Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Olvasom: „Mi lesz a gyerekeimből? (...) Mi van, ha egy közeli napon azzal szembesülök, éppúgy cigányozik vagy zsidózik, mint az átlagemberek (java) jelentős része?”

2012.03.24. 23:55 bbjnick

 
Olvasom: „(...) Mi lesz a gyerekeimből? Egész idő alatt úgy neveltük őket, hogy önállóan alkossanak véleményt. Saját nézeteik, saját tapasztalataik legyenek — nem befolyásoltuk, nem tromfoltuk őket tekintélyelvi alapon. Ugyanez a vallással. A gyerek ne attól legyen hívő (ha....), mert otthon gyerekkorától azt hallja. Ha vallásos lesz, legyen az saját meggyőződéséből, és döntse el, melyiket választja.

Más kérdés, hogy egy szerencsétlen családi kísérlet nyomán átmenetileg ugyan, de volt egy rövid korszak, amikor kifejezetten ellenemre járniuk kellett hittanra és misére. Az eredmény katasztrofális volt. Ha van valami, ami eltaszítja a gyerekeket ettől, az a templomba járás kötelezővé tétele.

    Miután — titokban — megkeresztelték, középső lurkómat szembesítettem egy csínytevésével. Flegmán csak annyit válaszolt: Igaz, hogy megkereszteltek, de azóta már hajat mostam. Ezzel le is tudta a dolgot.

Ahogy vallásban, úgy politikában is úgy kezeltük őket: alkossanak önálló véleményt, nézetrendszert. Ha kérdeztek, válaszoltunk és nem agitáltunk: világos volt, mi a tény és mi a vélemény. Talán éppen azért (lásd fenti példa a misével), nehogy visszájára forduljon el a dolog.

De most, hogy életük egyre nagyobb szegletét foglalja el a gimi, a barátok és a tanárok, rá kellett jönnöm, hogy az idő kicsúszott a kezemből. Honnan tudjam. milyen hatások érik őket? Mi van, ha egy közeli napon azzal szembesülök, éppúgy cigányozik vagy zsidózik, mint az átlagemberek (java) jelentős része? (...)”
 
Részlet @szempontpuska blogger bejegyzéséből. Innét: orulunkvincent.blog.hu/2012/03/22/hetkoznapi_rasszizmus_2
 
 
A bejegyzéshez egy rövid kommentet fűztem, kb. ezzel a tartalommal:
 
Egy középkorú, holohitű szülő aggódik gyermekei lelki üdvéért! Ez több, mint megható és több, mint ijesztő! A holohitűek a liberalizmus albigensei. Ha a liberalizmus nem állítja meg őket (márpedig nem fogja, mert épp alkalmatlansága hívta létre ezt az agresszív, dekadens szektát), akkor elpusztítják. Már itt is a holosaría! Egyébként én, mint szülő, mélyen együtt tudok érezni @szempontpuska nickkel (a bejegyzés szerzőjével) --- gyermekeim lelki üdve számomra is mindennél fontosabb!!!
 
Hozzászólásomat kevesebb, mint öt percen belül törölték az oldalról.  
 
***
 
Apdét vagy kiegészítés, 2012. március 25.:
 
Schmidt hadnagy figyelmeztetett, hogy e bejegyzés talán sokak számára nehezen megközelíthető, illetve félreérhető lehet. Schmidt hadnagy, a polgárháború hőse, sokunknál (nálam bizonyosan) nagyobb tapasztalatokkal bír a félreértések terén, ezért általában elfogadom és megfontolom ilyen jellegű észrevételeit. Most is így teszek és kiegészítéssel látom el a bejegyzést.
 
Tehát (a kiegészítés):

Idézek egy kommentemből (innét: delphoijosda.blog.hu/2012/03/16/xiii_23/fullcommentlist/1#c16179201): (...) Én nem tudom, milyen zsidózás-cigányozás folyik a középiskolákban, de azt tudom, hogy mit látok: gyerekeim és gyerekeim nálunk megforduló osztálytársai között nyílt beszédtéma (társasági téma:-)) származásuk --- van köztük cigány, zsidó, sváb, erdélyi szász, lengyel származású (ú. é. gyerekeim osztálytársai között:-)) ---, soha ebből eredő konfliktusról nem hallottam tőlük. Olyan adottságnak/tulajdonságnak tekintik, mint bármilyen más személyes adottságot/tulajdonságot. (...)
 

2 komment · 1 trackback

Lázár-jelenség, hatvannyolcasok, nyolcvankilencesek, kétezerhatosok...

2012.03.19. 19:57 bbjnick

 
1 jegyzet
 
A Lázár-jelenség (L*zár J*nos, mint jelenség) az (új)orbánizmus egyik extrém megnyilvánulása, az (új)orbánizmus pedig a nyolcvankilencesség hipertrófiája. Lejárt a nyolcvankilencesek/a nyolcvankilencesség ideje (mondom ezt, mint magam is tkp. nyolcvankilences), szellemileg, erkölcsileg kiüresedett.
 
Nem kis megelégedéssel tapasztaltam, hogy V*na G*bor is olvassa a magyarido.blog.hu-t és március tizenötödikei beszédében már ő is felhívta erre a figyelmet: jönnek a kétezerhatosok...
 
2010 októberében írtam (mandiner.blog.hu/2010/10/20/betyar_a_hazban_zagyva_lelke_es_gondolatai_mandiner_tv/fullcommentlist/1#c11361113): ...Én úgy látom, hogy az elmúlt húsz év (lényegében) a hatvannyolcasok ámokfutása volt, egy generáció talált berögződéseihez olyan ideológiát, amit aztán (hatalmi célokkal) felhasználhatott a nemzet feletti uralma biztosítására. Most jönnek a nyolcvankilencesek... A politika (az ideológiai alapú manipulatív terror) felülírta/felülírja a kultúrát. A magyar kultúra húsz éve a „fütyülősbarack/bőgatya/bűzösnáci”-kategóriába van beszorítva, aki a hagyomány nyelvén mer megszólalni, azt nyomban megbélyegzik. A széljobbon a magyar kultúrának valamiféle lehullott, kikukázott hulladékából jön létre egyfajta inkoherens, zavaros kotyvalék, egy, periférikus helyzetéből adódóan, radikális és életképtelen szubkultúra. S a hatalomnak ez így éppen meg is felel... ...mi történne, ha felkészült, világos gondolkodású értelmiségiek kezdenének el arról beszélni, hogy: no, de kérem, Széchenyiből rekonstruálható a magyar politikai hagyomány, Weöresből és Pilinszkyből rekonstruálható a magyar irodalmi hagyomány stb. Milyen visszhangra találnának a hatalom (a nemzetiegyüttműködősrendszer) részéről?...
 
Hajrá kétezerhatosok!
 
 
 

Szólj hozzá!

„MIT NEM BESZÉL AZ A NÉMET...” (2012. március 15.)

2012.03.19. 19:56 bbjnick

Itt: magyarido.blog.hu/2012/03/15/2012_marcius_879

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása