órán új remény? / Bájos arcod, százszor boldog álom, / A múltban s jövőben nem találom.« »A jegyváltó« című, boldognak nehezen nevezhető versét »forró csókok« mellett el is küldte annak, akit a saját bevallása szerint legjobban szeretett a világon.

Levele zárásaként ezt írta: »Ölellek véghetetlen szerelemmel, mint mátkád ölelni soha sem foghat – ez a szív nem a lyánykájé.« A levél címzettje Szemere Pál, Kölcsey legjobb barátja volt. A költő számos szerelmes tárgyú versét címezte neki, és iránta való érzelmeit nem csak ebben a levelében nevezte szerelemnek – írja a magyar irodalom nagyjainak szerelmi életét bemutató Nyáry Krisztián a Facebookon.” (www.hir24.hu/kultura/2013/10/11/ferfihoz-irt-szerelmes-verset-kolcsey/)

ferenczyistvankolcseyferenculoszobra_1846_201263_ngtv_.jpg...Csak bebizonyosodik, hogy nem előítéletből, hanem józan belátásból büntették évezredeken keresztül a homoszexualitást a társadalmak! Mi nem büntetjük a homoszexuálisokat és, tessék, mire vetemednek!

Ha Szodoma éhes, akkor nem lát és nem hall! Nem zavar senkit, hogy a „szerelmes barátom” egy ma is bevett udvariassági formula? Nem zavar senkit, hogy A jegyváltó (mek.oszk.hu/06300/06367/html/01.htm#35) egy tipikus alkalmi „szerepvers”,* s ilyet Vörösmartytól Aranyig szinte minden költőnk írt (megrendelésre vagy baráti gesztusként) a korban? Nem zavar senkit, hogy Kölcsey leveleinek nyelvezete, stílusa teljesen megfelel a kor szentimentális, romantikus stílusának?

A buzipropagandát valóban büntetőjogi kategóriává kellene tenni, mert elképesztően szemérmetlen, gátlástalan, hazug, mérgező és aljas!... (Innét: konyves.blog.hu/2013/10/11/meleg_volt_kolcsey_ferenc/fullcommentlist/1#c20792657)

*...A jegyváltó cím arra utal(hat), hogy Szemerének eljegyzése volt és erre az alkalomra ajándékként meglepte Kölcsey egy verssel, amivel megkérheti jövendőbelijét...

÷÷÷

Apdét vagy kiegészítés, 2016. december 13.:

hvg.hu/velemeny/20131025_Nem_bizonyitott_Kolcsey_ferfiak_iranti_sz

www.jelenkor.net/archivum/cikk/3048/igazabol-szerelem

2 komment

...a (posztmodern liberális) demokrácia, köszöni szépen, jól van...

2013.10.10. 17:01 bbjnick

1 jegyzet

...Hazánkban a (posztmodern liberális) demokrácia, köszöni szépen, jól van --- mi az hogy, nagyon is! Főként mióta az Egyenlő Bánásmód Hatóság kimondta (írásba adta), hogy a közerkölcs védelmének nem a közerkölcs védelme a célja, hanem a kisebbség jogainak védelme a többség értékítéletével (a közerkölcsökkel) szemben*, azóta senkinek kétsége nem lehet afelől, hogy minden a legjobb úton halad! (A kérdés csak az, hogy mi felé?!)

Ha van valaki, akinek van tudomása a mi (posztmodern liberális) demokráciánknál aljasabb és gonoszabb rendszerről/rezsimről, amely (bármikor is az emberi történelem folyamán) regnált, annak megköszönöm, ha megosztja velem tudását!

Volt-e rendszer/rezsim (tízezer évekre visszatekintve is), amely ilyen módszeresen és következetesen (épp) az ellenkezőjét cselekedte volna, mint amire legitimációját alapozta és dekadens, destruktív tobzódásának árát ilyen mértékben azokra terhelte volna, akiket hatalmi bázisának tekintett?... (Innét: mandiner.blog.hu/2013/10/10/a_demokracia_allapotarol/fullcommentlist/1#c20781952)

*www.egyenlobanasmod.hu/jogesetek/hu/41-2013.pdf

1 komment

Velünk élő rasszizmus

2013.10.09. 19:01 bbjnick

1) „Első fokon közösség tagja elleni erőszakért összesen negyven évre ítélték azokat a miskolci cigányokat, akik néhány Jobbik-szimpatizáns éjszaka cirkáló autóját csoportosan megtámadták. A Miskolci Városi Bíróság viszont másodfokon garázdasággá minősítette a négy évvel ezelőtti esetet, így végül 1-2 év börtönt szab ki a vádlottakra, amit a vádlottak előzetesben részben már letöltöttek.

