Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

„...az effajta »lányok« pokollá tudják tenni az ember életét...”

2013.06.23. 19:01 bbjnick

...hogy a b*zik hódolni tudjanak szenvedélyeiknek, bizony, egészséges szexualitásúakat kell szakmányban megrontaniuk (...). Mi az, ha ez nem társadalmilag veszélyes?!... (bbjnick.blog.hu/2013/06/07/_mi_az_ha_ez_nem_tarsadalmilag_veszelyes)

...1959-ben, két börtöntöltelék, a (tolvaj, csekkhamisító) szélhámos Dick Hickock és a (súlyos pszicho- és/vagy szociopata) betörő, garázda Perry Smith, börtönből való szabadulását követően, a Kansas állam-beli Holcombban lemészárolt egy jómódú hírében álló farmercsaládot. Miután éjjel rátörtek a családra, a családtagokat (középkorú apa és anya, 15 éves fiú, 17 éves lány) megkötözték, szájukat szigetelőszalaggal leragasztották; Perry Smith az apa torkát elvágta, majd (az apán kezdve és a lányon végezve) valamennyiük fejét vadászpuskával közvetlen közelről szétlőtte. A rablógyilkosok zsákmánya 43 dollár készpénz és egy táskarádió volt... (bbjnick.blog.hu/2013/06/08/_egymas_hatasa_alatt)

„(...)

Perry 1945-ben, még a háború befejezése előtt − (...) − egy balzsamos estén az egyik honolului tetoválóművész szalonjában találta magát, aki egy kígyót meg egy tőrt applikált a bal alsókarjára. Hogyan került oda? Összeveszett az apjával, Anchorage-ból autóstoppal Seattle-be utazott, és beállított a Kereskedelmi Flotta sorozóirodájába. − De sosem álltam volna be tengerésznek, ha tudom, mi vár rám. − mondta egyszer Perry. − A munkától sose irtóztam, szerettem a tengerészéletet, a kikötőket meg mindent. Csakhogy a hajón nem hagytak békén a buzik. Tizenhat éves voltam, kis növésű fiú. Persze, tudtam vigyázni magamra. Csakhogy tudnia kell, hogy sok buzi egyáltalán nem nőies. Ismertem olyan buzikat, a szentségit neki, akik egy biliárdasztalt is ki tudtak hajítani az ablakon. Utána meg a zongorát. Az effajta »lányok« pokollá tudják tenni az ember életét, különösen, ha kettő is van belőlük, összeállnak és rárontanak az emberre. S közben az ember még csak gyerek. Képesek öngyilkosságba kergetni az embert. Évek múlva, amikor beálltam katonának, és Koreába vezényeltek, pontosan ugyanezzel a problémával találtam magam szemközt. Jó minősítésem volt, volt olyan jó, mint bárkié; még a bronzcsillaggal is kitüntettek. De sose léptettek elő. Négy év múlva, miután az egész rohadt koreai háborút végigharcoltam, legalábbis tizedesnek kellett volna lennem. De nem lettem az. És tudja, miért? Mert az őrmesterünk homokos volt. Mert nem akartam kötélnek állni. Úristen, de utálom az ilyesmit! Ki nem állhatom! Ámbár... a fene tudja. Néhány buzit őszintén kedveltem. Amíg nem próbálkoztak meg velem. A legjobb barátom, aki igazán megérdemelte, hogy annak nevezzem, egy okos, megértő fickó, mint később kiderült, ugyancsak buzi volt.

(...)” (Az idézet Truman Capote Hidegvérrel c. (tény)regényéből származik (Európa Kk., Bp., 2006., 175 p.))

Szólj hozzá!

„...akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban...”

2013.06.22. 05:01 bbjnick

Olvasom: „(...) LEEUWARDEN, Netherlands, April 3 (UPI) -- A Dutch appeals court has overturned a lower court ruling banning a foundation that campaigns for legalizing sex between adults and children. (...)” (www.upi.com/Top_News/World-News/2013/04/03/Dutch-court-allows-pedophile-lobby-group/UPI-39761364996554/) (Azaz (lényegében): Egy holland fellebviteli bíróság megváltoztatott (felülbírált) egy elsőfokú ítéletet, amely betiltott egy alapítványt, mely a felnőttek és a gyerekek közötti szexuális élet legalizálásáért kampányol.)

Olvasom: „(...) Belgium 2002-ben, a világon másodikként legalizálta az eutanáziát. (...) A szabályozást most úgy módosítanák, hogy 18 év alattiak is kérhessék, hogy az orvos vessen véget az életüknek. »A javaslat azokra a gyerekekre vonatkozik, akiknek nincs esélyük a gyógyulásra, fizikai vagy lelki szenvedésük állandó, elviselhetetlen és csillapíthatatlan, és kifejezetten kérik az eutanáziát« (...)” (www.origo.hu/nagyvilag/20130621-gyerek-is-valaszthatna-az-eutanaziat-belgiumban.html)

Ezek a hírek, érdemi módon, csak egyféleképpen kommentálhatók:

usakov_simon_szent_mihaly_arkangyal_es_az_ordog_406457_.jpg

XIII. Leó pápa Szent Mihály-imája:

Szent Mihály arkangyal,
védelmezz minket a küzdelemben;
a sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk!
Esedezve kérjük: „Parancsoljon neki az Isten!”
Te pedig, mennyei seregek vezére,
a sátánt és a többi gonosz szellemet,
akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban,
Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére!
Amen.

4 komment

...ha a szabadságot abszolutizálom, akkor a szabadság nevében megvalósítható terrort totalizálom...

2013.06.20. 05:01 bbjnick

1 jegyzet

marianne_vrz_symbol_of_french_republic_tlxpnlt_110201_.jpg...A szabadság értelmezhetetlen, megélhetetlen a szabadsághiány megélése nélkül. A Nyugat, amikor abszolutizálta a szabadságot, akkor (hogy tudatosan vagy sem, az nagyjából mindegy) utat nyitott az emberiség számára lehető legsötétebb jövő, a szabadság zsarnoksága felé.

(...)

Mi az ember számára a szabadság, ha nem külső és belső kényszerektől való megszabadulás? Mivel abszolút szabadság az ember számára nem létezhet, hiszen emberlétünk alapelemei (és -feltételei) a külső és belső kényszerek, így szabadságként sem igen élhetünk meg mást, mint bizonyos (általunk vállalni nem kívánt) kényszerektől való szabadulást.

(...)

Ha a szabadságot abszolutizálom, akkor a szabadság nevében megvalósítható terrort totalizálom.* A szabadság a személy méltóságának elvitathatatlan eleme. Mivel szabad akarattal rendelkezem, így kívülről senki nem dönthet (még a Szabadság nevében sem!) az én szabadságomról ( a szabadságról alkotott képem, a szabadsággal/szabadságommal kialakított viszonyom stb. a személyes szférám része).

(...)

*...amit abszolutizálok, az a praxisban totalizálódik; ha a szabadságot kivonom a személyes köréből és ideológiai hivatkozássá teszem, azzal kényszert gyakorolok a személyre: „szabaddá” nem kényszeríthetünk senkit, csak terrorral... (Innét: mandiner.blog.hu/2013/06/17/1953_berlin_a_szabadsagert_es_az_egysegert#comments)

÷÷÷

Lásd még: bbjnick.blog.hu/2008/08/13/ket_merton_idezet

Szólj hozzá!

Totem és tabu (a)vagy „A Fidesz mélyebbre vitte az országot erkölcsileg és szellemileg, mint '56 után bárki?!”

2013.06.18. 17:00 bbjnick

„A Fidesz mélyebbre vitte az országot erkölcsileg és szellemileg, mint '56 után bárki?!” (bbjnick.blog.hu/2012/06/15/igy_elunk_magyarorszagon_2012_juniusaban_holosaria)

Olvasom: „Egy hónapon belül harmadszor szabott ki pénzbírságot a parlament Novák Elődre. A jobbikos képviselőt ezúttal havi bruttó 394 ezer forintos tiszteletdíjának harmadára, 131 ezer forintra büntették a kulturális és sajtóbizottság ülésén tett kijelentései miatt. Novák Előd a parlamenti honlapon elérhető jegyzőkönyv szerint Bánó Andrást cionista ATV-s műsorvezetőnek nevezte, amikor az Operaház által az előző kormányzati ciklusban kötött tanácsadói szerződéseket bírálta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter meghallgatásán. A bizottság elnöke, a fideszes L. Simon László ezután arra figyelmeztette, hogy az etikai elvárásokat betartva szólaljon fel a bizottságban. A jobbikos képviselő úgy reagált: igyekszik a Fidesz-kormányzat útmutatásai szerint eljárni, »hiszen az előző Orbán-kormány alatt született egy olyan állásfoglalás, miszerint Kövér László hazaárulózása, amit a szocionisták nem jó szívvel vettek, belefér a parlamenti keretekbe«. (...)” (hvg.hu/itthon/20130617_Ismet_megbuntettek_Novak_Elodot_mert_szoc)

...ez hatalmi visszaélés, ha úgy tetszik, terror, a kormányzópárt részéről!

Milyen jogi alapja van annak, hogy valakit megbüntessenek azért, mert egy Magyarországon bejegyzett szervezett* tagjának titulál egy személyt? Ha én, pld., holnap „lebélyeggyűjtőzön” L. S_mon L_szlót, akkor engem, mondjuk, elvihet a T_K (a t_rrorelh_rítók_zpont)?... (Innét: mandiner.hu/cikk/20130614_harmadszor_is_penzbirsagot_kaphat_novak_elod#comment2115472)

*„Bemutatkozik a Magyarországi Cionista Szövetség

A Magyarországi Cionista Szövetség – amely az ország egyik legnagyobb zsidó civilszervezete – ernyőszervezet, tagszervezetek koalíciója. A fő célja az, hogy képviselje azt, hogy nem csak a hagyomány és a történelem, de a zsidó állam is összekapcsolja a világ zsidóságát, valamint hogy értelmes dialógus terepét tudjuk nyújtani a különféle beállítottságú zsidók, valamint a magyar belpolitikai élet különféle szereplői számára, az Izraelt és a cionizmust érintő kérdésekben.

Demokratikus szervezetként pedig az MCSZ-nek meg kell mutatnia azt, hogy a cionizmus többszólamú ideológia és mozgalom, mely – éppen a saját hagyományai miatt is – fontos partnere lehet minden olyan jóakaratú embernek, aki tiszteli a célkitűzéseit.

Amik természetesen ma már nem ugyanazok, mint voltak 1967 előtt. Ma nem azt állítja a cionizmus, hogy csak az számít, aki kivándorol Izraelbe, hanem hogy a diaszpora (galut) zsidósága természetes partnere a zsidó államnak annak a megvalósításában, hogy békében és biztonságban élhessen, élhessünk. Ezért az államalapítás nagy ügyét magunk mögött hagyva olyan ügyekben kell nyilvánosan állást foglalnunk, mint a nők jogai, az Izraelben élő arabok helyzete, vagy a zsidóságon belüli vallási pluralizmus.” (zsidok.network.hu/blog/zsido-kozosseg-hirei/bemutatkozik-a-magyarorszagi-cionista-szovetseg)

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása