Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Olvasom: „...magához tér a magyar állam (...) a bizonytalanságuk miatt sokszor bírált rendőrök előtt most kalapot emelek. Úgy bántak a nyilasokkal, ahogy azok megérdemlik...”

2011.04.24. 12:07 bbjnick

 
...Olvasom, hogy az oroszlánok, ha elejtették kiszemelt áldozatukat, szigorúan szabott hierarchia szerint táplálkoznak belőle. Rend a lelke mindennek. Azonban miután jóllaktak, már eltelt közönnyel szemlélik, ahogyan a dögevők, akár közvetlenül előttük is, rájárnak, bele-belekapnak, bele-belekóstolnak a széttépett tetem maradványaiba. Gondolkodtam rajta, de bárhogyan is törtem a fejem, olyasfélét sehol sem olvastam, hogy egy oroszlán, akár számításból, akár csömörből, akár kegyetlenségből, dögevőket uszított volna prédaállatokra... (magyarido.blog.hu/2008/12/16/szabad_preda_szabad_pelda & magyarido.blog.hu/2008/12/29/preda_tor_a_preda_tora)
 
 
Ablonczy Bálint, 2011. 04. 23-i, Gyöngyöspata újratöltve - magához tér a magyar állam c. jegyzetében olvasom a Heti Válasz internetes változatában (itt: hetivalasz.hu/jegyzet/gyongyospata-ujratoltve-magahoz-ter-a-magyar-allam-37238/)
 
„...A publicisztika megírása körüli szöszölés most kivételesen előnyös volt: péntek kora este, amikor ezeket a sorokat írom, a rendőrök dícséretes határozottsággal, rendbontás nélkül gyakorlatilag feloszlatták a rendezvényt. A szervezőket előállították, s még a szervezet honlapja is elérhetetlen. Nem tudhatom, hogy a bíróság miként dönt majd a hivatalosság eljárásáról, de a bizonytalanságuk miatt sokszor bírált rendőrök előtt most kalapot emelek. Úgy bántak a nyilasokkal, ahogy azok megérdemlik....”
 
A sakál és az oroszlán (Szír Kalila wa Dimna-illusztráció 1210 körülről)
 
Próbálom értelmezni a szerző gondolatmenetét:
 

6 komment

süti beállítások módosítása