A romák a perben azzal védekeztek, hogy attól féltek, rasszista támadás fogja őket érni. Az utcájukban cirkáló autóra kövekkel támadtak, betörve a szélvédőt, sérülést okozva a benne ülőknek. A közösség tagja elleni erőszak vádjának a bizonyítéka egy »halál a magyarokra« feliratú bot volt, amelyet a támadás közelében találtak; illetve az, hogy egy vallomás szerint a támadás közben a romák magyarellenes kijelentéseket tettek. A gyanúsított elmondása szerint azonban ez a vallomás kényszer hatására született.

A bíróság a keddi másodfokú ítélethirdetésben arra hivatkozott, hogy a vitatott vallomás felvételénél nem volt jelen kirendelt védőügyvéd, ezért az elhangzottak nem számítanak bizonyítéknak. A kihallgató rendőr a vallomástétel szabályossága mellett érvelt, de a bíró strasbourgi példákra és az Alkotmánybíróság korábbi határozataira hivatkozva szabálytalanságot állapított meg.” (mandiner.hu/cikk/20131008_megsem_kovettek_el_kozosseg_elleni_eroszakot_a_romak)

v. ö.

2) „Gyorsított eljárásban ítélték el zsidózás miatt két társával együtt V. Dávidot, aki emiatt még az érettségit is lekéste - számol be a Blikk. A három fiatal hangosan mocskolta a Zsidó Világkongresszusról a Kempinski Hotelbe hazatérő vendégeket.

Az egyik fiatalember, M. Gábor karlendítéssel fogadta a vendégeket, majd azt üvöltötte: »Sieg Heil!«. E. Gábor és V. Dávid a csoport után futott, és azt skandálták: »Shalom, shalom, a zsidókat kivasalom!«.

M. Gábor három év letöltendő börtönbüntetést kapott, mert korábban egy másik ügy miatt próbára bocsátották. V. Dávidot és E. Gábort két év börtönre ítélték, három évre felfüggesztve – tudta meg a Blikk.

A lap többször is kereste az ügyben a Fővárosi Törvényszéket, de nem kaptak választ arra, hogy az ilyen ügyeket gyakran tárgyalják-e sürgősséggel.

A Blikk információját Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megerősítette a Kossuth Rádiónak Krónikájában - írta később az MTI. Az elsőrendű vádlott (akit korábban kábítószerrel visszaélés miatt bocsátottak próbára) fellebbezett az ítélet ellen, az ő ügye a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.

A Krónikában elmondták, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda civil ruhás munkatársainak közbelépése akadályozta meg, hogy a vádlottakkal lévő 10-20 fős csoport fizikailag is bántalmazza a külföldieket.” (index.hu/belfold/2013/05/09/harom_evet_kapott_zsidozasert/)

Lásd még: bbjnick.blog.hu/2013/06/05/hasta_la_vista_baby_a_vagy_the_end_of_the_road

Szólj hozzá!

„Oly korban éltem én e földön, mikor...” (2.)

2013.10.07. 20:33 bbjnick

„Oly korban éltem én e földön, mikor...”

„(...)

- 5 mrd forint lesz a józsefvárosi holókultuszhely, jövő tavaszra adják át
- 1.5 mrd forint lesz jövőre a holókultusz lokális terjesztésére

(...)

- idén a keret a tanyavillamosításra és -fejlesztésre 2 mrd forint volt

- dehát ezek még élnek, miniszterelnök úr!” (delphoi-josda.hu/2013/03/04/xxviii/comment-page-23/#comment-6917)

Lásd még: bbjnick.blog.hu/2013/06/25/_oly_korban_eltem_en_e_foldon_mikor

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása