Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

„Azt szeretném, hogy Magyarországon olyan...” (a)vagy „...a tudományos-fantasztikus irodalomban a »dimenzió« utalhat egy alternatív univerzumra...”

2012.08.15. 08:33 bbjnick

...„A vizsgálat megkezdéséhez komoly metodológiai akadályokkal kellett megküzdenünk. Nem volt ugyanis kidolgozott eljárás a miénkhez hasonló vizsgálatok elvégzésére." Végül, sokéves helybenjárás és számos sikertelen nekifutás után, a nanotechnológia fejlődésének eredményei segítették hozzá a tudósokat az áttöréshez. „Amint módunk nyílt rá – folytatta beszámolóját a kutatásvezető –, nanoszondákat küldtünk a kompromisszumkészség és a korrumpálhatóság határára, hogy egzakt képet kaphassunk az ott uralkodó viszonyokról. Mondanom sem kell, hogy egy, a tudomány számára eddig gyakorlatilag teljesen feltáratlan, döbbenetesen izgalmas világ tárult elénk. Természetesen, a szondák által végzett mérések eredményeit publikáljuk, mindenki számára elérhetőek lesznek a kutatásokat összegző kiadványainkban és a projekt nyilvános adatbázisában. Ugyanakkor, mit tagadjuk, már a nanoszondás vizsgálatok legelejétől egy számunkra leküzdhetetlennek bizonyuló technikai nehézséggel is szembe kellet néznünk: bármily alapossággal jártunk is el az előkészítés szakaszában, a szondákat mégis folyamatosan elveszítettük. Egy ideig képesek voltunk nyomonkövetésükre, az általuk küldött adatok vételére, azonban egy adott ponton rendszeresen nyomukat vesztettük. És ez így történt akkor is, ha a kompromisszumkészség, és akkor is, ha a korrumpálhatóság felől közelítettük meg szondáinkkal a keresett határt. Végül, jobb híján, elméleti fizikus kollégáink hipotézisére kellett hagyatkoznunk, akik már kezdetektől egy tér-idő-szakadékot sejtettek a probléma mögött, ezzel a feltételezett tér-idő-szakadékkal magyarázták a szondák elvesztését. Az ő véleményük az volt, hogy: »a szondák, mikor elérik a korrumpálhatóság és a kompromisszumkészség határát, dimenzióváltáson esnek át«. Hipotézisük ellenőrzéseként »kósza szondák« keresésébe kezdtünk, mind a kompromisszunkészség, mind a korrumpálhatóság oldalán. És, büszkén jelenthetem, hogy amit kerestünk, megtaláltuk. Ennek aztán úgy megörültünk, hogy szépen összeszedtük, becsomagoltuk a megkerült nanokütyüket és lementünk a sarki kocsmába sörözni."... (magyarido.blog.hu/2008/09/06/hol_a_hatar_2)

Két (pontosabban: három) mondat:

„Sok részérdek sérül azért, hogy a közérdek összességében érvényesüljön.” (Bajnai György Gordon, 2009. szeptember)

„Valóban, a tandíjat ellenzem. Azt szeretném, hogy Magyarországon olyan felsőoktatási rendszer működjön, ahol képes legyen minden diák maga állni a tanulási költségét.” (Orbán Viktor, 2012. augusztus; forrás: www.policity.eu/index.php/interjuk/item/interju-orban-viktorral)

Lásd még: bbjnick.blog.hu/tags/dimenzi%C3%B3v%C3%A1lt%C3%A1s

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr504713117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása