Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

A negyedik hatalmi ág (a)vagy az elfogulatlan, csak az olvasótól függő, amúgy független média

2012.08.26. 23:47 bbjnick

Idézek egy kommentsorból. Innét: delphoijosda.blog.hu/2012/07/31/xix_504?fullcommentlist=1#comments

„(...)

 Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.08.26. 21:40:33
Ez komoly??? Francia tudósok cigánydinoszaurusznak neveznek el egy leletet, mert találtak már hasonlót Romániában? Csak úgy lecigányozzák hegyilatin testvéreiket az emberi jogok őshazájában???

index.hu/tudomany/2012/08/26/cigany_dinoszauruszt_fedeztek_fel/

(...)    

 Persécuté Persécuteur 2012.08.26. 22:01:49
@Arma Gedeon2: A hír kétéves. Bravo, MTI, Index!

(...)

 bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.26. 22:04:32
@Persécuté Persécuteur:

Kétéves, kétéves! De most aktuális! [........................../.]

ü
bbjnick

(...)”

atsinganosaurus_ff_lncs_401248_.jpg 

2 komment

...akkor az egész magyar színházi élet ünnepelné... („...a művészi szabadság elvét figyelembe véve magánszínházban esetleg bemutatható volna egy ilyen darab...”)

2012.08.25. 05:27 bbjnick

A bejegyzés (egy) előzménye: bbjnick.blog.hu/2011/10/11/ez_gyalazat_egy_tiltakozas_margojara

Olvasom: „A MAZSIHISZ elnöke levélben kérte Tarlós István főpolgármestert, akadályozza meg Csurka István »A hatodik koporsó« című darabjának bemutatását a budapesti Új Színházban.

Feldmájer Péter levelében utalt a Főpolgármester kijelentésére, hogy nem támogatja a darab bemutatását, mert annak vége »necces«.

A MAZSIHISZ elnöke úgy fogalmaz, hogy a Jud Süss c. film óta kevés, hasonlóan veszélyes, uszító zsidóellenes mű született. Rámutat arra is, hogy nemcsak a darab vége, hanem annak egésze is alkalmas a zsidóellenes érzelmek felkorbácsolására, ezért a darab tervezett bemutatása veszélyezteti a főváros és a főpolgármester becsületét.

Feldmájer Péter külön kiemeli, hogy a művészi szabadság elvét figyelembe véve magánszínházban esetleg bemutatható volna egy ilyen darab, de elfogadhatatlan, hogy egy faji és vallási gyűlöletet szító darabra költsenek közpénzeket.

Kéri ezért a főpolgármestert, mentse meg Budapest becsületét: zsidóellenes, uszító, antiszemita kliséket tartalmazó mondatok ne hangozhassanak el a Főváros tulajdonában álló színpadon.” (www.mazsihisz.hu/2012/08/24/feldmajer--a-fopolgarmester-mentse-meg-budapest-becsuletet-5441.html --- Az oldalon az eredeti levél is olvaható, itt: mazsihisz.hu/userfiles/file/downloadmanager/tarl%C3%B3sistv%C3%A1nlev%C3%A9l.pdf és itt: mazsihisz.hu/userfiles/file/downloadmanager/tarl%C3%B3sistv%C3%A1nlev%C3%A9l_2_oldal.pdf)

Olvasom: „Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: egy egész város tiltakozott az ellen, hogy az Újszínház élére Dörner Györgyöt nevezzék ki, s az ellen, hogy »az Újszínházat átadja a szélsőjobboldalnak, teret, közpénzt, megjelenést adjon a néhai Csurka István szélsőséges gondolatainak«. Az MSZP szerint Tarlós Istvánnak most fel kell ismernie, hogy akkor hibás döntést hozott, és meg kell tennie a szükséges lépést.

Horváth Csaba úgy véli, miután a főpolgármester csütörtökön »világosan elvégezte az értékelést«, itt az idő a döntésre. »Az Újszínházban ma a szélsőjobboldal ül tort, antiszemita darab bemutatására készülnek, amit ráadásul a következő évad egyik legfontosabb darabjának neveztek« – fogalmazott Horváth Csaba, s egyúttal a főpolgármestert arra szólította fel: »vonja vissza Dörner György színházigazgatói kinevezését, váltsa le az Újszínház immáron bevallottan, igazoltan antiszemita vezetőjét«.” (mandiner.hu/cikk/20120824_az_mszp_dorner_levaltasara_szolitotta_fel_tarlost)

Nos! A tudozsido.com jóvoltából A hatodik koporsó c. Csurka-darab olvasható a Világhálón is: sofar.tudozsido.com/files/hatodikkoporso.pdf

Én elolvastam. Nincs ebben semmi antiszemita. (Szerintem.) Ez A hatodik koporsó, egyszerűen, egy jó darab. Ahogy Csurka szokta: valahol a tragédia, a komédia és a szatíra keveréke, nagyon jó dramaturgiai érzékkel elegyítve a különböző stíluselemeket. Ha nem Trianonról szólna és nem szerepelne benne (többek között) néhány korabeli zsidó potentát is, akkor az egész magyar színházi élet ünnepelné. (Szerintem.)

Szólj hozzá!

Hit és tudás

2012.08.23. 19:04 bbjnick

– ...hiszem (tudom)...
– A hiszem és a tudom között pedig nagy a különbség.
– Azt te csak hiszed.

(Részlet egy párbeszédből egy kommentsorból. Innét: mandiner.blog.hu/2012/08/21/pussy_riot_a_szabad_szolas_hatarai?fullcommentlist=1#comments)

Szólj hozzá!

Nekem a magyar... (Szent István király ünnepe, 2012. augusztus 20.)

2012.08.23. 05:17 bbjnick

„(...)

A jelen egyezmény népirtás alatt a következő cselekmények bármelyikének, valamely nemzeti, népi, faji vagy vallási csoport, mint olyan, teljes vagy részleges megsemmisítésének szándékával való elkövetését érti:

a) a csoport tagjainak megölése;

b) a csoport tagjainak súlyos testi vagy lelki sérelem okozása;

c) a csoportra megfontolva oly életfeltételek ráerőszakolása, melyeknek célja a csoport teljes vagy részleges fizikai elpusztulásának előidézése;

d) oly intézkedések tétele, amelyek célja a csoporton belül a születések meggátolása;

e) a csoport gyermekeinek más csoporthoz való erőszakos átvitele. (...)” (magyarido.blog.hu/2011/04/21/magyarok_2011_nagyhet)

Egy blog megkérdezte szerzőit és olvasóit: Neked a magyar (azaz: mit jelent neked a magyar)? (Itt: mandiner.blog.hu/2012/08/20/nekunk_a_magyar) Megpróbáltam én is megfogalmazni a magam (személyes és lelkiismeretes) válaszát a kérdésre. Tessék:

...Nekem a magyar (most) konkrétan és szimbolikusan is az a hatvanas, többszörösen súlyos beteg öreg szaki, akit mocskosan összevert a szomszédja és (mégis) az öreg ellen indult eljárás.

Az öreg telke két utcafronti telek mögött helyezkedik el és megközelíteni a két utcafronti telek közötti kis „bekötőúton” lehet (a bekötő telekkönyvileg az ő telkéhez tartozik). Az egyik utcafronti telek új tulajdonosa a napokban az öreget egy bazi nagy lakattal belakatolta a saját telkére és a bekötőt nekiállt hozzákeríteni a maga telkéhez. Mikor az öreg szaki ezt észrevette (nem tudott kimenni a saját telkéről), fogott egy kalapácsot és hozzálátott leverni a lakatot. Ekkor az szomszéd keresetlen egyszerűséggel összeverte az öreg szakit. Az öreg kihívta a rendőrséget, amit (akiket) a szomszéd öt tes’vírrel fogadott, akik ugyan a verésnél nem voltak jelen, de, akik tanúsították, hogy az öreg megtámadta szomszédját. A szakit letartóztatták, bilincsben elvitték és most ő ellen(e) folyik eljárás.

Nekem ez most a magyar... (Az a magyar, akit és amit nem csak meglopni, megrabolni, megölni lehet, hanem miután megölték, a nyomok elleplezése végett, a házat is rá lehet gyújtani vagy miután félholtra verték, hamis vádakkal és hamis tanúvallomásokkal, még „törvényesen” meghurcolni is meg lehet --- és ehhez a szerencsétlen magyar saját kormánya, közigazgatása, rendőrsége, bírósága és saját megromlott és lealjasodott értelmisége (is) asszisztál (maga vállalva a vádló és az ítéletvégrehajtó szerepet))...

veszprem_var_turisztikaiplakat_2008_verzio_01_ff_trdlt_401321_.jpg

Lásd még: bbjnick.blog.hu/tags/szent_istv%C3%A1n_kir%C3%A1ly

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása