Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...szakmaiságra hivatkozni egy világnézeti vitában...

2013.01.05. 07:03 bbjnick

1 jegyzet

...A művész jószemű és jókezű kézműves vagy ügyes szórakoztató (esetleg mindkettő egyszerre). Természetesen, véleménye neki is lehet, mint bárki másnak, és, természetesen, beteg is lehet, mint bárki más, de a művészet lényegén ez mit sem változtat: szórakoztatás (ha ezt úgy teszi, hogy épülsz is tőle, annál jobb)... (mk27.blog.hu/2012/12/15/_a_muveszet_lenyegen_ez_mit_sem_valtoztat)

...Z. barátom azt mondja, hogy elméleti vitákba csak akkor bonyolódik az ember, ha pótolni vagy gátolni szeretné a cselekvést. Ugyanakkor ugyanő gyakran mondogatja azt is, hogy minden kérdés mögött egy filozófiai probléma húzódik meg és minden filozófiai probléma egy teológiai probléma részművelete.

Z. nem az a kimondott acélos elme, semmi meglepő nem volna abban, ha ellentmondásokba keveredne. Ez esetben azonban szó sincs semmi efféléről... (magyarido.blog.hu/2009/06/26/hagyjatok_most_a_politikat_magasabb_politikara_van_szukseg)

...Én nem állítom, hogy (mondjuk) G_lyás G_bor szakmaisága vagy ízlése silányabb volna, mint (mondjuk) F_kete Gy_rgyé (és az ellenkezőjét sem állítom). (Így azt sem állítanám, hogy pld. (...) a Messiások c. kiállítás (összességében) (kepek.origo.hu/galleriesdisplay/gdisplay?xml=/0908/Messi2009814172137/gallery.xml&rovat=programajanlo) hitványabb volt/volna, mint (mondjuk) egy keresztény és/vagy nemzeti elkötelezettségű művészek által (a témában) létrehozott kiállítás lenne/lehetne (index.indavideo.hu/video/Futyulok_erre_a_demokraciara?s=19.35) (és az ellenkezőjét sem állítanám)). Azt viszont (a leghatározottabban) állítom (...), hogy szakmaiságra hivatkozni egy világnézeti vitában (minimum) übertirpákság... (Innét: mandiner.blog.hu/2013/01/03/fociorszag_mandiner2012_xi#comments)

messiasokkiallitaspromobogre_reszlet_fekvoverzio_kitakartszelekkel_457314_bbjnckblgvrz_.jpgEgy, a --- G_lyás-féle --- Messiások c. kiállítást népszerűsítő reklámbögre. Magántulajdon(om). (A képszéleket jogi megfontolásokból takartam ki.)

Szólj hozzá!

„...eljött az idők teljessége...”

2013.01.01. 20:13 bbjnick

„Az önmagában végtelenül tökéletes és boldog Isten tisztán jóságából elhatározott terve szerint, szabad akaratából megteremtette az embert, hogy boldog életének részesévé tegye. Amikor eljött az idők teljessége, az Atyaisten elküldte Fiát mint a bűnbe esett emberek Megváltóját és Üdvözítőjét, hogy Egyházába összehívja az embereket, s a Szentlélek tevékenysége által fogadott fiaivá és a maga örök boldogságának örököseivé tegye őket.” (A KATOLIKUS EGYHÁZ KATEKIZMUSÁNAK KOMPENDIUMA --- www.vatican.va/archive/compendium_ccc/documents/archive_2005_compendium-ccc_hu.html)

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása