Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Egy kép: Audio Note Ongaku elektroncsöves integrált erősítő

2012.12.16. 10:01 bbjnick

ongaku_kondo_audio_note_erositofotovrz_ff_457379_bbjnckblgvrz_.jpg

Szólj hozzá!

...a művészet lényegén ez mit sem változtat...

2012.12.15. 11:51 bbjnick

1 jegyzet

...A művész jószemű és jókezű kézműves vagy ügyes szórakoztató (esetleg mindkettő egyszerre). Természetesen, véleménye neki is lehet, mint bárki másnak, és, természetesen, beteg is lehet, mint bárki más, de a művészet lényegén ez mit sem változtat: szórakoztatás (ha ezt úgy teszi, hogy épülsz is tőle, annál jobb)... (Innét: mandiner.blog.hu/2012/12/12/kell_e_a_muveszetnek_provokalnia#comments)

Szólj hozzá!

...diplomás adó...

2012.12.14. 05:33 bbjnick

1 jegyzet

...Mit szólnának egy diplomás adóhoz? Komolyan kérdezem. Akinek diplomája van vagy diplomát szerez, az diplomás adót fizetne: ezzel eleget tenne a szolidaritás elvének és egyúttal fenntarthatóvá tudnánk tenni a felsőoktatásunkat is... (Innét: delphoijosda.blog.hu/2012/12/13/xxvi_540#comments)

Szólj hozzá!

...az Állatfarm és az 1984 nem csak kommunizmus-kritikák...

2012.12.14. 05:11 bbjnick

Olvasom: „Soha ne higgyétek el, ha azt mondják nektek, hogy az Embernek meg az állatoknak közös érdekeik vannak, és az egyiknek a boldogulása a másik boldogulását hozza. Ez hazugság.” (George Orwell: Állatfarm)

...Orwell okos fiú volt. Okosabb, mint kora, s okosabb, még sok mai okoskodónál is. Az Állatfarm és az 1984 nem csak kommunizmus-kritikák, még csak nem is, úgy általában, totalitarizmus-kritikák, de, ugyanakkor, modern tömeg(ember)lélektani „tanulmányok” is.

A jó tömegmanipulátor ugyanis nemcsak fanatizálja a tömeget, hanem, ugyanakkor, el is bizonytalanítja a személyt. Így működik frankón a dolog. A fent idézett szövegben is az az igazán zseniális, hogy igaz is és nem is, van is értelme és nincs is. Először megfogalmaz egy hamis állítást, majd cáfolja azt. Mert abban valóban igaza van Napoleonnak (vagy az éppen szónokló sameszának; nem emlékszem pontosan ki mondja ezeket a szavakat a regényben), hogy „az egyik boldogulása” szükségképpen „a másik boldogulását hozza”-kijelentés hazugság, csakhogy a kérdés értelmesen nem az, hogy „az egyik boldogulása a másik boldogulását hozza”-e, hanem, hogy létezhet-e ilyen helyzet?!... (Innét: mandiner.blog.hu/2012/11/19/harmadik_hullam_magyarorszagon#comments)

Szólj hozzá!

Egy kép: Linn Sondek LP 12 lemezjátszó

2012.12.11. 07:01 bbjnick

linnsondeklp12_lemezjatszo_457227_bbjnckblgvrz_.jpg

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása