Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

„...letiltott gondolat...” (Cseh Tamás énekel)

2012.09.13. 10:21 bbjnick

„...amit az ember el tud képzelni
magáról, végül az, az lesz belőle majd.”

csehtamasportre_ahajlektalanblgbjhez_401226_.jpg

„És arra ébredt, hogy a hó belepte,
s még le se rázta azt a havat,
letiltott gondolat ugrott eszébe
felleges hajnalon, hófödte hajnalon.

Ő volt aki tiltotta önnönmagának
meg azt a bizonyos gondolatot,
hát gyorsan meg is ölte önnönmagában
azt a bizonyos gondolatot, hófödte hajnalon.

Később a kedvenc nagy kukájába nézve,
éppen amidőn reggelizett
- majonézt egy mocskos nejlondobozból - már megint
eszébe jutott, hófödte hajnalon.

Megint a tiltott ugrott eszébe,
s míg tévéműsorral szájat törült,
elfojtotta ismét, kissé dühös lett,
felleges hajnalon, hófödte hajnalon.

Aztán jól megvolt egészen estig,
nem járt eszében fikarcnyi sem
lábának fázásán, borocskán kívül,
felleges estelig, hófödte estelig.

Még este tárgyalt egy vidám rendőrrel,
míg üres kirakatban vackára dűlt,
kint a hó esett, esett, mint rosseb,
felleges szombaton, hófödte szombaton.

Kérte a rendőrt, még ne hagyja magára,
félt, hogy az elmegy, de magától félt,
merthogy a tilalmas eszébe juthat,
hogy miről jutott ide, ahová eljutott.

De elment a rendőr, ő nézett utána,
és máris ellepte a gondolat,
az, hogy az egészet egy nő okozta,
pedig ez nem volt szabad, semmi szín alatt.

A jobbik eszével ugyanis tudta,
az a nő ártatlan, ő maga hibás,
mert amit az ember el tud képzelni
magáról, végül az, az lesz belőle majd.

S mivel ő el tudta képzelni magáról
azt, hogy az utcán végzi, azért van itt,
a nő bezzeg nincs itt, mert inkább meghalna,
azért van fent, ő meg itt, azért nincs lent az a nő.

A jobbik esze csak mindig ezt mondta,
na de jött mindig elalvás előtt
a másik, amelyik mindig azt súgta,
gyűlöld meg már azt a nőt, gyűlöld meg már azt a nőt.

Félt az alvástól, félt a reggeltől,
inkább a lábfázás, mocskos doboz,
mint az a gondolat folyton fejében,
hogy a nő, vagy pedig ő; mért kint ő, mért fent a nő,
mért lent ő, mert fent a nő; mért lent ő, mért fent a nő.”

www.youtube.com/watch?v=0ymz6FILCoU

Szólj hozzá!

Liberálbolsevizmus? Az mi az?

2012.09.12. 05:07 bbjnick

— egy kis kocsmai politológi(k)a —

1. ...A „liberális konszenzus" azt mondja, hogy „a »liberalis konszenzus« nem azt mondja, hogy a liberalis velemenynek van igaza, hanem azt, hogy ha nincs egyertelmu igazsag a temaban, akkor ne egy konzervativ , komplexusos, igazsagbajnok ujsagiro dontson pl. az abortuszrol, hanem mondjuk az az anya, akit erint. nem azt mondja, hogy tamogasd az abortuszt, hanem h ne szolj bele, ha egyszer semmi kozod hozza." (mandiner.blog.hu/2012/01/12/gyuloletbeszed_konszenzusdiktatura/fullcommentlist/1#c15506337)

Ezzel szemben, az igazság az, hogy kétszeresen (legalább kétszeresen) is problematikus ez a megközelítés. Először is, mert nem az a(z alap)kérdés, hogy joga van-e az anyának döntenie (a) magzat(a) sorsa felől(?), hanem az, hogy (emberi lény) személy-e a magzat(?). Ezért, ha deklarálom, hogy az anyának joga van döntenie magzata sorsa felől, azzal indirekt módon eldöntöttem az alapkérdést is, tehát, a konszenzust meg/kikerülve áttoltam/áterőszakoltam (a) véleményemet (konszenzusterrort/véleménydiktatúrát/véleményterrort/konszenzusdiktatúrát --- vagy ahogy tetszik --- gyakoroltam) a kérdésben. Valamint, ha a döntés jogát az anya és kizárólagosan az anya jogaként deklarálom, ugyancsak eldöntöttnek tekintem az alapkérdést, hiszen eleve (még mint lehetőséget is) elvetem (nem létezőnek tekintem) a magzat jogát arra, hogy önnön élete felett rendelkezzen (s ezzel, (ismétlem, tehát) hangsúlyozom, indirekt módon eldöntöm az alapkérdést is, tehát, a konszenzust meg/kikerülve áttolom/áterőszakolom (a) véleményemet (konszenzusterrort/véleménydiktatúrát/véleményterrort/konszenzusdiktatúrát --- vagy ahogy tetszik --- gyakorolok) a kérdésben)... (magyarido.blog.hu/2012/01/15/nem_az_a_z_alap_kerdes_hogy_joga_van_e_az_anyanak_dontenie_a_magzat_a_sorsa_felol_hanem_az_hogy_embe)

2. ...A balliberális(ok) korunk bolsevikje(i). „A John Stuart Mill-féle klasszikus liberalizmus abban hitt, hogy a különcségek pártolásával megnövelt szabadság az emberi találékonyság robbanásához vezet. A liberálisok ma már nem annyira a találékonyságban érdekeltek. Ellenkezőleg, pedáns doktrinerek, akik egyre-másra összetettebb és gyanúsabb ideológiákat alkotnak fáradhatatlanul, hogy minél kijjebb terjesszék a határokat, ugyanakkor ideológiai komisszárok, akik figyelemre méltó képességekre tettek szert bírálóik elhallgattatására. Aki nem ért egyet velük, potenciális jelölt, hogy új Adolf Hitlerré váljon." (epa.oszk.hu/01300/01343/00096/pdf/hitel_EPA01343_2010_01_20100201-77553.pdf) A magyar balliberális minősített esete ennek a típusnak, mert számára a liberalizmus csak egy újabb eszköz a kádárkorban/kádárvilágban elsajátított véleményterror/konszenzusdiktatúra/konszenzusterror/véleménydiktatúra-rutin zökkenőmentesebb működtetéséhez. Egy magyar balliberális (szerintem) kevésbé hisz a demokráciában, mint egy neonáci teoretikus vagy egy maffiakeresztapa... (magyarido.blog.hu/2012/03/05/korunk_bolsevikjei)

3. ...A bolsevikok a szociáldemokratáktól a többségi elvre és érdekre, valamint a doktriner marxizmusra hivatkozva különültek (el) és vetették el (tkp. lépésenként) a szociáldemokrácia demokratikus elemeit.

Ma a liberalizmusnak a politikai színtéren számottevően csak két irányzata létezik: a neokon és a ballib (liberálbolsevik). Európa (baloldali) politikai elitje a kilencvenes évekre szinte teljesen '68-asokkal telítődött. Ezek számára a liberalizmus egyértelműen balliberalizmus: a demokráciát felváltotta a demokratizmus (mint doktrína), a tolerancia elvét a pol. korrekt.-izmus (mint doktrína), a piac, mint önszabályozó rendszer elvét a globalizmus (mint doktrína). Ehhez az irányhoz igazodnak a mai (egykor volt) szocdemek is. Ma Európa baloldala gyakorlatilag egységes: liberálbolsevik... (mandiner.blog.hu/2012/09/08/gyarmati_fanni_100_eves/fullcommentlist/1#c17754226)

leninmarxengels_polo_ff_cm_trdlt_201201_.jpg...olvasd el Lenin áprilisi téziseit és látni fogod, hogy a bolsevizmus nem azt jelenti, hogy diktatórikus módon kormányzunk, hanem azt, hogy (akár „békés”, tkp. „intézményi”) permanens forradalommal (szó sincs itt még nyílt erőszakról, totális terrorról pedig főként nincs) haladunk az utópia (ott és akkor: a kommunizmus) megvalósítása felé. Természetesen, ez nem demokratikus cél, de (az effajta „haladás” az utópia megvalósítása felé) nem nélkülözi a demokratizmust (mint elvet és eszközt). Nem ugyanezt vallják-e (s tudják, merik, teszik) korunk liberálbolsevikjei (ballibjei, újbalosai és szocdemjei)?... (mandiner.blog.hu/2012/09/08/gyarmati_fanni_100_eves/fullcommentlist/1#c17754448)

***

Schmidt hadnagy (a polgárháború hőse) ajánlja: bbjnick.blog.hu/2012/07/25/hol_raszizmus_van_ott_raszizmus_van_azert_teszik_mert

***

dj mono [ejtsd: dídzsémónó] (a kétútközi lemezlovas) ajánlja: www.youtube.com/watch?v=xMBbOYRf4sM

Szólj hozzá!

A hatodik koporsó (a)vagy Csurka drámát és nem poloskát írt

2012.09.11. 05:03 bbjnick

Szóval: ...Maga is elfelejti, hogy Csurka drámát és nem poloskát írt? (...) A hatodik koporsó egy dráma és nem történeti, történetfilozófiai értekezés vagy politikai program. Csurka itt nem megmond, hanem egy tragédiát (erkölcsi konfliktust) ábrázol. A dráma akkor működik, ha a néző azonosul a főhős (itt: a hatodik koporsó apródja) tragédiájával (erkölcsi konfliktusaival). Csurka azért volt népszerű a hetvenes-nyolcvanas években, mert egyáltalán nem didaktikus. Itt, ebben a drámában, sem az. Egy teljesen irreális szituációba helyezi a saját sorsának kulcsát kereső főhőst, egy olyan keretbe, amiben a szembesülés és szembesítés lejátszható. Olyan ez (olyan is), mint mikor Vitéz László palacsintasütővel püföli az Ördög fejét...

vitezlaszlobabfigura_foto_ff_lncs_401283_.jpg

(...Írhattam volna hétfejű sárkányt is, de (mivel) Csurkánál többé vagy kevésbé mindig minden átitatódik szatírával (a népmesékre pedig ez nem jellemző) ezért maradtam a vitézlászlós-ördögös hasonlatnál...) (Innét: delphoijosda.blog.hu/2012/07/31/xix_504/fullcommentlist/1#c17630939 és innét: delphoijosda.blog.hu/2012/07/31/xix_504/fullcommentlist/1#c17631100)

Szólj hozzá!

Itt tartunk. Egy kis szociográfia (egy megtörtént eset)

2012.09.10. 05:01 bbjnick

1 jegyzet

...Itt tartunk. Egy kis szociográfia (egy megtörtént eset): (...)

(Középiskola, Magyarország.)

Tanár (középkorú jólszituált nő): Hozd ki az ellenőrződ!
Diák (tizenéves cigányfiú): Verem a faszomat belé(d)!
Tanár (középkorú jólszituált nő): Vered ám egy varacskos disznóba, de tövig!

Ezt akarjuk?

(...) Mert a kérdés (ugye?!) csak az, hogy (valóban) azt akarjuk-e, hogy az iskoláink olyan helyekké váljanak, ahol ebben a szellemben folyik a diskurzus?! Rákényszerítjük-e a tanárainkat, hogy a tanítás-nevelés helyett élethalálharcot vívjanak a társadalom alól (a társadalomalattiságból) felbugyorgó (agresszív) mocsokkal (amit, nyilván, nem nyerhetnek meg) vagy értéknek tekintjük személyüket (tudásukat és munkájukat) és (általában, mindazt) amit képviselnek és ezt az értéket megvédjük, melléjük állunk és hatalmat és eszközöket adunk a kezükbe a mindent elpusztító devianciahullámmal szemben?!...

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása